Mr. J.A. Olydam

Jane

Advocaat

Jane Olydam werkt sinds 2021 als advocaat bij Wijn & Stael. Ze is gespecialiseerd in corporate & financial litigation en staat cliënten bij in onder andere financiële aansprakelijkheidsprocedures, contractuele en ondernemingsrechtelijke geschillen en bij de omzetting van rechtspersonen. Ook heeft ze interesse in het goederenrecht en insolventierecht.

Gedreven door resultaat
Jane is gedreven en gedisciplineerd, heeft oog voor details en een sterk analytisch vermogen. Ze bijt zich graag vast in complexe juridische zaken, waarbij ze elk element tot op de bodem uitzoekt. “Ik houd ervan om het juridische debat op het scherpst van de snede te voeren. Daarvoor haal ik alles uit de kast. Daarnaast krijg ik er energie van om samen met mijn collega’s het hoogst haalbare resultaat te bereiken voor elke cliënt.”

Juridische hoogvlieger
Jane schreef haar masterscriptie over het beschikkingsrecht van de curator ten aanzien van zaken die onder eigendomsvoorbehoud zijn geleverd. Ze slaagde cum laude voor haar bachelor en master en liep tijdens haar studie drie student-stages bij verschillende vooraanstaande advocatenkantoren.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Lid van de Vereniging Corporate Litigation
  • Lid van de Vereniging Jonge Procesadvocaten

OPLEIDING

  • Master Privaatrecht, specialisatie commercieel vermogensrecht, Universiteit Utrecht (2020, cum laude)
  • Bachelor Rechtsgeleerdheid, togatraject, Universiteit Utrecht (2019, cum laude)

Publicaties van Jane Olydam

Accountant aansprakelijk wegens te late publicatie van de jaarrekening?

Inleiding
Op 13 september 2022 heeft het hof Den Bosch in hoger beroep geoordeeld over de aansprakelijkheid van de accountant jegens haar opdrachtgever in verband met de ontijdige publicatie van ...

Lees meer