USA Desk van Wijn & Stael

USA Desk van Wijn & Stael

Wie zaken doet in de Verenigde Staten, profiteert van de kansen die de grootste economie van de wereld biedt. Tegelijkertijd kenmerkt dit land zich door een uiterst competitief ondernemersklimaat. Daarom heeft elke ondernemer in Amerika een advocaat achter zich staan. Die waterdichte contracten opstelt en hierover onderhandelt op het scherpst van de snede. Zo’n advocaat vindt u bij de USA Desk van Wijn & Stael. Vanuit ons kantoor in Washington helpen wij Nederlandse ondernemers om succesvol en zeker zaken te doen in de VS. 

Brede juridische dienstverlening vanuit Washington
De USA Desk van Wijn & Stael is er voor elk Nederlands bedrijf dat zakendoet met Amerikaanse ondernemingen. Van multinationals tot start-ups en scale-ups, van IT-bedrijven tot levensmiddelenproducenten. Onze advocaat Jochem Dousi helpt u om in de VS een vestiging of vennootschap op te zetten, om overeenkomsten te sluiten en onderhandelingen te voeren. Ook brengt hij u in contact met lokale specialisten, zoals fiscalisten, procesadvocaten en verzekeringsadviseurs. Door zijn jarenlange ervaring weet Jochem precies hoe het Amerikaanse recht in elkaar zit en wat de verschillen met Nederland zijn. Ook kent hij de Amerikaanse handelscultuur van binnenuit en deelt hij de competitieve mentaliteit die Amerikaanse ondernemers en advocaten kenmerkt. Daardoor weet hij resultaten te bereiken waar u echt wat aan heeft.  

Voor alle contracten die u in de VS nodig heeft
Om uw aansprakelijkheid te beperken en schadeclaims te voorkomen, zijn goede contracten en overeenkomsten onontbeerlijk. Daarvoor kunt u bij onze USA Desk in Amerika terecht. De USA Desk ondersteunt u bij het opstellen, reviewen en uitonderhandelen van de volgende Amerikaanse contracten:

 • Samenwerkingsovereenkomsten
 • Inkoop- en verkoopcontracten
 • Algemene voorwaarden
 • Leveringscontracten
 • IT-contracten
 • SaaS-overeenkomsten
 • Licentieovereenkomsten
 • Distributieovereenkomsten
 • Service level agreements (SLA’s)
 • Geheimhoudingsovereenkomsten (NDA’s)
 • Intentieverklaringen (LOI’s)

Meer weten?
Neem contact op met onze Nederlands-Amerikaanse advocaat Jochem Dousi voor een kennismaking of voor een vrijblijvend gesprek in ons kantoor in Washington.

Jochem is in zowel New York als Nederland beëdigd als advocaat en werkt vanuit ons kantoor in Washington DC. Hij heeft uitgebreide ervaring met het adviseren van Nederlandse bedrijven die zakendoen in Amerika. Hij wordt vaak gevraagd als spreker over het Amerikaanse contractenrecht en heeft een veelgelezen boek (proefschrift) geschreven over Amerikaanse boilerplate-bedingen in Nederlandse contracten.

Amerikaanse contracten

Amerikaanse contracten

In dit artikel worden enkele belangrijke bouwstenen beschreven van een Amerikaans commercieel contract. Ook wordt ingegaan op waarom deze specifieke clausules zo belangrijk zijn in een Amerikaanse context én hoe deze clausules met elkaar samenhangen.

Lees verder
Amerikaanse contracten

Amerikaanse claimcultuur: een race naar de rechtbank

Amerika roept vaak het beeld op van een claimcultuur. Bekend is de rechtszaak uit 1992 waarin een vrouw door te hete McDonalds koffie brandwonden oploopt waarvoor zij miljoenen aan schadevergoeding claimt. Dit soort berichten halen de voorpagina. 

Lees verder
Amerikaanse contracten

Amerikaanse commerciële contracten: alles wat u moet weten

In dit blog leest u alles over de regels en praktijkvoorbeelden omtrent de Amerikaanse commerciële contracten. Zo zijn Amerikaanse contracten doorgaans omvangrijker dan Nederlandse contracten.

Lees verder

Bent u ook aanwezig bij ons seminar Zakendoen in Amerika op 8 februari 2024?

Bent u ook aanwezig bij ons seminar Zakendoen in Amerika op 8 februari 2024?

Advocaten met deze expertise