Mr. dr. K.W.C. Geurts

Kim

Advocaat

Kim is een ambitieuze, oplossingsgerichte, verbindende en communicatief vaardige advocaat die werkzaam is op de secties insolventierecht, financiering en zekerheden, civiele cassatie en ondernemingsrecht. Ze is betrokken, doelgericht en creatief.

Kim krijgt veel energie van het doorgronden van complexe juridische kwesties. Ze analyseert snel, legt gemakkelijk verbanden tussen verschillende leerstukken, combineert bestaande en nieuwe inzichten en is daardoor in staat creatieve oplossingen op het juiste moment in te brengen. Ze brengt daarbij haar bevindingen op een heldere, begrijpelijke en overtuigende wijze over.

Voorheen werkte Kim aan de Radboud Universiteit waar zij een rechtsvergelijkend proefschrift schreef over zekerheid voor leverancierskrediet. In dat kader is zij een aantal maanden visiting scholar geweest aan de St. John’s University in New York City. Ook doceerde zij diverse vakken op het gebied van financiering, zekerheden en het insolventierecht en was zij een aantal jaren coach van het team dat participeerde in de wereldwijde handelsrechtelijke arbitrage Moot Court.

Zij is nu als gastdocent verbonden aan de Radboud Universiteit, verzorgt cursussen aan advocaten, notarissen en bankiers en publiceert op het terrein van het insolventie-, ondernemings- en goederenrecht.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Gastdocent aan de Radboud Universiteit
  • Publiceert in de diverse juridische vakbladen
  • Lid van de ledenraad van de Coöperatieve Rabobank U.A. (afdeling Rijk van Nijmegen)

OPLEIDING

  • Onderzoeksmaster Onderneming en Recht, Radboud Universiteit (2013, cum laude)

Publicaties van Kim Geurts

Proefschrift Kim Geurts

Kim Geurts heeft haar proefschrift ‘Zekerheid voor leverancierskrediet’ verdedigd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hieronder leest u de samenvatting. Het eigendomsvoorbehoud en de purchase-money...

Lees meer

De positie van de fiscus na Rabobank/Reuser

Kim Geurts heeft samen met Valérie Tweehuysen een artikel geschreven voor FIP. In een discussie met Tekstra (FIP 2018/3 en FIP 2019/261) bespreken de auteurs wat het gevolg is van het arrest Rabobank/...

Lees meer