Wanneer je bij Wijn & Stael Advocaten gaat werken, stap je in een dynamisch advocatenkantoor in het hart van Utrecht. En dat we de lat hoog hebben liggen zal je snel duidelijk worden. Met zo’n 60 mensen werken we elke dag met hart en ziel aan de best mogelijke juridische dienstverlening. We voelen ons oprecht betrokken bij onze klanten en collega’s. Wat je dus ook niet snel zal ontgaan, is het plezier dat we hebben in ons vak. Binnen onze collegiale cultuur hebben we aandacht voor sociale contacten, overleg en werken we graag samen. Wij zijn altijd op zoek naar buitengewoon goed juridisch talent. Heb jij het in je om bij Wijn & Stael te werken?

Vacatures

Advocaat-medewerker corporate & financial litigation circa 4 tot 6 jaar ervaring

Advocaat-medewerker corporate & financial litigation circa 4 tot 6 jaar ervaring


Kantoor algemeen
Wijn & Stael is een kantoor voor mensen met ambities. Wij behandelen veel complexe zaken die regelmatig de landelijke media halen. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die aan de top van de advocatuur willen meedraaien. Als advocaat-medewerker heb je je eigen zaken en cliënten en krijg je een grote eigen verantwoordelijkheid, waarbij je natuurlijk altijd een beroep kunt doen op je ervaren kantoorgenoten. De cultuur bij Wijn & Stael is open; sociale contacten, samenwerking en aandacht voor ontwikkeling en opleiding zijn belangrijke pijlers van ons succes

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een gedreven procesadvocaat met ongeveer 4 tot 6 jaar ervaring binnen de corporate & financial litigationpraktijk, die een hoge kwaliteit van dienstverlening nastreeft en de praktijk verder wil ontwikkelen. Je hebt ervaring met de Wft en financieel aansprakelijkheidsrecht. Het is een pré als je affiniteit hebt met het enquêterecht, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties en collectieve acties (WCAM), maar geen must.

We zoeken een veelzijdige kandidaat. Goede sociale vaardigheden zijn essentieel omdat je veel met cliënten in contact komt en je goed moet aanvoelen wat de cliënt nodig heeft. We verwachten dat je in staat bent om zelfstandig en met een sterk analytisch vermogen werk van hoge kwaliteit te leveren. Dat je er plezier in hebt om te procederen is een vanzelfsprekendheid. Creativiteit en gedrevenheid zijn vereist om zo het beste resultaat voor de cliënt te bereiken. Je bent ondernemend en hebt ambitie om je eigen praktijk op en uit te bouwen.

Wat bieden wij?
Je zult werkzaam zijn in een bloeiende corporate & financial litigation praktijk. De praktijk, momenteel bestaande uit 11 advocaten, behandelt veel (internationale) complexe en toonaangevende zaken.

De mensen op ons kantoor werken met passie voor hun vak. Er heerst een plezierige sfeer waarin veel (onderling) wordt samengewerkt. Er wordt advocatuur op topniveau bedreven en we dagen iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij hebben we veel oog voor ontwikkeling en verdieping op zowel juridisch als persoonlijk vlak. Indien dat past binnen iemands ontwikkeling, behoort ook het volgen van een specialisatie-opleiding tot de mogelijkheden.

Tenslotte bieden we een prachtige plek om te werken. Ons pand ligt midden in de prachtige binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de Dom en de Singel.

Solliciteren
Wil jij jouw carrière als advocaat naar een volgend niveau brengen? Beschik je over een goed CV, waaruit blijkt dat je naast je studie of werk ook nog andere activiteiten hebt ondernomen? En herken je je volledig in bovengenoemde omschrijving? Stuur dan een korte motivatiebrief met bijlagen (CV, cijferlijsten van bachelor en master, eventuele getuigschriften) naar solliciteren@wijnenstael.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR-Manager Lieveke Reijrink-Walstock, bereikbaar op 030-2320800 of l.reijrink@wijnenstael.nl.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.


