Wijn & Stael adviseert Welkom Energie

Aangemaakt: 02 november 2021

Wijn & Stael adviseert Welkom Energie

Op 29 oktober 2021 heeft de rechtbank Midden-Nederland het faillissement van Welkom Energie uitgesproken. Door de rechtbank is de heer mr. J.M. van Raaijen als curator aangesteld.

Het faillissement volgt op de intrekking door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) van de leveringsvergunningen van de energieleverancier. Dat gebeurde op verzoek van Welkom Energie zelf. Welkom Energie kwam in de financiƫle problemen door de hoge energieprijzen en voorzag dat zij de komende winterperiode geen leveringszekerheid kon garanderen. Eneco neemt per 1 november 2021 het klantenbestand van Welkom Energie over.

Een multidisciplinair team van Wijn & Stael heeft onder leiding van Ferdinand Bosvelt Welkom Energie B.V. bijgestaan bij de intrekking van haar leveringsvergunning, de overdracht van haar klanten aan Eneco en de voorbereiding van haar faillissement. Het team van Wijn & Stael bestond uit advocaten met verschillende specialisaties, waaronder insolventierecht, bestuursrecht, contractenrecht, arbeidsrecht en privacyrecht.

Laatste updates