Wanneer je bij Wijn & Stael Advocaten gaat werken, stap je in een dynamisch advocatenkantoor in het hart van Utrecht. En dat we de lat hoog hebben liggen zal je snel duidelijk worden. Met zo’n 60 mensen werken we elke dag met hart en ziel aan de best mogelijke juridische dienstverlening. We voelen ons oprecht betrokken bij onze klanten en collega’s. Wat je dus ook niet snel zal ontgaan, is het plezier dat we hebben in ons vak. Binnen onze collegiale cultuur hebben we aandacht voor sociale contacten, overleg en werken we graag samen. Wij zijn altijd op zoek naar buitengewoon goed juridisch talent. Heb jij het in je om bij Wijn & Stael te werken?

Vacatures

Advocaat-medewerker commerciële contracten circa 4 tot 6 jaar ervaring

Advocaat-medewerker commerciële contracten circa 4 tot 6 jaar ervaring


Kantoor algemeen
Wijn & Stael is een kantoor voor mensen met ambities. Wij behandelen veel complexe zaken die regelmatig ook de landelijke media halen. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die aan de top van de advocatuur willen meedraaien. Als advocaat-medewerker heb je je eigen zaken en cliënten en krijg je een grote eigen verantwoordelijkheid, waarbij je natuurlijk altijd een beroep kunt doen op je ervaren kantoorgenoten. De cultuur bij Wijn & Stael is open; sociale contacten, samenwerking en aandacht voor ontwikkeling en opleiding zijn belangrijke pijlers van ons succes.

Wie zoeken wij?
Op dit moment zijn er twee advocaten die zich binnen ons kantoor bezighouden met commerciële contracten en één die daarover uitsluitend procedeert. Wij zijn op zoek naar een gedreven advocaat met 4 tot 6 jaar ervaring binnen deze praktijk, die een hoge kwaliteit van dienstverlening nastreeft en de bestaande praktijk verder wil ontwikkelen. Je hebt ervaring binnen het commerciële contractenrecht, met name het opstellen en becommentariëren van contracten. Ook heb je ervaring met internationaal contracteren, waaronder vraagstukken op het gebied van het internationaal privaatrecht (IPR). Ervaring op het gebied van het IE/IT-recht is een pré. Je hebt sterk ontwikkelde social skills, zelfvertrouwen, overtuigingskracht en bent goed in staat zelfstandig te werken.

Wat bieden wij?
Je zult werkzaam zijn in een bloeiende praktijk met zowel nationale als internationale zaken en cliënten. De mensen op ons kantoor werken met passie voor hun vak. Er heerst een plezierige sfeer waar veel wordt samengewerkt, ook binnen de sectie. Er wordt advocatuur op topniveau bedreven en we dagen iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij hebben we veel oog voor ontwikkeling en verdieping op zowel juridisch als persoonlijk vlak. Indien dat past binnen iemands ontwikkeling, behoort ook het volgen van een specialisatie-opleiding tot de mogelijkheden.

Ten slotte bieden we een prachtige plek om te werken. Ons pand ligt midden in de mooie binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de Dom, de Singel en het Park Lepelenburg.

Solliciteren
Wil jij jouw carrière als advocaat naar een volgend niveau brengen? Beschik je over een goed CV, waaruit blijkt dat je naast je studie of werk ook nog andere activiteiten hebt ondernomen? Herken je je volledig in bovengenoemde omschrijving? Stuur dan een korte motivatiebrief met bijlagen (CV, getuigschriften en eventuele andere relevante documenten) naar solliciteren@wijnenstael.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR-Manager, Lieveke Reijrink-Walstock, bereikbaar op 030-2320800 of l.reijrink@wijnenstael.nl.

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.


Solliciteer Print

Advocaat-medewerker Financiering, Zekerheden en Herstructurering circa 4 tot 8 jaar ervaring

Advocaat-medewerker Financiering, Zekerheden en Herstructurering circa 4 tot 8 jaar ervaring

Kantoor algemeen

Wijn & Stael is een middelgroot kantoor voor mensen met ambities. Wij behandelen veel complexe zaken die regelmatig ook de landelijke media halen. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die aan de top van de advocatuur willen meedraaien. De cultuur bij Wijn & Stael is open; sociale contacten, samenwerking en aandacht voor ontwikkeling en opleiding zijn belangrijke pijlers van ons succes.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een ambitieuze advocaat met omstreeks vier tot acht jaar ervaring in financiering, zekerheden en herstructurering. We treden veel op voor banken en financiële instellingen, ervaring op dat vlak is gewenst maar geen must. Procederen is een belangrijk onderdeel van de functie, dus plezier en ervaring in procederen is vereist. Kennis van en ervaring met het opstellen van LMA documentatie is een pre.