Solliciteer Print

Advocaat-medewerker corporate en financial litigation 4 à 8 jaar ervaring

Advocaat-medewerker corporate en financial litigation 4 à 8 jaar ervaring

Kantoor algemeen

Wijn & Stael Advocaten is een kantoor voor mensen met ambities. Wij behandelen veel complexe zaken die regelmatig ook de landelijke media halen. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die aan de top van de advocatuur willen meedraaien. Als advocaat-medewerker heb je je eigen zaken en cliënten en krijg je een grote eigen verantwoordelijkheid, waarbij je natuurlijk altijd een beroep kunt doen op je ervaren kantoorgenoten. De cultuur bij Wijn & Stael is open; sociale contacten, samenwerking en aandacht voor ontwikkeling en opleiding zijn belangrijke pijlers van ons succes.

Wie zoeken wij?

Op dit moment zijn er 10 advocaten die zich binnen ons kantoor bezighouden met corporate en financial litigation. Wij zoeken naar een gedreven procesadvocaat met circa 4 tot 8 jaar ervaring binnen deze praktijk die een hoge kwaliteit van dienstverlening nastreeft en de praktijk verder wil ontwikkelen. De kandidaat moet plezier hebben in het beargumenteren van de zaak, het schrijven van processtukken en het mondeling toelichten daarvan voor de rechter. De kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het enquêterecht, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties en financieel aansprakelijkheidsrecht. Het is een pré als de kandidaat affiniteit heeft met de Wft en collectieve acties (WCAM), maar geen must.

We zoeken een veelzijdige kandidaat. Goede sociale vaardigheden zijn essentieel omdat je veel met cliënten in contact komt en je goed moet aanvoelen wat de cliënt nodig heeft. We verwachten dat je in staat bent om met een sterk analytisch vermogen zelfstandig werk van hoge kwaliteit te leveren. Dat je er plezier in hebt om te procederen is een vanzelfsprekendheid. Creativiteit is vereist om zo het beste resultaat voor de cliënt te bereiken. Wij zijn op zoek naar bevlogen kandidaten die het verschil willen maken, van toegevoegde waarde willen zijn. De kandidaat moet ondernemend zijn en de ambitie hebben en in staat zijn een eigen praktijk op en uit te bouwen.

Wat bieden wij?

Ons pand ligt midden in de prachtige binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de singel. De mensen op ons kantoor werken met passie voor hun vak en dat is goed merkbaar in de onderling plezierige sfeer waar veel wordt samengewerkt. Anderzijds wordt er advocatuur op topniveau bedreven en dagen we iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij hebben we veel oog voor ontwikkeling en verdieping op zowel juridisch als persoonlijk vlak. Je zult werkzaam zijn in een bloeiende corporate en financial litigation-praktijk met toonaangevende zaken. Indien dat past binnen iemands ontwikkeling, behoort ook het volgen van een specialisatie-opleiding tot de mogelijkheden.

Solliciteren

Wil jij jouw carrière als advocaat naar een volgend niveau brengen? Beschik je over een goed CV, waaruit blijkt dat je naast je studie of werk ook nog andere activiteiten hebt ondernomen? Beschik je over een brede interesse en ben je maatschappelijk betrokken? Heb je een stevige persoonlijkheid? En herken je je volledig in bovengenoemde omschrijving? Stuur dan een korte motivatiebrief met bijlagen (CV, cijferlijsten van bachelor en master, of getuigschriften) naar solliciteren@wijnenstael.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR-Manager, Lieveke Reijrink-Walstock, bereikbaar op 030-2320800 of l.reijrink@wijnenstael.nl.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Solliciteer Print

Beginnend advocaat-medewerker Civiel Vastgoed

Beginnend advocaat-medewerker Civiel Vastgoed


Kantoor algemeen
Wijn & Stael is een kantoor voor mensen met ambities. Wij behandelen veel complexe zaken die regelmatig ook de landelijke media halen. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die aan de top van de advocatuur willen meedraaien. Als advocaat-medewerker heb je een grote eigen verantwoordelijkheid maar er is ook alle ruimte om te overleggen met je kantoorgenoten. De cultuur bij Wijn & Stael is open; sociale contacten, samenwerking en aandacht voor ontwikkeling en opleiding zijn belangrijke pijlers van ons succes.

