Mr. J.L. van Maanen

Jan

Advocaat

Jan van Maanen werkt sinds januari 2018 bij Wijn & Stael Advocaten. Hij rondde in 2016 zijn master Privaatrecht af aan de Universiteit van Amsterdam. Jan schreef zijn masterscriptie over de positie van stakeholders tijdens de pre-pack.

Tijdens zijn studie Rechtsgeleerdheid heeft Jan ervaring opgedaan bij de rechtbank en binnen de advocatuur. Tevens heeft hij de studie Geneeskunde gedaan waar hij in het kader van zijn master ervaring heeft opgedaan binnen verschillende ziekenhuizen.

Jan is bij Wijn & Stael werkzaam binnen de secties ondernemingsrecht en procesrecht. Hij is een assertieve en resultaatgerichte advocaat die onder alle omstandigheden naar strategische en resultaatgerichte oplossingen streeft voor zijn cliënt. Door zijn brede visie belicht hij zaken vanuit verschillende invalshoeken en heeft hij een sterk analytisch vermogen.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Lid van de Vereniging Jonge Procesadvocaten

OPLEIDING

  • Nederlands Recht, Privaatrecht, Universiteit van Amsterdam (2016)

Publicaties van Jan van Maanen

De bijwerking van het coronavirus op de besluitvorming van bedrijven

De uitbraak van het coronavirus heeft een merkbare invloed op ons dagelijks leven. Het laat daarnaast het bedrijfsleven niet ongemoeid. Een groot aantal bedrijven ziet haar omzet als gevolg van de uit...

Lees meer