Marina Luijkx is sinds 2013 advocaat bij Wijn & Stael en is gespecialiseerd in financiering & zekerheden, herstructureringen en vastgoed. Ze begeleidt cliënten onder andere bij Bijzonder Beheer-dossiers, (omvangrijke) herstructureringen en bij het opstellen van financieringsdocumentatie. Ook heeft ze veel ervaring met vraagstukken op het snijvlak van vastgoed, goederen- en verbintenissenrecht. Ze adviseert en procedeert regelmatig over (pre)faillissementsvraagstukken, bankgaranties, (project)financieringen, pand- en hypotheekrechten en huurbedingen.

Betrokken onderhandelaar
Marina is een energieke en volhardende advocaat en een goede onderhandelaar. Ze komt snel tot de kern en is sterk in het analyseren en optuigen van complexe structuren. Daarbij heeft ze een scherp oog voor detail en haalt ze graag het onderste uit de kan. “Wat mij drijft, is het leveren van topkwaliteit. Daarnaast probeer ik mijn cliënten zo veel mogelijk te ontzorgen.”

Kennis van vastgoed en financiering
Marina is enige tijd gedetacheerd geweest bij een vastgoedbank, waar zij haar kennis over de bancaire sector en vastgoed heeft verdiept. In 2018 rondde Marina cum laude de specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden aan de Grotius Academie af.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van Vereniging JIRA (Vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten)
  • Lid van TMA (Turnaround Management Association)

Opleiding

  • Specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden, Grotius Academie (2018, cum laude)
  • Nederlands Recht, Privaatrecht en Strafrecht, Universiteit van Amsterdam (2012)

Rechtsgebiedenregister
Marina heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Laatste updates van Marina