Mr. L.H.K. Peereboom-Bogers

Larissa

Advocaat

Larissa Peereboom-Bogers werkt sinds 2019 als advocaat bij Wijn & Stael en is gespecialiseerd in corporate litigation en ondernemingsrecht. Ze procedeert in vennootschapsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke geschillen en adviseert onder meer over overnamegeschillen, aandeelhoudersgeschillen, corporate governance en de verhoudingen tussen aandeelhouders. Daarnaast heeft ze ervaring in het privacyrecht.

Betrokken en energiek
Larissa is een enthousiaste en pragmatische advocaat, die met een brede glimlach aan het werk gaat voor elke cliënt. Ze pakt zaken graag gestructureerd en oplossingsgericht aan. Dat doet ze vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid: “Ik wil cliënten daadwerkelijk verder helpen en zorg er daarom voor dat ik hun belangen goed in beeld krijg. Daarbij kijk ik verder dan enkel de economische belangen en betrek ik zowel de korte als de lange termijn.”

Breed geëngageerd
Larissa publiceert regelmatig in juridische tijdschriften op het gebied van ondernemingsrecht. Ze zat in de lustrumcommissie van de Jonge Balie Den Haag en vervult in haar vrije tijd regelmatig leidinggevende taken voor Scouting Nederland.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Lid van de Vereniging Corporate Litigation
  • Lid van de Vereniging Jonge Procesadvocaten

OPLEIDING

  • Master civiel recht, Universiteit Leiden (2014)

CASES

  • Larissa heeft een zuivelbedrijf bijgestaan bij het begeleiden van een juridische fusie op het niveau van twee werkmaatschappijen binnen het concern.
  • Ook heeft ze een grootaandeelhouder van het Breeze Hotel in Amsterdam bijgestaan in een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.
  • Larissa stond zowel kopers als verkopers bij in verschillende overnamegeschillen.
  • Daarnaast stond ze een aandeelhouder van een landelijke fitnessclub bij in een procedure over een afgebroken overname met een derde.
  • Larissa heeft verschillende cliënten bijgestaan met advies op het gebied van privacyrecht.

RECHTSGEBIEDENREGISTER

Larissa heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht (Litigation)
  • Ondernemingsrecht (Vennootschappen)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Publicaties van Larissa Peereboom-Bogers

Doorgifte van persoonsgegevens buiten de EU na Schrems II

In mijn blog van 29 juli 2021 heb ik toegelicht dat sinds de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ("AVG" of in het Engels: "GPDR") het mogelijk werd om vrij gemakkelijk persoonsge...

Lees meer

​Nieuwe modelbepalingen (SCC’s) voor veilige doorgifte persoonsgegevens buiten de EU

Sinds 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming ''AVG'' of in het Engels: ''GPDR'') in Europa ingevoerd, waardoor in de gehele Europese Unie (''EU'') een gelijkwaardig niveau van bescherming...

Lees meer

Belangenverstrengeling en wanbeleid in de zorg

De Ondernemingskamer deed op 24 januari 2020 (ECLI:NL:GHAMS:2020:144) uitspraak in een zaak waarin wanbeleid werd vastgesteld bij zorginstelling DeSeizoenen. Eerder (in 2018) gelaste de Ondernemingska...

Lees meer

Europese Hof van Justitie zet streep door EU-VS Privacy Shield

Doorgifte persoonsgegevens naar derde land Op grond van de algemene verordening gegevensbescherming ("AVG") mag de doorgifte van persoonsgegevens naar een 'derde' land (een land buiten de Europese Uni...

Lees meer