M&A

M&A

Bij de verkoop of overname van een bedrijf komt er juridisch veel kijken. Staat u voor een dergelijke transactie en wilt u achteraf niet voor verrassingen komen te staan? Of adviseert u bedrijven bij fusies en overnames en zoekt u een juridische partner? Neem dan contact op met de M&A-advocaten van Wijn & Stael.

Juridisch advies bij fusies of overnames
Bij fusies en overnames gaat het om miljoenentransacties. Daarom is een deal niet in een dag gesloten. De M&A-advocaten van Wijn & Stael begeleiden u bij het hele proces van verkoopintentie tot (na de) closing. Ze inventariseren de belangen en risico’s, doen due diligence onderzoek, helpen de strategie uit te stippelen, stellen contracten op en onderhandelen daarover. Daarbij leggen ze u glashelder uit wat er precies in de contracten staat en wat daarvan de consequenties zijn. Ze vallen u niet lastig met elk detail, maar leggen u wel de cruciale keuzes, kansen en risico’s voor. Zodat u weet wat u ondertekent en weloverwogen kunt beslissen.

Doelgerichte dealmakers
Onze M&A-advocaten weten uit ervaring hoe enerverend het is om een bedrijf te verkopen, terwijl de zaken intussen onverminderd doorgaan. Daarom doen ze er alles aan om dat proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ze onderhandelen scherp als dat nodig is en leggen de afspraken juridisch goed vast. Tegelijkertijd houden ze altijd het doel voor ogen: een deal sluiten waar u tevreden over bent, in een overzichtelijke tijdspanne en zonder onnodige geschillen. Daarbij profiteren ze van alle expertises die Wijn & Stael in huis heeft: van arbeids- en vastgoedrecht tot financiering en zekerheden.

Van verkoopintentie tot overdracht
De M&A-advocaten van Wijn & Stael hebben een jarenlange ervaring in het begeleiden van DGA’s en familiebedrijven bij verkoop- en kooptransacties, zowel nationaal als internationaal. Daardoor kennen ze alle do’s en dont’s op dit gebied. Ook staan ze bekend om hun slagkracht, inlevingsvermogen, flexibiliteit en cijfermatig inzicht. U kunt op hen rekenen als het gaat om het:

  • bepalen van de juiste transactiestructuur;
  • begeleiden van het (ver)koopproces van intentie tot overdracht;
  • opstellen en uitonderhandelen van de benodigde contracten, zoals letters of intent, share purchase agreements en shareholders agreements;
  • in beeld brengen van risico’s en mogelijke dealbreakers via due diligence;
  • uitgeven van participaties en adviseren over de verhoudingen tussen aandeelhouders.

Geïnteresseerd?
Maak hieronder kennis met onze advocaten M&A en neem contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Recente M&A transacties

Recente M&A transacties