Cases Cindy Hoogteijling

Cases Cindy Hoogteijling

Recente transacties M&A

Enkele recente transacties waarbij Cindy Hoogteijling heeft geadviseerd:

December 2023: AB Vakwerk heeft per 29 december 2023 branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Met deze overname verstevigt AB Vakwerk haar marktpositie in Noord-Holland en in de polders van Flevoland. Daarnaast breidt ze met de overname haar activiteiten verder uit naar Zuid-Holland. Hiermee stijgt de omzet van AB Vakwerk naar ruim 110 miljoen euro en wordt het personeelsbestand uitgebreid met ruim 500 vakkrachten.

Cindy en Alex hebben AB Vakwerk in deze transactie bijgestaan.

November 2023:Techone, een vooraanstaande speler in de Managed Service Provider (MSP) markt, VH ict, een gerespecteerd ICT-bedrijf uit Groningen, overgenomen. Deze strategische stap vergroot de landelijke dekking van Techone in de MSP-sector aanzienlijk.

Cindy heeft de verkopend aandeelhouder in deze transactie bijgestaan.

Deze overname bevestigt de ambitie van Techone om haar leidende positie in de MSP-markt verder uit te bouwen en haar diensten landelijk aan te bieden. Met de toevoeging van VH ict aan het portfolio, zet Techone een belangrijke stap in de realisatie van deze doelstellingen.

Juli 2023: Sansidor heeft op 18 juli 2023 K.K. Brandertechniek overgenomen. Als landelijk opererend bedrijf gevestigd in Vught, heeft K.K. Brandertechniek zich gespecialiseerd in service, keuringen, inspecties en (periodiek) onderhoud van ketels, branders en klimaatinstallaties. Ze bieden expertise op diverse gebieden, waaronder de inspectieschema’s SCIOS Scope 1 t/m 10 en 14. Voeren onderhoud en reparaties aan ketels, als ook het uitvoeren van emissie-metingen. De activiteiten zijn naast Nederland ook in België, waar onze monteurs de erkenning hebben voor technicus gasvormige en vloeibare brandstoffen. Veel activiteiten die toewerken aan het waarborgen van gezonde, veilige en duurzame gebouwen en installaties.

Cindy en Alex hebben de verkopend aandeelhouder in deze transactie bijgestaan.

Juni 2023: Anders Invest heeft een belang verworven in Lamboo Dried & Deco. Lamboo Dried & Deco is de Nederlandse producent van droogbloemen en importeur van natuurlijke decoraties. Met meer dan 40 jaar expertise is Lamboo Dried & Deco specialist in het creëren en produceren van de meest gewilde en authentieke gedroogde producten.

Cindy Hoogteijling heeft de verkopend aandeelhouder geadviseerd bij deze transactie.

Op 20 juni hebben het bestuur van Anders Invest Food & Agri en het bestuur van Lamboo de samenwerking gefinaliseerd. Voor klanten en leveranciers van Lamboo zal er niets veranderen. De activiteiten zullen op dezelfde manier en onder dezelfde naam worden voortgezet. Jan Lamboo blijft directeur van Lamboo Dried & Deco. Vanuit Anders Invest zal Evert Hein Schuiteman verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van Lamboo.

Maart 2023: Het Zweedse Asker Healthcare Group heeft 100 procent van GeniMedical B.V overgenomen van de oprichters. Cindy Hoogteijling heeft de oprichters bijgestaan bij deze transactie.

Asker Healthcare Group bouwt en verwerft toonaangevende bedrijven die een positief verschil maken in het Europese zorgecosysteem door veilige en hoogwaardige medische benodigdheden, apparaten en apparatuur te leveren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden.

Het in Houten gevestigde GeniMedical ontwikkelt en verkoopt orthopedische oplossingen zoals spalken, beugels en gipsproducten in Nederland, België, Oostenrijk en Denemarken.

