Mr. dr. drs. J.W.A. Dousi

Jochem

Advocaat

Jochem Dousi is advocaat bij Wijn & Stael en gespecialiseerd in commerciële contracten. Voor zowel Nederlandse als internationale klanten stelt hij contracten op, onderhandelt hij hierover en adviseert hij over de uitvoering, aanpassing of beëindiging ervan. Ook staat hij cliënten bij in commerciële geschillen.

Resultaatgerichte topsporter
Jochem is een praktische en oplossingsgerichte advocaat. Hij is business-minded en denkt graag strategisch mee met de client. Als voormalig topsporter geeft hij niet snel op en gaat hij voor een client tot het uiterste. Bovendien kan hij zich, door zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, goed inleven in de belangen van een client: “Ik ben een liefhebber van het recht, maar wil bovenal resultaat bereiken. Daarvoor is vaak meer nodig dan juridische kennis alleen.”

Opgeleid in Amerikaans en Nederlands recht
Jochem heeft in Nederland en in de VS gestudeerd en is niet alleen in Nederland maar ook in New York beëdigd als advocaat . Ook heeft hij 6 jaar als in-house legal counsel gewerkt bij een multinational en een start-up. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de uitleg van Anglo-Amerikaanse boilerplate-bedingen in Nederlandse contracten. Daarvoor deed hij onderzoek in Iowa en Oxford.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Beëdigd als advocaat in New York

OPLEIDING

  • PhD Nederlands recht, Radboud Universiteit Nijmegen (2020)
  • Master Amerikaans recht, Columbia University, New York City (2010)
  • Master Nederlands Recht, Universiteit Utrecht (2009)
  • Master Bedrijfswetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen (2006)