We zoeken een veelzijdige kandidaat. Je bent veelvuldig met cliënten in contact, om die reden zijn goede sociale vaardigheden essentieel. We verwachten dat je in staat bent om met een sterk analytisch vermogen zelfstandig werk van hoge kwaliteit te leveren. Creativiteit is vereist om zo het beste resultaat voor de cliënt te bereiken. Wij zijn op zoek naar bevlogen kandidaten die het verschil maken en toegevoegde waarde bieden.

Wat bieden wij?

Je bent werkzaam zijn in een praktijk met toonaangevende zaken en cliënten. De advocaten van deze sectie procederen en adviseren zowel voor financiële instellingen als ondernemingen over financiering en zekerhedenvraagstukken, met een accent op (pre)faillissementsvraagstukken en (omvangrijke) herstructureringen. Op dat gebied geniet het kantoor niet alleen nationale bekendheid, maar ook internationaal staat het kantoor daarom bekend met vermeldingen in internationale rankings. Hoewel er veel wordt samengewerkt, is er ook ruimte voor veel eigen verantwoordelijkheid. Indien dat past binnen jouw ontwikkeling, behoort ook het volgen van een specialisatie-opleiding tot de mogelijkheden.

Ten slotte bieden we een prachtige plek om te werken. Ons pand ligt midden in de mooie binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de Dom, de Singel en het Park Lepelenburg.

Solliciteren

Stuur jouw sollicitatiebrief met cv naar solliciteren@wijnenstael.nl.

Heb je nog vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR Adviseur Renee van Middelkoop, bereikbaar op 030-2320800 of r.vanmiddelkoop@wijnenstael.nl.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Solliciteer Print

Advocaat-stagiair(e) civiele cassatie

Advocaat-stagiair(e) civiele cassatie

Wijn & Stael is een kantoor voor mensen met ambitie. Wij behandelen complexe zaken die regelmatig ook de landelijke media halen. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die in de top van de advocatuur willen meedraaien. Als jonge advocaat werk je direct in zaken mee en kom je al snel in contact met cliënten. Je krijgt direct een grote verantwoordelijkheid, hoewel je natuurlijk altijd een beroep kunt doen op je ervaren kantoorgenoten. De cultuur bij Wijn & Stael is open; sociale contacten, samenwerking en aandacht voor ontwikkeling en opleiding zijn belangrijke pijlers van ons succes.

Wie zoeken wij?

In ons cassatieteam – dat op dit moment uit vier advocaten bestaat - hebben wij plek voor een advocaat-stagiair(e). Als cassatieadvocaat voer je procedures bij de hoogste Nederlandse rechter in civiele zaken, de Hoge Raad. Cassatiezaken worden bijna altijd schriftelijk gevoerd en hebben een bovengemiddeld juridisch-inhoudelijk karakter. De kandidaat moet er plezier in hebben om onderzoek te doen naar juridische vraagstukken en om het resultaat daarvan op een zo overtuigend mogelijke manier op te schrijven. Een sterk analytisch vermogen en goede schriftelijke vaardigheden zijn dan ook vereist. De kandidaat moet in staat zijn buiten de gebaande paden te denken. Wetenschappelijke ervaring of affiniteit is een pre. Een brede inhoudelijke interesse is ook belangrijk, omdat onze zaken een groot deel van het civiele recht bestrijken. Om het beste resultaat te bereiken, behandelen wij cassatiezaken altijd samen. Wij zijn daarom op zoek naar een echte teamplayer.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de mogelijkheid om inhoudelijk uitdagend werk te doen in de voorhoede van de rechtsontwikkeling en vanuit een inspirerende omgeving. Ons pand ligt midden in de prachtige binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de singel. De mensen op ons kantoor werken met passie voor hun vak, in een plezierige sfeer, waarbij veel wordt samengewerkt. Tegelijkertijd wordt er advocatuur op topniveau bedreven en dagen we iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij hebben we steeds oog voor ontwikkeling en verdieping op zowel juridisch als persoonlijk vlak. Je wordt begeleid door een ervaren advocaat en volgt, naast de beroepsopleiding voor de advocatuur, onze interne cursussen in de Staelfabriek.

