Mr. R.E. de Groot

Renske

Advocaat

Renske de Groot werkt sinds 2015 bij Wijn & Stael als advocaat op het gebied van het ondernemings- en het insolventierecht. Daarnaast adviseert Renske op het gebied van privacyrecht; in het bijzonder ten aanzien van de praktische toepassing van de AVG. Ook adviseert en procedeert ze regelmatig over privacy vraagstukken in relatie tot het opnemen van persoonsgegevens in (bancaire) verwijzingsregisters.

Renske houdt van de afwisseling in haar vakgebied. Ze is betrokken en staat voor de belangen van haar cliënt, om vervolgens samen doelgericht de meest optimale oplossing te vinden. Renske is zeer nauwkeurig en kan complexe zaken scherp analyseren. Ze streeft naar heldere en praktische juridische adviezen.

Tijdens haar studie Privaatrecht in Groningen nam Renske deel aan het honoursprogramma en was ze vrijwilligster bij de Rechtswinkel Groningen. Haar afstudeerscriptie is in 2015 uitgegeven als boek, met de titel ‘De spoedvoorziening van artikel 223 Rv’.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Lid van de Plaatselijke Pleitwedstrijden Commissie van de Jonge Balie Midden-Nederland (2016)
  • Lid van de Buitenlandreiscommissie van de Jonge Balie Midden-Nederland (2017)
  • Lid van Vereniging JIRA (Vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten)
  • Lid van de VJP (Vereniging Jonge Procesadvocaten)

OPLEIDING

  • Nederlands Recht, Privaatrecht, Rijksuniversiteit Groningen (2015)

RECHTSGEBIEDENREGISTER

Renske heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • ICT-recht (Privacyrecht)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Publicaties van Renske de Groot

De basisbeginselen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming

In De Algemene Verordening Gegevensbescherming in Vogelvlucht gaven onze advocaten Joyce Snijder en Renske de Groot een beknopt overzicht van de top 5 aan veranderingen die de Algemene Verordening Geg...

Lees meer

​De Algemene Verordening Gegevensbescherming in vogelvlucht

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) in werking. Gebrek aan vertrouwen in de verouderde bestaande wetgeving voor gegevensbescherming en de verschillende beschermin...

Lees meer