Vastgoed

Vastgoed

Bent u betrokken bij herontwikkelingsprojecten, nieuwbouwprojecten of andere vastgoedtransacties? Dan weet u dat daar juridisch gezien veel bij komt kijken. Denk aan het opstellen en uitonderhandelen van koop- of verkoop overeenkomsten. Vaak komen het publiekrecht en het privaatrecht daarbij samen. De advocaten van Wijn & Stael hebben ruime ervaring in deze rechtsgebieden en helpen u graag verder.

Voor alle juridische aspecten van vastgoed
Onze vastgoedadvocaten werken voor een breed scala aan cliënten. Van projectontwikkelaars, vastgoedeigenaren en beleggers, tot architecten, overheden en zorginstellingen. Schakelt u hen in, dan gaan ze niet over één nacht ijs. Ze verdiepen zich allereerst in uw situatie: wat zijn uw belangen, wat zijn de feiten, waar zitten de juridische angels en welke kansen zitten er voor u in? Die kennis gebruiken ze om u adviezen te geven waar u direct mee verder kunt. Daarnaast stellen ze waterdichte overeenkomsten op, onderhandelen ze scherp met de wederpartijen en procederen ze met verve bij de rechtbank, het hof, de Raad van State en bij arbitrage-instituten.

Specialisten in civiel recht en bestuursrecht
Een civiele vastgoedzaak staat niet altijd op zichzelf. Zo zijn er bij gebieds- en herontwikkelingszaken ook vaak bestuursrechtelijke kwesties aan de orde. Denk aan vereiste vergunningen, wijzigingen in het bestemmingsplan of voorschriften uit het Bouwbesluit. Voor de vastgoedadvocaten van Wijn & Stael is dat hun dagelijks werk: zij zijn gewend om een zaak altijd vanuit beide rechtsgebieden te bekijken. Daardoor hoeft u maar één advocaat in te zetten en weet u zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien. 

Praktische aanpak en heldere adviezen
Cliënten komen graag bij onze vastgoedadvocaten terug. Dat komt door hun praktische aanpak, hun heldere advisering en hun brede blik. U kunt onder meer bij hen terecht voor:

  • juridische begeleiding bij nieuwbouw- en herontwikkelingsprojecten;
  • opstellen en uitonderhandelen van huur-, koop-, architecten-, aannemings- en bouwteamovereenkomsten (UAV en UAV GC);
  • advies aan zorginstellingen over verhuur, bouw en koop van woon-zorglocaties;
  • procedures bij (aansprakelijkheids)geschillen rond asbest;
  • procedures en advies over zakelijke rechten zoals erfpacht, opstal en erfdienstbaarheden.

Geïnteresseerd?
Maak hieronder kennis met onze advocaten Vastgoed & Overheid en neem contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Gerelateerde updates