December 2022: Cindy Hoogteijling heeft de eigenaar van Difrax bijgestaan bij de verkoop van Difrax aan het Poolse Canpol. Difrax is opgericht in 1967 door Frank en Dimphna van Eijkelenborg en in 1999 nam dochter Vivienne van Eijkelenborg het bedrijf over. Vanaf dat moment kwam er een sterke focus op productontwikkeling en export naar (Europese) landen, wat leidde tot een groot succes. Difrax werd met de iconische S-fles en de vlindervormige, hip gekleurde fopspenen marktleider in de Benelux.

Canpol is een Poolse babyaccessoires producent en is al ruim 30 jaar het leidende merk in de thuismarkt en levert aan meer dan 50 landen, met een focus op Oost-Europa. Met deze overname zet Canpol hun eerste grote stap in West-Europa.

December 2022: Cindy Hoogteijling heeft de verkopers van “uitgetypt.nl” bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Amberscript B.V. Uitgetypt.nl is een internationale speler op de transcriptiemarkt. Uitgetypt.nl biedt transcriptie, ondertiteling en vertaaldiensten aan.

December 2022: Cindy Hoogteijling heeft de verkopers van “Jollein” bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Mentha Capital.

Mentha sluit een samenwerking met Jollein om verdere internationale groei mogelijk te maken. De Nederlandse specialist in baby- en peuterartikelen komt met de hulp van Mentha in een nieuwe groeifase terecht, die het marktaandeel in bestaande regio’s moet versterken, en uitbreiding naar andere landen mogelijk moet maken.

Al 50 jaar is Jollein een specialist in ‘baby soft goods’ zoals slaapzakken, voetenzakken, dekens en doeken. Het bedrijf dat naast de textielcategorie ook houten speelgoed en tafelgerei voor peuters tot circa 6 jaar aanbiedt, is marktleider in Nederland en inmiddels actief in 41 landen. Jollein is bekend bij vrijwel alle jonge moeders om het assortiment van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Juli 2022: Het management heeft de aandelen in Bouwbedrijf Gelens overgenomen. Cindy Hoogteijling heeft het management buy-out team begeleid bij het realiseren van deze transactie.

Bouwbedrijf Gelens is een divers bouwbedrijf, actief op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, nieuwbouw, verbouw, onderhoud en restauratie. Het bedrijf is gevestigd te Etten-Leur, en had ten tijde van de buy-out ongeveer 30 medewerkers.

Juni 2022: Anders Invest heeft een 70% participatie in Arte uit Helmond. Cindy heeft de verkopers in deze transactie bijgestaan. Arte is topspeler in de productie van duurzame werkbladen in graniet, composiet, Dekton en keramiek. Arte heeft een omzet van circa € 15-20 miljoen en biedt werkgelegenheid aan 65 medewerkers. Arte is in 1995 gestart in Deurne en sinds de verhuizing naar Helmond in 2001 wordt geproduceerd met een hoogwaardig machinepark en ver doorgevoerde automatisering. Arte produceert keukenbladen en steentoepassingen voor interieurprojecten. Verkoop is aan een brede kring van keukenspeciaalzaken, interieurontwerpers en architecten in het midden- en hoogsegment.

Juni 2022: Het Food & Agri Fonds van Anders Invest heeft op 28 juni 2022 samen met twee co-investeerders een 100% belang verworven in Horizon Natuurvoeding. Cindy heeft de verkoper van Horizon Natuurvoeding bijgestaan. Horizon produceert en distribueert biologische notenpasta’s, verpakte noten & zuidvruchten en stropen, waaronder ahornsiroop. Het bedrijf verkoopt biologische notenpasta’s onder de eigen merken, Horizon, Monki, Jori en Krekeltje, met name in de biologische supermarkten en natuurvoedingwinkels. Daarnaast handelt het bedrijf in biologische noten, zuidvruchten en zaden voor de levensmiddelenindustrie. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 16 mio en ongeveer 25 medewerkers.

Mei 2022: GP Groot advies en engineering neemt Gebiedsmanagers te Maassluis over. Cindy heeft de verkopers van Gebiedsmanagers bijgestaan. Gebiedsmanagers is een stedelijk-civieltechnisch advies- en ingenieursbureau met 25 medewerkers en richt zich sinds de oprichting in 2013 op de procesmatige begeleiding, ontwerp en voorbereiding van stedelijke herinrichtingen en gebiedsontwikkelingen. Vanuit het kantoor in Maassluis werken zij veel voor gemeenten, projectontwikkelaars en aannemers waarbij Zuid-Holland en Zeeland hun belangrijkste werkgebied is.

