Mr. K.N. van der Heijden

Karlijn

Advocaat

Karlijn is een gedreven en actieve advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. Zij heeft een sterk analytisch vermogen, schakelt snel en heeft een sterk gevoel voor de verhoudingen tussen partijen en de belangen over en weer. Karlijn heeft een brede maatschappelijke interesse die in het arbeidsrecht goed van pas komt.

Karlijn volgde de Bachelor European Law School in Maastricht. Daarna heeft zij in Utrecht een master in de richting van het arbeids- en het ondernemingsrecht afgerond. Haar scriptie schreef ze over het leerstuk van de overgang van onderneming en het Handvest van de Grondrechten.  

Al tijdens haar studie heeft Karlijn praktijkervaring opgedaan in het arbeidsrecht: zij werkte en liep stages bij verschillende advocatenkantoren. Verder won Karlijn de Max Rood pleitwedstrijd, een nationale pleitwedstrijd op het terrein van het arbeidsrecht.

OPLEIDING

  • Master arbeids- en het ondernemingsrecht, Universiteit van Utrecht 
  • Bachelor European Law School, Maastricht University

Publicaties van Karlijn van der Heijden

Hoge Raad: gedeeltelijke transitievergoeding bij gedeeltelijk ontslag!

Wanneer een werknemer langer dan 24 maanden werkzaam is en diens arbeidsovereenkomst op initiatief van de werkgever beëindigd wordt, heeft de werknemer in beginsel recht op een transitievergoeding. To...

Lees meer