Mr. D.M.H. de Leeuw

Dieuwertje

Senior advocaat

Dieuwertje de Leeuw is sinds 2008 advocaat en werkt sinds 2021 bij Wijn & Stael. Dieuwertje heeft brede ervaring met adviseren en procederen in commerciële geschillen, waaronder overnamegeschillen, aandeelhoudersgeschillen en bestuurdersaansprakelijkheidszaken. Daarnaast heeft zij een specifieke focus op geschillen in de financiële sector en is zij specialist op het gebied van beslag- en executierecht.

Gedreven, praktisch en veelzijdig
Dieuwertje is een gedreven, veelzijdige en vasthoudende advocaat, die excelleert in complexe geschillen. Zij heeft een scherp oog voor detail maar verliest daarbij ook de grote lijnen niet uit het oog “Ik krijg er energie van om in samenspraak met de cliënt de beste strategie in een zaak te bepalen en deze vervolgens uit te voeren. Dat kan bestaan uit het oplossen van complexe juridische vraagstukken en uit het overtuigend presenteren van een zaak in of buiten de rechtszaal, maar ook uit het vinden van praktische oplossingen als de zaak daarom vraagt. Dit altijd met het doel om het beste resultaat te bereiken.”

Brede juridische ervaring
Dieuwertje werkte eerder bij DLA Piper en is meermaals gedetacheerd geweest bij financiële instellingen. Daarnaast is ze gastdocent aan de Vrije Universiteit.

Nevenfuncties & lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging Corporate Litigation
  • Lid van de Vereeniging Handelsrecht
  • Lid van de Vereniging voor Financieel Recht

Opleiding

  • Specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden, Grotius Academie (2013, cum laude)
  • Nederlands recht, master Civiel recht en handelsrecht, Universiteit Leiden (2007)
  • Semester Business Law, Monash University, Melbourne (2005)

RECHTSGEBIEDENREGISTER

Dieuwertje heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Publicaties van Dieuwertje de Leeuw

Factuurfraude: wie betaalt de prijs?

Dieuwertje de Leeuw schreef voor Maandblad voor Ondernemingsrecht onderstaande publicatie. In het Devante/Hascor-arrest heeft de Hoge Raad zich uitgelaten over de te hanteren maatstaf bij beantwoordi...

Lees meer