Bram Schrijver werkt sinds 2021 als advocaat bij Wijn & Stael. Hij is gespecialiseerd in herstructureringen en insolventierecht, met een speciale focus op vastgoed. Hij adviseert bedrijven die in financiële moeilijkheden verkeren en begeleidt cliënten en curatoren bij de afwikkeling van faillissementen.  Daarnaast treedt hij op voor ondernemingen die te maken hebben met klanten of leveranciers die wegens een (dreigend) faillissement  hun verplichtingen niet kunnen nakomen. 

Bouwtechnisch en juridisch geschoold
Bram onderscheidt zich door de unieke combinatie van opleidingen die hij heeft gevolgd, namelijk bouwtechnische bedrijfskunde en rechten. Ook heeft hij gewerkt bij een projectontwikkelaar. “Door deze achtergrond kan ik mij goed verplaatsen in cliënten uit de vastgoedwereld. Ik begrijp hun belangen, weet waar de risico’s liggen en op welke momenten het nodig is om (herstructurerings-)maatregelen te nemen. Hierdoor zitten wij snel op één lijn.”

Praktisch en oplossingsgericht
Collega’s typeren Bram als een pragmatische advocaat, die doorgaat tot hij zijn doel bereikt heeft. Dat doel is een tevreden cliënt die zich goed kan vinden in het eindresultaat. Waar dat wenselijk is, probeert hij een win-winsituatie te creëren voor beide partijen, zodat zij ook in de toekomst met elkaar verder kunnen.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA)
  • Lid van de Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ)

Opleiding

  • Master Privaatrecht, Universiteit Utrecht (2021)
  • Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht (2020)
  • Bachelor Bouwtechnische Bedrijfskunde, Hogeschool Utrecht (2017)