Mei 2022: Volvo CE neemt een meerderheidsbelang in Limach. Cindy heeft de aandeelhouders van Limach in deze transactie bijgestaan. Limach is een initiatief van een tweetal gedreven ondernemers die, met passie voor nieuwe innovaties, als eerste een elektrische graafmachine op de markt hebben gebracht.

Maart 2022: Linehub heeft Basebuilder overgenomen. Cindy heeft de verkopers van Basebuilder bijgestaan. Basebuilder verbindt bedrijven over de hele wereld met hun klanten door online en offline doelgroepen naar branded activatiecampagnes te leiden.

Februari 2022: IT-dienstverlener ilionx heeft Hyperautomation-specialist You-Get overgenomen. Cindy Hoogteijling heeft de verkopende aandeelhouders van You-Get bijgestaan. Naast end-to-end Hyperautomation is You-Get gespecialiseerd in Robotic Process Automation (RPA) en Business Process Management (BPM). De overname van You-Get betekent voor ilionx een uitbreiding van haar kennis en expertise in deze vakgebieden en meer mogelijkheden om haar klanten goed te kunnen bedienen op het gebied van Hyperautomation.

Januari 2022: Cindy Hoogteijling heeft de verkopend aandeelhouder van Houthandel Looijmans bijgestaan bij de verkoop van haar aandelen aan TABS Holland. Houthandel Looijmans is een specialistische houthandel met een breed assortiment aan houtproducten en plaatmateriaal. Het bedrijf omvat tevens een moderne machinale en een showroom waar deuren, plafonds en vloeren worden verkocht. TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout, plaat en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven, waaronder de landelijke hout-, plaat- en bouwmaterialenhandels PontMeyer en Jongeneel en een negental groothandels.

Januari 2022: Aiden heeft ITvisors overgenomen. Cindy heeft de verkopers van ITvisors bijgestaan. Met de toevoeging van ITvisors wordt er niet alleen extra SAP-expertise toegevoegd aan de Aiden groep. Als partner van Mendix en Siemens brengt ITvisors namelijk ook een schat aan kennis en ervaring in low-code met zich mee. In combinatie met SAP-technologie kunnen hiermee versneld oplossingen voor onze klanten op maat worden gecreëerd.

December 2021: Advisering bij de verkoop van NC Medical aan Hospidex. Cindy heeft de verkoper van NC Medical bijgestaan bij de verkoop van haar aandelen aan haar Belgische branchegenoot Hospidex. NC Medical is een medische toeleverancier en levert onder meer wegwerkbedpannen en desinfectiemiddelen aan zorginstellingen. Met de overname van NC Medical breidt Hospidex haar aanwezigheid uit in de Nederlandse markt voor zorgdiensten.

November 2021: Cindy Hoogteijling heeft AB Vakwerk geadviseerd bij de aankoop van ATO Bedrijfsopleidingen uit Leeuwarden. De overname is onderdeel van de in 2019 ingezette koerswijziging van AB Vakwerk naar detacheerder en opleider in de flexibele arbeidsmarkt.
 

November 2021: Advisering bij de verkoop van Bipharma aan de Centrale Bereidingsapotheek Nederland (Ceban). Cindy heeft de aandeelhouders van Bipharma bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan de Ceban Groep. Bipharma is als farmaceutisch marketing en sales-bedrijf met een uniek productportfolio actief in diverse niche markten. Ceban is een grootbereidingsapotheek. Met de acquisitie van Bipharma wil Ceban haar positie als leverancier voor apotheekbereidingen en indifferente crèmes en zalven uitbreiden.

Oktober 2021: Advisering bij de verkoop van CG Research aan Norstat. Cindy heeft de aandeelhouders van CG Research bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Norstat. CG Research richt zich op marktonderzoek en is de grootste research facilitator van Nederland. Norstat is een Europese data provider met zijn roots in Noorwegen. CG Research zal, samen met het eerder door Norstat overgenomen Respondenten.nl, verder gaan onder de vlag van Norstat.

