Melinda Oerlemans werkt sinds januari 2023 als advocaat bij Wijn & Stael. Zij is gespecialiseerd in arbeidsrecht, maar heeft ook veel affiniteit met het ondernemingsrecht. Ze adviseert en procedeert in onder meer ontslagzaken, bij reorganisaties en bij overgang van onderneming.

Gespitst op de beste oplossingen
Melinda is een gedreven en doortastende advocaat met een sterk analytisch vermogen. Ze komt vlot tot de kern en weet vaak creatieve, werkbare oplossingen te vinden. Ze houdt van de uitdagingen die het arbeidsrecht biedt: “Het arbeidsrecht heeft te maken met steeds veranderende wetgeving, veel dynamiek en een grote diversiteit aan vraagstukken. Dat vraagt om alertheid en scherpte. Ik krijg daar energie van en bijt me er graag in vast. Hoe complexer het wordt, hoe interessanter ik het vind.”

Breed georiënteerd
Voordat Melinda bij Wijn & Stael kwam, werkte ze als (senior) gerechtsjurist bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. Daar heeft ze een brede ervaring opgedaan in het arbeidsrecht en het privaatrecht. Hierdoor heeft ze geleerd om zaken vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken en een integrale afweging te maken.

Opleiding

  • Master Ondernemingsrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam (2020)
  • Master Arbeidsrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam (2020)
  • Bachelor Fiscaal Recht, Universiteit Leiden (2018)
  • Bachelor International Business Law, Universiteit Leiden (2018)

Lidmaatschappen

  • Lid van de VJAA (Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten)