Wijn & Stael Start-Up Programma
Heb jij een start-up en ben je toe aan de volgende fase in de ontwikkeling? Dan wil je natuurlijk ook dat op juridisch vlak alles goed geregeld is, zodat je geen kansen mist of voor ongewenste verrassingen komt te staan. Het Start-up Programma van Wijn & Stael helpt je daarbij! We maken een uitgebreide juridische scan van jouw onderneming, we kijken samen naar wat jouw onderneming nodig heeft en je krijgt een jaar lang juridisch ondersteuning van onze toegewijde advocaten.

Wijn & Stael voelt zich betrokken bij jonge ondernemers. De start-ups van nu bepalen namelijk de ontwikkeling van onze economie én maatschappij van morgen. Daar dragen wij graag actief aan bij. En dat niet alleen; door te werken met start-ups worden wij enorm geïnspireerd. Daarom lanceren wij dit unieke programma voor start-ups.

Advocaat Om Mee Te Sparren

Het Start-Up Programma


Als jouw start-up als winnaar uit de pitch komt, helpen we je (op juridisch gebied) bij een flitsende start óf - als je al iets verder bent - bij de volgende fase in de ontwikkeling van jouw bedrijf. Wij zorgen uiteraard dat alle juridische zaken, passend bij jouw type onderneming en groeiambitie op orde zijn; van een juiste juridische structuur en (templates op maat voor) commerciële en/of arbeidsrechtelijke contracten tot de voorbereidingen voor een investeringsronde of overname.

Daarnaast kan je met zeer uiteenlopende vragen bij ons terecht: van vragen over de mogelijkheden om werknemers flexibel te belonen tot hoe je als founder grip houdt op je onderneming als een investeerder instapt en waar je op moet letten bij het sluiten van een aandeelhoudersovereenkomst.

Advocaat Voor Startups

Ons aanbod


Wij bouwen graag een duurzame relatie met je op en willen als het ware ‘meegroeien’ met jouw onderneming, daarom bieden we de winnende start-up, voor de periode van één jaar, exclusief de volgende services aan:

  • Persoonlijke kick-off met een uitgebreide juridische scan van jouw start-up waarbij we met jou in gesprek gaan om alle mogelijke juridische kansen en risico’s van jouw onderneming in kaart te brengen.
  • Eén keer in de twee weken de mogelijkheid om een half uur te bellen met je vaste advocaat.
  • Gereduceerde uurtarieven voor onze juridische dienstverlening, voor de zaken die jouw onderneming nodig heeft.

De totale waarde van dit aanbod bedraagt €20.000,- excl. btw.

Website Deelnemen Start Up

Deelnemen?

Alle start-ups met ambitie nodigen we uit zich in te schrijven voor het programma. We vinden jouw motivatie om deel te nemen aan het programma van belang en daarnaast heeft het onze voorkeur als jouw start-up aan minimaal twee van de drie onderstaande criteria voldoet:

1. Je hebt al werknemers in dienst (naast de founders); en/of

2. Je hebt al omzet gedraaid bij minimaal 3 betalende klanten; en/of

3. Je hebt al funding/subsidie opgehaald.

Tenslotte vinden we het een pré als jouw start-up een maatschappelijke bijdrage levert.

Op basis van de inschrijvingen nodigen we een aantal start-ups uit om te komen pitchen bij ons op kantoor.

De verkiezing vindt jaarlijks plaats in september. Wil je ons nu al laten weten dat jij kans wil maken om Start-up van het jaar te worden, meld je dan alvast aan. Je inschrijving zal nog niet direct opgepakt worden. In de zomer starten we met de selectie en zullen wij contact opnemen over hoe het verder zal gaan verlopen.

Mocht je vragen hebben over het programma dan kun je deze stellen via e-mail (start-up@wijnenstael.nl) of contact opnemen met Jeroen Baak (Marketing communicatiemanager) via telefoonnummer 030 - 23 20 800.

Foto Pitchronde

Pitchronde

Wanneer je bent uitgekozen mag je bij Wijn & Stael op kantoor komen pitchen. Het panel dat de pitches beoordeelt bestaat uit 3 experts uit de start-up scene, te weten: Jorg Kop (Managing Director, UtrechtInc), Camiel de Lange van Bergen (Co-founder, Ace & Tate) en Wiegertje Groenveld (Investor, GGP Investment). Daarnaast nemen twee advocaten van Wijn & Stael plaats in het panel. Het panel zal één start-up voor het programma selecteren.

Beoordelingscriteria
Je bent vrij in de vorm en inhoud van jouw pitch. We laten ons graag verrassen.

Het panel let op de groeipotentie van jouw start-up en jouw concrete plannen om op te schalen in de toekomst. Jouw commitment en/of die van het managementteam van jouw start-up speelt zeker ook een rol in de beoordeling.

Tenslotte vinden de advocaten in het panel een persoonlijke klik met jou belangrijk en kijken zij naar jouw ‘juridische behoefte’ (op basis van jouw groeiambities of doordat jij zelf als afsluiting van je pitch al aangeeft met welke juridische kwesties we jou zouden kunnen helpen).

Aanmelden?

De verkiezing vindt jaarlijks plaats in september. ​Wil je ons nu al laten weten dat jij kans wil maken om Start-up van het jaar te worden, meld je dan alvast aan.

Aanmelden

Start-up trackrecord W&S

Voorbeelden van start-ups die wij eerder hebben bijgestaan en/of geadviseerd: