Financiering, zekerheden & leasing

Financiering, zekerheden & leasing

Bij de financiering van ondernemingen spelen vele juridische aspecten een rol. Verstrekt u financiering, dan wilt u dat de zekerheden goed zijn gevestigd en de risico’s zijn afgedekt. Gaat u een (her)financiering aan, dan heeft u belang bij passende voorwaarden en heldere documentatie. De advocaten van Wijn & Stael hebben ervaring met alle aspecten van financiering en zekerheden. Ze begeleiden ondernemingen, financiële instellingen en leasemaatschappijen bij complexe financieringsvraagstukken en -geschillen.

Expertise in financierings- en leaseoplossingen
De advocaten van onze sectie Financiering & Zekerheden werken al tientallen jaren voor grote banken, bedrijven en leasemaatschappijen. Daardoor kunnen ze snel doorgronden wat de cruciale punten van een financierings- of leaseoplossing zijn. Ze stellen gedegen overeenkomsten op en zorgen voor de juiste zekerheidsdocumentatie. Daarnaast adviseren onze advocaten over de herstructurering van bestaande financieringen en over het vestigen en uitwinnen van zekerheden. Door hun ruime ervaring in insolventiezaken weten ze precies welke risico’s bij het opstellen van de financierings- en zekerheidsdocumentatie vermeden moeten worden en wat de gevolgen zijn als dat niet gebeurt.

Financiële en bancaire kennis
Onze advocaten onderscheiden zich doordat ze hun juridische expertise combineren met een stevige bancaire en financiële kennis en een goed cijfermatig inzicht. Daarnaast verdiepen ze zich grondig in uw onderneming. Dat alles gebruiken ze om u te voorzien van praktische adviezen en creatieve oplossingen, die precies op uw onderneming zijn toegespitst. Ze beschikken bovendien over een schat aan proceservaring. Daardoor kunt u ook op hen rekenen als er een procedure nodig is, bijvoorbeeld in het kader van de beëindiging van een financierings- of leaseovereenkomst of bij het uitwinnen van zekerheden in geval van betalingsproblemen.

Brede juridische dienstverlening
De advocaten van Wijn & Stael staan bekend om hun diepgaande juridische expertise, hun praktische instelling en hun kennis van de ondernemingen waarvoor zij werken. U kunt op hen rekenen bij het:

  • opstellen en uitonderhandelen van krediet- en leaseovereenkomsten en zekerheidsdocumentatie;
  • herstructureren van bestaande financieringen (zo nodig in combinatie met een corporate herstructurering);
  • begeleiden van (pre-)insolventiesituaties;
  • vestigen en uitwinnen van zekerheden (inclusief executiegeschillen);
  • adviseren en procederen over de beëindiging van financierings- en leaseovereenkomsten;
  • begeleiding van banken bij Customer Due Diligence (CDD), fraude- en afscheidstrajecten;
  • Wijn & Stael Advocaten is lid van de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen.

Geïnteresseerd?
Maak hieronder kennis met onze advocaten financiering & zekerheden. Neem contact op voor een afspraak of meer informatie.

Gerelateerde updates