Wie zoeken wij?
De sectie Vastgoed en Overheid bestaat nu uit 1 partner, drie advocaat-medewerkers en twee advocaat-stagiaires. In de sectie is men zowel werkzaam op het gebied van civiel recht als bestuursrecht. Wij zoeken iemand met een aantal jaren ervaring in het civiel vastgoedrecht - met een focus op bouw- en huurrecht – die enthousiast is om de bestaande praktijk nog verder op te bouwen en uit te breiden. Onze cliëntenportefeuille bestaat met name uit (ontwikkelende) beleggers, aannemers, zorginstellingen, woningcorporaties en overheden.

De ideale kandidaat heeft sterk ontwikkelde social skills, zelfvertrouwen, overtuigingskracht en is ook goed in staat zelfstandig te werken. De inhoud van het werk is, gelet op de omvang van de sectie, heel veelzijdig en afwisselend. Naast het inhoudelijke werk als advocaat wordt je ook geacht je aandeel te nemen in de praktijkopbouw en speel je bijvoorbeeld ook een rol in de opleiding en begeleiding van de jongere sectiegenoten.

Wat bieden wij?
Ons pand ligt midden in de prachtige binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de singel. De mensen op ons kantoor werken met passie voor hun vak en dat is goed merkbaar in de onderling plezierige sfeer waar samenwerking centraal staat. Anderzijds wordt er advocatuur op topniveau bedreven en dagen we iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij hebben we veel oog voor ontwikkeling en verdieping op zowel juridisch als persoonlijk vlak. Het volgen van een specialisatie-opleiding behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren
Herken jij jezelf in het bovenstaande? Beschik je over een goed CV, waaruit blijkt dat je beschikt over een veelzijdige persoonlijkheid? Stuur dan een korte motivatiebrief met bijlagen (CV, cijferlijsten van bachelor en master)) naar solliciteren@wijnenstael.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR-Manager, Lieveke Reijrink-Walstock, bereikbaar op 030-2320800 of l.reijrink@wijnenstael.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Solliciteer Print

Faillissementssecretaresse (M/V 0,6 tot 0,8 FTE)

Faillissementssecretaresse (M/V 0,6 tot 0,8 FTE)


Wijn & Stael Advocaten, een middelgroot advocatenkantoor gevestigd in hartje centrum Utrecht, heeft een tijdelijke vacature voor een faillissementssecretaresse voor 3 tot 4 dagen per week. Ingangsdatum in overleg, einddatum medio oktober 2019. Er wordt gezocht naar tijdelijke versterking in verband met de afwezigheid van de vaste secretaresse, o.a. in verband met zwangerschapsverlof.

Ons kantoor behandelt vele faillissementen, variërend van eenmanszaken tot heel omvangrijke faillissementen waarbij diverse rechtspersonen betrokken zijn (onder meer voor Landis, Econcern, Meavita en de importeur van Gant). De faillissementsdesk, bestaande uit twee faillissementsmedewerkers en twee faillissementssecretaresses, is verantwoordelijk voor het optimaal en servicegericht administratief en secretarieel ondersteunen van de curatoren. Deel van de werkzaamheden is in opdracht van de curatoren maar een deel van de werkzaamheden voeren de collega’s van de faillissementsdesk zelfstandig en op eigen initiatief uit.

Onderlinge samenwerking staat binnen ons kantoor voorop om gezamenlijk het beste resultaat voor de cliënt te behalen. Wij werken met elkaar in een ambitieus en professioneel team van enthousiaste medewerkers die garant staan voor deskundige dienstverlening aan ondernemingen, overheden en particulieren. Onze mensen hebben plezier in hun vak en dat is merkbaar in de aangename werksfeer.

