Thijmen Hatt is gespecialiseerd in civiele cassatieprocedures bij de Hoge Raad. Daarnaast adviseert en procedeert hij in civielrechtelijke zaken, in het bijzonder op het gebied van het ondernemingsrecht.

Leergierig en enthousiast
Thijmen is een nieuwsgierige advocaat met een brede (juridische) interesse. “Ik houd van intellectuele uitdagingen en word enthousiast van het doorgronden van complexe juridische vraagstukken. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van het juridische debat.” Thijmen is creatief, nauwkeurig en heeft een sterk analytisch vermogen. Hij streeft ernaar om samen met collega’s en cliënten tot aansprekende oplossingen te komen.

Opgeleid in civiel recht en ondernemingsrecht
Thijmen is afgestudeerd in zowel het privaatrecht als het ondernemingsrecht. Hij schreef zijn masterscriptie over de bevoegdheid van aandeelhouders om middels het agenderingsrecht een stemming over klimaatresoluties af te dwingen. Daarnaast heeft hij stage gelopen en gewerkt bij twee grote internationale advocatenkantoren. 

Opleiding

  • Master Nederlands recht, afstudeerrichtingen privaatrecht en ondernemingsrecht, Rijksuniversiteit Groningen (2023, cum laude)