Solliciteren

Herken jij je volledig in de bovenstaande omschrijving en word je graag onderdeel van ons cassatieteam? Stuur dan vóór 18 april 2020 een motivatiebrief waarin je jouw interesse in ons kantoor én de cassatiepraktijk toelicht, vergezeld van CV, cijferlijsten van bachelor en master en eventuele getuigschriften naar solliciteren@wijnenstael.nl

Heb je nog vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR Adviseur Renee van Middelkoop, bereikbaar op 030-2320800 of r.vanmiddelkoop@wijnenstael.nl.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Solliciteer Print

Faillissementsmedewerker, 0,8-1 fte

Faillissementsmedewerker, 0,8-1 fte


Kantoor algemeen
Wijn & Stael is een kantoor voor mensen met ambities. In de afgelopen jaren zijn onze curatoren in veel spraakmakende surseances en faillissementen door rechtbanken benoemd tot bewindvoerder of curator (onder meer voor Sissy-Boy, The Phone House, Landis, Econcern, Meavita, en de importeur van Gant). Als faillissementsmedewerker werk je samen met de curatoren en heb je een grote eigen verantwoordelijkheid in de afwikkeling van de surseances en faillissementen.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een gedreven faillissementsmedewerker met tenminste 2 jaar relevante praktijkervaring in een soortgelijke functie. Je beschikt over minimaal hbo-niveau en een afgeronde boekhoudkundige of bedrijfseconomische opleiding. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal op voldoende niveau. We verwachten dat je behendig bent met het volledige Office-pakket. Je bent goed in staat om verantwoordelijkheid te nemen en zelfstandig te werken.

Wat bieden wij?
Je zult werkzaam zijn op onze faillissementsdesk waarbij je samenwerkt met een ervaren faillissementsmedewerker en ondersteund wordt door faillissementssecretaresses. Wij bieden een heel diverse insolventiepraktijk waardoor de werkzaamheden zeer gevarieerd zijn. Het is een dynamische functie, iedere dag brengt onverwachte taken met zich mee.

De mensen op ons kantoor werken met passie voor hun vak. Er heerst een plezierige sfeer waarin veel onderling wordt samengewerkt. Er wordt advocatuur op topniveau bedreven en we dagen iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen.

Ten slotte bieden we een prachtige plek om te werken. Ons pand ligt midden in de prachtige binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de Dom en de Singel.

Solliciteren
Herken jij je in bovengenoemde omschrijving? Stuur dan een motivatiebrief met bijlagen (CV, eventuele getuigschriften) naar solliciteren@wijnenstael.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR-afdeling, bereikbaar op 030-232 08 00.

Het functieprofiel vind je hier.

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.

Solliciteer Print

HR-adviseur, 0,6-0,8 FTE

HR-adviseur, 0,6-0,8 FTE

Wij zoeken een proactieve, enthousiaste, zelfstandige HR-adviseur met een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit en veel mensenkennis die onze HR-afdeling komt versterken.

Wat bieden wij?
Ons pand ligt midden in de prachtige binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de singel. De mensen op ons kantoor werken met passie voor hun vak en dat is goed merkbaar in de onderling plezierige sfeer waar veel wordt samengewerkt. Er wordt advocatuur op topniveau bedreven en we dagen iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij is veel aandacht voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Nu kantoor groeit en ook het niveau van de interne dienstverlening steeds wordt verhoogd, is er behoefte ontstaan aan uitbreiding van de HR-afdeling.

De HR-afdeling bestaat op dit moment uit een HR-medewerker en een HR-manager. Binnen de afdeling wordt op een gelijkwaardige manier met elkaar samengewerkt. Ook werk je binnen ons kantoor samen met de afdeling Marketing en Communicatie voor zover het arbeidsmarktcommunicatie betreft. Het is een dynamische functie waarbij geen dag voorspelbaar is.

