Mr. L.H.K. Peereboom-Bogers

Larissa

Advocaat

Larissa is gespecialiseerd in vennootschaps- en ondernemingsrecht. Zij adviseert voornamelijk ondernemingen op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid, corporate governance, aandeelhoudersgeschillen, onrechtmatige daad, zorgplicht en wanprestatie (waaronder begrepen overnamegeschillen). Daarbij procedeert Larissa regelmatig op het gebied van ondernemingsrecht. Ook publiceert Larissa regelmatig in verschillende juridische tijdschriften op het gebied van ondernemingsrecht.

Larissa heeft specifieke kennis van overnamegeschillen door zowel haar ervaring op het gebied van procederen als haar ervaring op het gebied van fusies en overnames.

Cliënten waarderen Larissa’s enthousiasme, (maatschappelijke) betrokkenheid, informele manier van omgang en haar pragmatische aanpak. Larissa weet in complexe zaken goed het overzicht te behouden en verliest hierbij de zakelijke belangen van haar cliënten niet uit het oog.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Lid van de Vereniging Corporate Litigation

OPLEIDING

  • Master Civiel Recht, Universiteit Leiden (2014)

RECHTSGEBIEDENREGISTER

Larissa heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht (Litigation)
  • Ondernemingsrecht (Vennootschappen)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Publicaties van Larissa Peereboom-Bogers

Europese Hof van Justitie zet streep door EU-VS Privacy Shield

Doorgifte persoonsgegevens naar derde land Op grond van de algemene verordening gegevensbescherming (“AVG”) mag de doorgifte van persoonsgegevens naar een ‘derde’ land (een land buiten de Europese Uni...

Lees meer