Omgevingsrecht

Omgevingsrecht

Houdt u zich als (project)ontwikkelaar, overheid of vastgoedbelegger bezig met ruimtelijke projecten? Dan heeft u onder meer te maken met bestemmingsplanprocedures, omgevingsvergunningen, milieuvraagstukken en handhavingskwesties. Daarbij loopt u vaak tegen complexe regelgeving aan. De advocaten van onze sectie Omgevingsrecht volgen die regelgeving op de voet. Ook weten ze precies welke wegen ze moeten bewandelen om uw doelen te bereiken. Daardoor kunnen ze u uitstekend bijstaan bij alle zaken waarin de fysieke leefomgeving een rol speelt. 

Juridische hulp bij omgevingsvergunningen en bestemmingsplannen
Wijzigende wetgeving, natuur, stikstof en procedurele ontwikkelingen: wie zich op dit moment bezighoudt met gebiedsontwikkeling of herontwikkeling, kan niet om deze zaken heen. Actuele kennis hiervan is essentieel bij het verkrijgen van omgevingsvergunningen, toestemmingen en ontheffingen. De omgevingsrecht-advocaten van Wijn & Stael combineren die kennis met hun brede juridische ervaring. Daardoor kunt u rekenen op gedegen en praktische adviezen, waarmee u daadwerkelijk verder komt. Daarnaast zijn ze u graag van dienst bij het beoordelen van bestemmingsplannen en het voeren van procedures om een bestemmingsplan te wijzigen, te vernietigen of juist in stand te houden. 

Specialisten in de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen
Wijn & Stael heeft specialisten in huis die tot in detail weten wat er in de nieuwe Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen staat en wat deze wetten voor uw plannen betekenen. Ze houden hun kennis voortdurend op peil en delen die op onze website, in seminars en publicaties. Ook gaan ze hier graag met u over in gesprek. Want als ze weten wat er bij u speelt, kunnen ze samen met u de juiste strategie uitdenken en u efficiënt begeleiden bij elke stap.

Duidelijk advies bij ingewikkelde zaken
De advocaten van onze sectie Omgevingsrecht houden van hun vak en bijten zich graag vast in ingewikkelde zaken. Ze zijn praktisch en to the point en weten moeilijke materie helder uit te leggen. U kunt onder meer bij hen terecht voor:

  • juridische begeleiding bij gebiedsontwikkeling- en herontwikkelingstrajecten;
  • procedures en advies over de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen;
  • procedures en advies over (oude) bestemmingsplannen;
  • verkrijgen of tegenhouden van omgevingsvergunningen;
  • juridische begeleiding in handhavingskwesties;
  • beoordelen en uitonderhandelen van anterieure overeenkomsten.

Geïnteresseerd?
Maak hieronder kennis met onze advocaten Omgevingsrecht en neem contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Aanbevelingen

Legal 500 heeft de sectie Omgevingsrecht van Wijn & Stael Advocaten opgenomen in hun internationale ranglijst als 'Firm to watch' Bekijk alle aanbevelingen
Aanbevelingen

Gerelateerde updates