Wat ga je doen?
Met betrekking tot instroom van personeel:

• wervingsprocedure bepalen en verantwoordelijk voor uitvoering daarvan;
• arbeidsmarktcommunicatie (o.a. vacatureteksten, studentenwerving);
• voorselectie sollicitanten;
• ontvangst nieuwe personeelsleden.

Met betrekking tot huidig personeelsbestand:

• Initiëren salarismutaties;
• Verzuimbegeleiding langdurig arbeidsongeschikte personeelsleden;
• Initiëren van risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en werkplekonderzoek;
• Afstemmen passende vorm van opname verlof;
• Verantwoordelijk voor pensioenvoorziening en personeel gerelateerde verzekeringen.

Met betrekking tot uitstroom van personeel:

• Afwikkeling arbeidsovereenkomst in overleg met het personeelslid;
• Termijnbewaking aflopende arbeidsovereenkomsten en voorbereiden beslisproces.

Wat zijn de functie-eisen?
Kennis en ervaring

• Hbo werk- en denkniveau
• Afgeronde HR- of arbeidsrechtelijke opleiding
• Kennis van actuele ontwikkelingen in de arbeidsmarkt
• Minimaal drie jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in de zakelijke dienstverlening

Solliciteren
Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan een motivatiebrief met CV naar solliciteren@wijnenstael.nl. Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR-manager, Lieveke Reijrink-Walstock, op het e-mailadres l.reijrink@wijnenstael.nl of telefonisch op 030-2320800.

Solliciteer Print

Receptionist, 0,4 fte

Receptionist, 0,4 fte

Receptionist(e), dit is je uitdaging

Je bent verantwoordelijk voor het optimaal en servicegericht vertegenwoordigen van Wijn en Stael Advocaten. Je vervult de rol van gastheer/vrouw door een uitstekende telefoonbehandeling en adequate ontvangst van cliënten en gasten. Als receptionist(e) ben je het visitekaartje van ons kantoor.

Als receptionist(e) heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • gastvrij ontvangen van onze bezoekers;
 • afhandelen en registreren van telefoonverkeer;
 • eindverantwoordelijk voor uitstraling ontvangstruimtes en planning conferentieruimtes;
 • administratieve werkzaamheden m.b.t. poststukken en archivering;
 • ondersteunen van secretariaat waar nodig.

Deze vacature is voor een vaste dag op vrijdag en twee halve dagen (samen met onze andere receptioniste). Het arbeidspatroon kan in onderling overleg worden bepaald.

Wijn & Stael Advocaten

Wijn & Stael Advocaten is een kantoor voor mensen met ambities. Onze medewerkers werken met passie voor hun vak. Er heerst een plezierige sfeer waarin veel onderling wordt samengewerkt. Er wordt advocatuur op topniveau bedreven en we dagen iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen.

Als receptionist(e) werk je samen met 1 andere receptioniste (werkzaam maandag t/m donderdag) en word je ondersteund door oproepkrachten (mocht dit nodig zijn). Je bent servicegericht, vindt kwaliteit belangrijk en hebt goede communicatieve vaardigheden.

Tenslotte bieden we een prachtige plek om te werken. Ons pand ligt midden in de prachtige binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de Dom en de Singel. Kantoor is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het station Utrecht Centraal is het slechts 4 minuten fietsen of 15 minuten lopen.

Wat bieden wij

De vacature biedt meer dan alleen een uitdaging:

 • afwisselende functie voor 1 tot 2 dagen per week;
 • marktconform salaris, afhankelijk van ervaringsniveau;
 • 28 vakantiedagen;
 • een prettige werksfeer, wekelijkse kantoorborrel, jaarlijks kantooruitstapje of wintersport en sportactiviteiten.

Wat vragen wij

Dit breng jij voor de vacature receptionist(e) mee:

 • minimaal een 2 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie binnen de zakelijke dienstverlening;
 • minimaal havoniveau en bij voorkeur afgeronde opleiding tot receptionist(e);
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • behendig met het volledige Office-pakket;
 • een representatieve, verzorgde uitstraling.

Solliciteren

Herken jij je in bovengenoemde omschrijving? Stuur dan een motivatiebrief met bijlagen (CV, eventuele getuigschriften) naar solliciteren@wijnenstael.nl. Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met Renee van Middelkoop via hetzelfde e-mailadres of telefonisch via 030-2320800.

