Alexander Logtenberg werkt sinds 2016 als advocaat bij Wijn & Stael en is gespecialiseerd in insolventierecht en contractenrecht. Hij begeleidt ondernemingen bij de afwikkeling van grote herstructureringen, surseances van betaling en faillissementen. Alexander wordt ook regelmatig benoemd als curator. Daarnaast adviseert hij cliënten – van start-ups tot multinationals – over nationale en internationale commerciële contracten.

Analytisch en ondernemend
Alexander is een stressbestendige, betrokken en ondernemende advocaat, met een sterk analytisch vermogen en een goed gevoel voor humor. Hij houdt van het contact met ondernemers, verdiept zich graag in hun business en denkt strategisch met hen mee. “Ik zie het als een uitdaging om een zaak zo snel mogelijk te doorgronden en mij een beeld te vormen van de situatie en mogelijkheden. Van daaruit bedenk ik de juiste aanpak om tot een optimaal resultaat te komen.”

Praktijk- en onderzoekservaring
Alexander liep stage bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam en schreef zijn masterscriptie over de mogelijkheden van een surseance van betaling als effectieve reorganisatieregeling.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging JIRA (Vereniging voor Jonge Insolventierecht Advocaten)

Opleiding

  • Nederlands Recht, Recht en Onderneming, Universiteit Utrecht (2015)

Rechtsgebiedenregister
Alexander heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Verbintenissenrecht (Agentuur en distributie)
  • Insolventierecht (Faillissement, Surseance van betaling)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Laatste updates van Alexander