De faillissementssecretaresse:

Secretariële werkzaamheden

 • Staat betrokkenen bij de afwikkeling van faillissementen telefonisch te woord en wikkelt de vraagstelling van de bellende partij zoveel mogelijk zelfstandig af;
 • Behandelt inkomende e-mails, stelt prioriteiten, handelt routinematige kwesties af, zo nodig in overleg met de faillissementsmedewerkers;
 • Voert zelfstandig (eenvoudige) correspondentie uit, bijvoorbeeld begeleidende brieven, doorstuurpost, meldingsbrieven aan banken en RDW;
 • Verstuurt het financieel verslag naar fiscus en plaatst het verslag op de website van kantoor;
 • Draagt mede zorg voor een zorgvuldige administratie en voortgangsbewaking van deadlines en afspraken in afstemming met de faillissementsmedewerkers;
 • Weet zelfstandig prioriteiten te stellen in eigen werkzaamheden.

Dossierbeheer

 • Draagt zorg voor het aanmaken en beheren van dossiers, kopiëren van documenten, opruimen van documenten in de desbetreffende dossiers en het archiveren van dossiers.

Bedrijfsadministratieve werkzaamheden

 • Draagt zorg voor het registreren van ontvangen (bedrijfs-)administratie en stelt een inventarisatielijst op;
 • Draagt zorg voor het retourneren van de ontvangen (bedrijfs-)administratie aan de (bestuurder van) gefailleerde en zorgt hierbij dat de (bestuurder van) gefailleerde een ontvangstverklaring ondertekent;
 • Draagt zorg voor het up-to-date houden van een Excel-bestand waarin (de status van) faillissementen is/zijn vastgelegd en waarin tevens is opgenomen welke en hoeveel (bedrijfs)administratie aanwezig is, waar deze is opgeslagen en/of wanneer deze is terug geleverd;
 • Uitvoeren van specifieke opdrachten van de faillissementsmedewerkers zoals uitzoekklussen, opstellen van (financiële) overzichten, invoeren van adresbestanden.

Crediteuren

 • Schrijft crediteuren aan met melding van het uitgesproken faillissement;
 • Schrijft de crediteuren aan met de mededeling of de vordering voorlopig wordt erkend;
 • Registreert de ontvangen en verzonden post met betrekking tot crediteuren tijdig en nauwkeurig in het financieel verslag van het desbetreffende faillissement.

Functie-eisen
Kennis en ervaring

 • Beschikt over minimaal havo-niveau en een afgeronde (juridisch) secretaresseopleiding;
 • Beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Goede beheersing van het Office pakket (Word, Outlook, Excel);
 • Beschikt over rekenkundig inzicht;
 • Beschikt over minimaal een jaar relevante werkervaring in soortgelijke functie binnen de zakelijke dienstverlening.

Algemene competenties
Wijn & Stael heeft een aantal algemene competenties vastgesteld die gelden voor alle medewerkers van het kantoor:

 • Uitblinkend in vakmanschap:
  • probleemanalyse, kwaliteitsgerichtheid en leerbereidheid
 • Zichtbaar in klantgerichtheid:
  • servicegerichtheid, communicatieve vaardigheid en gedrevenheid
 • Oplossingsgericht in handelen:
  • aanspreekbaarheid, samenwerken, oplossingen realiseren

Solliciteren
Herken je jezelf in dit profiel? Wil jij een aantal maanden werkzaam zijn bij een gerenommeerd kantoor op het gebied van insolventie? Wil jij samenwerken met diverse curatoren die zich bevinden aan de top van de faillissementsmarkt? Stuur dan jouw motivatiebrief met cv per mail naar solliciteren@wijnenstael.nl.

Indien je nog vragen hebt kan je ook altijd even telefonisch contact opnemen met onze HR-Manager op telefoonnummer 030-23 20 800.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Solliciteer Print

Advocaat-medewerker corporate & financial litigation circa 4 tot 6 jaar ervaring


Kantoor algemeen
Wijn & Stael is een kantoor voor mensen met ambities. Wij behandelen veel complexe zaken die regelmatig de landelijke media halen. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die aan de top van de advocatuur willen meedraaien. Als advocaat-medewerker heb je je eigen zaken en cliënten en krijg je een grote eigen verantwoordelijkheid, waarbij je natuurlijk altijd een beroep kunt doen op je ervaren kantoorgenoten. De cultuur bij Wijn & Stael is open; sociale contacten, samenwerking en aandacht voor ontwikkeling en opleiding zijn belangrijke pijlers van ons succes

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een gedreven procesadvocaat met ongeveer 4 tot 6 jaar ervaring binnen de corporate & financial litigationpraktijk, die een hoge kwaliteit van dienstverlening nastreeft en de praktijk verder wil ontwikkelen. Je hebt ervaring met de Wft en financieel aansprakelijkheidsrecht. Het is een pré als je affiniteit hebt met het enquêterecht, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties en collectieve acties (WCAM), maar geen must.

