Latife Tuncer werkt sinds 2023 bij de sectie Vastgoed van Wijn & Stael. Ze is gespecialiseerd in huurrecht, bouwrecht, aanbestedingsrecht, architectenrecht en verbintenissenrecht. Ze adviseert en procedeert onder meer bij huur- en bouwrechtelijke geschillen, vastgoedontwikkelingen en -transacties, aansprakelijkheidsvraagstukken en de contractering van duurzame-energieprojecten.

Betrokken, creatief en resultaatgericht
Latife is een gedreven advocaat die net zo lang doorgaat tot ze het best mogelijke resultaat voor haar cliënten heeft bereikt. Ze kan zaken snel doorgronden en zoekt naar creatieve en werkbare oplossingen. Daarbij kijkt ze verder dan haar eigen vakgebied: “Complexe zaken vragen om een multidisciplinaire benadering. Ik houd ervan om ze te ontrafelen en vanuit alle kanten te bezien. Daarbij verdiep ik me grondig in de praktijk van mijn cliënten en ben ik pas tevreden als mijn cliënten dat zijn.”

Ervaring in diverse rechtsgebieden
Latife heeft in de voorbije jaren ervaring opgedaan als advocaat Ondernemingsrecht. Ze werkte eerder ook als jurist bij een rechtsbijstandsverzekeraar en tijdens haar studie als buitengriffier bij de rechtbank. Daar deed ze (onder meer) ervaring op in het verbintenissenrecht. Ze schreef haar scripties over de bescherming van bedrijfsgeheimen en de aansprakelijkheid van bepaalde app-aanbieders voor schade.

Opleiding

  • Master Onderneming en Recht, master-minor Strafrecht, Universiteit Utrecht (2020)
  • Master Privaatrecht, specialisatie Aansprakelijkheidsrecht, LLM’s Honours Programme, Universiteit Utrecht (2019) 
  • Descartes College, Universiteit Utrecht (2018) 
  • Bachelor Rechtsgeleerdheid (Utrecht Law College), Universiteit Utrecht (2018, cum laude)