Een functieprofiel kan op verzoek worden toegezonden.Solliciteer Print

Advocaat-medewerker commerciële contracten circa 4 tot 6 jaar ervaring


Kantoor algemeen
Wijn & Stael is een kantoor voor mensen met ambities. Wij behandelen veel complexe zaken die regelmatig ook de landelijke media halen. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die aan de top van de advocatuur willen meedraaien. Als advocaat-medewerker heb je je eigen zaken en cliënten en krijg je een grote eigen verantwoordelijkheid, waarbij je natuurlijk altijd een beroep kunt doen op je ervaren kantoorgenoten. De cultuur bij Wijn & Stael is open; sociale contacten, samenwerking en aandacht voor ontwikkeling en opleiding zijn belangrijke pijlers van ons succes.

Wie zoeken wij?
Op dit moment zijn er twee advocaten die zich binnen ons kantoor bezighouden met commerciële contracten en één die daarover uitsluitend procedeert. Wij zijn op zoek naar een gedreven advocaat met 4 tot 6 jaar ervaring binnen deze praktijk, die een hoge kwaliteit van dienstverlening nastreeft en de bestaande praktijk verder wil ontwikkelen. Je hebt ervaring binnen het commerciële contractenrecht, met name het opstellen en becommentariëren van contracten. Ook heb je ervaring met internationaal contracteren, waaronder vraagstukken op het gebied van het internationaal privaatrecht (IPR). Ervaring op het gebied van het IE/IT-recht is een pré. Je hebt sterk ontwikkelde social skills, zelfvertrouwen, overtuigingskracht en bent goed in staat zelfstandig te werken.

Wat bieden wij?
Je zult werkzaam zijn in een bloeiende praktijk met zowel nationale als internationale zaken en cliënten. De mensen op ons kantoor werken met passie voor hun vak. Er heerst een plezierige sfeer waar veel wordt samengewerkt, ook binnen de sectie. Er wordt advocatuur op topniveau bedreven en we dagen iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij hebben we veel oog voor ontwikkeling en verdieping op zowel juridisch als persoonlijk vlak. Indien dat past binnen iemands ontwikkeling, behoort ook het volgen van een specialisatie-opleiding tot de mogelijkheden.

Ten slotte bieden we een prachtige plek om te werken. Ons pand ligt midden in de mooie binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de Dom, de Singel en het Park Lepelenburg.

Solliciteren
Wil jij jouw carrière als advocaat naar een volgend niveau brengen? Beschik je over een goed CV, waaruit blijkt dat je naast je studie of werk ook nog andere activiteiten hebt ondernomen? Herken je je volledig in bovengenoemde omschrijving? Stuur dan een korte motivatiebrief met bijlagen (CV, getuigschriften en eventuele andere relevante documenten) naar solliciteren@wijnenstael.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR-Manager, Lieveke Reijrink-Walstock, bereikbaar op 030-2320800 of l.reijrink@wijnenstael.nl.

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs.


Solliciteer Print

Lieveke Reijrink-Walstock

HR Manager

Wij nemen ieder jaar 3 à 4 advocaat-stagiaires aan. Daarnaast bieden wij jaarlijks enkele studenten de mogelijkheid om als paralegal enkele maanden bij ons werkzaam te zijn. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar uitstekende, actieve en gedreven studenten die een loopbaan in de advocatuur ambiëren en die ons team kunnen versterken.

Studentstage
Zit jij in de eindfase van je studie en ben je benieuwd naar de praktijk? Kom dan naar Wijn & Stael voor een kantoorbrede studentstage van zes weken! Je maakt niet alleen kennis met ons kantoor en onze advocaten, maar je ervaart ook hoe het is om als advocaat te werken.

Vragen
Voor vragen over advocaatstages, studentstages en vacatures kan je terecht bij HR Adviseur Renee van Middelkoop (tel. nr. 030-2320800).

Solliciteren
Wil je solliciteren, stuur dan een e-mail met een korte motivatie voorzien van CV, cijferlijsten van bachelor en master en - indien aanwezig - beoordelingen van eerdere stages naar solliciteren@wijnenstael.nl. Vermeld daarbij in het geval van een studentstage ook in welke periode(s) je beschikbaar bent.

Privacy
Onze privacyverklaring vindt u hier.

Sponsoring
Vragen omtrent sponsoring kunnen per e-mail worden gesteld aan de afdeling Marketing & Communicatie.