Herstructurering & Insolventie

Herstructurering & Insolventie

Als een onderneming in financiële problemen dreigt te komen, is het van belang om tijdig in te grijpen. Door direct de juiste stappen te nemen, kan een faillissement worden afgewend. De advocaten van Wijn & Stael hebben veel ondernemingen bijgestaan op deze cruciale momenten in hun bestaan. Daarom kunt u op hen rekenen als een grondige herstructurering noodzakelijk is, als u aansprakelijkheid wilt voorkomen of als u de schade bij insolventie tot een minimum wilt beperken.

Juridische partner bij insolventie en faillissement
De advocaten van onze sectie Herstructurering & Insolventierecht kenmerken zich door hun brede oriëntatie. Ze werken zowel voor nationale en internationale ondernemingen, als voor banken, aandeelhouders, bestuurders en financiële instellingen. Bovendien wordt een aantal van hen regelmatig benoemd als curator of bewindvoerder bij surseances en faillissementen. Daardoor zijn zij als geen ander in staat om uw situatie vanuit elk perspectief te bekijken, te zien waar de mogelijkheden liggen en doeltreffend te onderhandelen met de betrokken partijen.

Sterk in herstructureringen en bestuurdersaansprakelijkheid
Om insolventie te voorkomen bij een onderneming in financiële problemen, is een herstructurering vaak onvermijdelijk. De insolventiespecialisten van Wijn & Stael hebben de expertise om deze zo effectief mogelijk vorm te geven. Daarbij hanteren ze een strategische en creatieve aanpak, die maximaal toegesneden is op uw onderneming en belangen. Ze opereren slagvaardig en doortastend en hebben oog voor zowel de korte als de lange termijn. Daarnaast kunt u als bestuurder bij onze advocaten terecht als u (mogelijk) aansprakelijk wordt gesteld. Zij gaan voor u de onderhandelingen aan en voeren zo nodig een gerechtelijke procedure.

Brede expertise in insolventierecht en ondernemingsrecht
De advocaten van Wijn & Stael staan bekend om hun diepgaande expertise in het insolventierecht, het ondernemingsrecht en financiële zaken. Die expertise gebruiken zij om te adviseren en te procederen over:

  • herstructureringen en herfinancieringen
  • (pre-)insolventievraagstukken en geschillen
  • kwesties rond (bestuurders)aansprakelijkheid
  • faillissement en surseance van betaling
  • financieringen en zekerheden

Geïnteresseerd?
Maak hieronder kennis met onze advocaten herstructurering & insolventierecht. Neem contact op voor een afspraak of meer informatie.

Aanbevelingen

Chambers en Legal 500 hebben de sectie Herstructurering & Insolventie van Wijn & Stael Advocaten opgenomen in hun internationale ranglijsten Bekijk alle aanbevelingen
Aanbevelingen

Gerelateerde updates