Simon de Graaff werkt sinds 2022 als advocaat bij Wijn & Stael. Hij is gespecialiseerd in bestuursrecht, omgevingsrecht en milieurecht en weet alles over de Omgevingswet. Hij treedt op in bestemmingsplan- en handhavingsprocedures en adviseert en begeleidt cliënten bij het verkrijgen van omgevingsvergunningen.

Snel tot een goede oplossing komen
Simon is een betrouwbare advocaat, die zijn afspraken altijd op tijd nakomt. Hij is analytisch sterk en kan zich nieuwe, ingewikkelde materie snel eigen maken. Zo komt hij efficiënt tot passende oplossingen. Daarbij legt hij de lat graag hoog: “Ik wil juridisch hoogstaand werk leveren en cliënten binnen afzienbare tijd van een goed en bruikbaar advies voorzien. Zo kunnen zij gefundeerde beslissingen nemen en snel schakelen als dat nodig is.”

Publicaties over planologie en boetehoogtes
Simon schreef zijn masterscriptie over de invloed van EU-Richtlijn 123/2006 op de Nederlandse ruimtelijke planologie. Deze scriptie is gepubliceerd als boek bij Celsus. Ook publiceerde hij een artikel in JBplus over de evenredigheid van boetehoogtes. Daarnaast werkte hij een aantal jaren als griffier, waar hij nu als advocaat zijn voordeel mee doet.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Universitair docent bestuursrecht, Universiteit Leiden
  • Vereniging voor bestuursrecht (VAR)
  • Vereniging voor bouwrecht - Advocaten (VBR-A)

Opleiding

  • Master Staats- en bestuursrecht, Universiteit Leiden (2019)
  • Bachelor rechten, Universiteit Utrecht, Honourscollege (2017)

Rechtsgebiedenregister

Simon heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Bestuursrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Laatste updates van