Mr. S.E. Wierenga-Heintz

Sophie

Advocaat

Sophie Wierenga-Heintz is sinds december 2017 als advocaat verbonden aan Wijn & Stael Advocaten. Sophie is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zij heeft een advies- en procespraktijk waarin zij werkgevers en werknemers begeleidt bij allerhande arbeidsrechtelijke kwesties, zoals het individuele en collectieve ontslagrecht, reorganisaties, het personeelsbeleid, werkgeversaansprakelijkheid en medezeggenschap. Daarnaast adviseert Sophie over privacy aspecten binnen het arbeidsrecht.

Voordat Sophie in dienst trad bij Wijn & Stael Advocaten was ze 13 jaar werkzaam als arbeidsrechtspecialist bij Kneppelhout & Korthals Advocaten in Rotterdam.

Sophie beschikt over een sterk analytisch vermogen en komt snel tot de kern van het probleem. Zij is een gedreven en oprechte professional die met een open mind en oplossingsgerichte blik te werk gaat.

AANBEVELINGEN

  • Legal 500 - 2020: Employment
    Testimonial: "Sophie Wierenga-Heintz has a no-nonsense approach. She has a unique mixture of warm personal skills combined with hard result-driven solutions. She is analytical and a pleasant sparring partner in law matters"

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)

OPLEIDING

  • Postacademische leergang arbeidsrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam (2009)
  • Nederlands recht, Universiteit Utrecht (2001)

RECHTSGEBIEDENREGISTER

Sophie heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Publicaties van Sophie Wierenga-Heintz

Coronavirus - rechten en plichten voor werkgever en werknemer

Het nieuwe coronavirus is inmiddels ook in Nederland opgedoken. In deze bijdrage wordt kort ingegaan op een aantal arbeidsrechtelijke vragen. 1 Welke gezondheids- en veiligheidswaarborgen dient de w...

Lees meer