We zoeken een veelzijdige kandidaat. Goede sociale vaardigheden zijn essentieel omdat je veel met cliënten in contact komt en je goed moet aanvoelen wat de cliënt nodig heeft. We verwachten dat je in staat bent om zelfstandig en met een sterk analytisch vermogen werk van hoge kwaliteit te leveren. Dat je er plezier in hebt om te procederen is een vanzelfsprekendheid. Creativiteit en gedrevenheid zijn vereist om zo het beste resultaat voor de cliënt te bereiken. Je bent ondernemend en hebt ambitie om je eigen praktijk op en uit te bouwen.

Wat bieden wij?
Je zult werkzaam zijn in een bloeiende corporate & financial litigation praktijk. De praktijk, momenteel bestaande uit 11 advocaten, behandelt veel (internationale) complexe en toonaangevende zaken.

De mensen op ons kantoor werken met passie voor hun vak. Er heerst een plezierige sfeer waarin veel (onderling) wordt samengewerkt. Er wordt advocatuur op topniveau bedreven en we dagen iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij hebben we veel oog voor ontwikkeling en verdieping op zowel juridisch als persoonlijk vlak. Indien dat past binnen iemands ontwikkeling, behoort ook het volgen van een specialisatie-opleiding tot de mogelijkheden.

Tenslotte bieden we een prachtige plek om te werken. Ons pand ligt midden in de prachtige binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de Dom en de Singel.

Solliciteren
Wil jij jouw carrière als advocaat naar een volgend niveau brengen? Beschik je over een goed CV, waaruit blijkt dat je naast je studie of werk ook nog andere activiteiten hebt ondernomen? En herken je je volledig in bovengenoemde omschrijving? Stuur dan een korte motivatiebrief met bijlagen (CV, cijferlijsten van bachelor en master, eventuele getuigschriften) naar solliciteren@wijnenstael.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature, dan kan je contact opnemen met de HR-Manager Lieveke Reijrink-Walstock, bereikbaar op 030-2320800 of l.reijrink@wijnenstael.nl.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.


Solliciteer Print

Lieveke Reijrink-Walstock

HR Manager

Wij nemen ieder jaar 3 à 4 advocaat-stagiaires aan. Daarnaast bieden wij jaarlijks enkele studenten de mogelijkheid om als paralegal enkele maanden bij ons werkzaam te zijn. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar uitstekende, actieve en gedreven studenten die een loopbaan in de advocatuur ambiëren en die ons team kunnen versterken.

Studentstage
Zit jij in de eindfase van je studie en ben je benieuwd naar de praktijk? Kom dan naar Wijn & Stael voor een kantoorbrede studentstage van zes weken! Je maakt niet alleen kennis met ons kantoor en onze advocaten, maar je ervaart ook hoe het is om als advocaat te werken.

Vragen
Voor vragen over advocaatstages, studentstages en vacatures kan je terecht bij HR Manager Lieveke Reijrink - Walstock (tel. nr. 030-2320800).

Solliciteren
Wil je solliciteren, stuur dan een e-mail met een korte motivatie voorzien van CV, cijferlijsten van bachelor en master en - indien aanwezig - beoordelingen van eerdere stages naar solliciteren@wijnenstael.nl. Vermeld daarbij in het geval van een studentstage ook in welke periode(s) je beschikbaar bent.

Privacy
Onze privacyverklaring vindt u hier.

Sponsoring
Vragen omtrent sponsoring kunnen per mail worden gesteld aan de Marketing- en communicatiemedewerker.