Mr. D.M.H. de Leeuw

Dieuwertje

Senior advocaat

Dieuwertje de Leeuw is sinds 2008 advocaat en werkt sinds 2021 bij Wijn & Stael. Dieuwertje heeft brede ervaring met adviseren en procederen in commerciële geschillen, waaronder overnamegeschillen, aandeelhoudersgeschillen en bestuurdersaansprakelijkheidszaken. Daarnaast heeft zij een specifieke focus op geschillen in de financiële sector en is zij specialist op het gebied van beslag- en executierecht.

Gedreven, praktisch en veelzijdig
Dieuwertje is een gedreven, veelzijdige en vasthoudende advocaat, die excelleert in complexe geschillen. Zij heeft een scherp oog voor detail maar verliest daarbij ook de grote lijnen niet uit het oog “Ik krijg er energie van om in samenspraak met de cliënt de beste strategie in een zaak te bepalen en deze vervolgens uit te voeren. Dat kan bestaan uit het oplossen van complexe juridische vraagstukken en uit het overtuigend presenteren van een zaak in of buiten de rechtszaal, maar ook uit het vinden van praktische oplossingen als de zaak daarom vraagt. Dit altijd met het doel om het beste resultaat te bereiken.”

Brede juridische ervaring
Dieuwertje werkte eerder bij DLA Piper en is meermaals gedetacheerd geweest bij financiële instellingen. Daarnaast is ze gastdocent aan de Vrije Universiteit.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging Corporate Litigation
  • Lid van de Vereeniging Handelsrecht
  • Lid van de Vereniging voor Financieel Recht

Opleiding

  • Specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden, Grotius Academie (2013, cum laude)
  • Nederlands recht, master Civiel recht en handelsrecht, Universiteit Leiden (2007)
  • Semester Business Law, Monash University, Melbourne (2005)