Oktober 2021: Advisering bij de verkoop van Van Zaal Transport aan Floriway. Cindy heeft de aandeelhouders van Van Zaal Transport bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Floriway. Van Zaal Transport is een middelgroot transportbedrijf dat producten gerelateerd aan de sierteelt transporteert in Nederland, België en delen van Duitsland. Floriway is een samenwerking tussen Van Zaal Transport, Royal FloraHolland en twee andere vervoerders. Door de overnames zal Floriway als zelfstandig transportbedrijf logistieke diensten leveren met betrekking tot sierteeltproducten. Met Floriway wil Royal FloraHolland een groter deel van de logistieke sierteeltketen optimaliseren.

December 2020: advisering van de aandeelhouders van ZieZoo Groep B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan Blos Kinderopvang. ZieZoo Groep B.V. biedt buitenschoolse opvang en kinderdagopvang aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar in Delfgauw, Nootdorp, Pijnacker en Voorburg. ZieZoo is gestart met voornamelijk BSO-locaties maar heeft de afgelopen jaren ingespeeld op de groeiende vraag van ouders naar kinderopvang. In de regio staat ZieZoo bekend om haar kleinschalige en persoonlijke aanpak, de betrokken medewerkers en hoge kwaliteitseisen.

December 2020: advisering van de aandeelhouders van ippies.nl B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan het Finse Bonusway. Sinds 2007 exploiteert ippies.nl een online loyaliteitsplatform. Consumenten sparen via ippies.nl punten welke als betaalmiddel kunnen worden gebruikt bij meer dan 2100 aangesloten webwinkels. De transactie biedt ippies.nl, naast verscheidene synergievoordelen, de mogelijkheid te profiteren van de kennis van Bonusway en zich verder te focussen op groei.
 

Oktober 2020: begeleiding van Spar Holding bij het nemen van een meerderheidsbelang participatie The Tosti Club Group B.V., dat elf vestigingen heeft in steden als Rotterdam, Breda en Nijmegen. In Arnhem en Zwolle is The Tosti Club al onderdeel van de plaatselijke SPAR-vestiging. Met de overname breidt SPAR zijn marktaandeel in het segment FOODSERVICE aanzienlijk uit. Meer informatie leest u in het persbericht.

Augustus 2020: advisering van de aandeelhouder van Water Spetters B.V. bij de verkoop van alle aandelen aan Blos Kinderopvang. Water Spetters B.V. drijft een onderneming die kinderdagopvang en buitenschoolse opvang aanbiedt voor kinderen van 0 tot 13 jaar..

Augustus 2020: Trigano neemt meerderheidsbelang in Gimeg Holding B.V.
Het Franse beursgenoteerde Trigano heeft een meerderheidsbelang in Gimeg Holding B.V. genomen. Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouders van Gimeg bijgestaan bij de verkoop aan Trigano. Met de investering wil Gimeg haar internationale marktpositie verder uitbouwen. Gimeg is een toonaangevende full service importeur/groothandel actief in de kampeer- en recreatiemarkt en in de markt voor binnen- en buitenhaarden. Meer informatie is te vinden in het persbericht van Gimeg.

Juli 2020: Verkoop aandelen Hamilton Medical Nederland aan Grafimedics B.V.
Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouder van Hamilton Medical Nederland bijgestaan bij de verkoop aan GrafiMedics B.V. Hamilton Medical Nederland is een toonaangevend distributeur op het gebied van hoogwaardige beademingstoestellen voor onder andere Intensive Cares, ambulances, traumahelikopters en defensie. Het betreft de Nederlandse distributeur van de Zwitserse producent Hamilton Medical.

Mei 2020: Begeleiding verkopers van Nova Zembla Zorg aan Valuas Zorggroep
Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouders van Nova Zembla Zorg bijgestaan bij de verkoop aan Valuas Zorggroep. Met de overname wil Nova Zembla Zorg de kwaliteit van zorg en welzijn nog verder optimaliseren. Lees hier meer informatie.

Mei 2020: BB Capital neemt meerderheidsbelang in Cosmetique Totale B.V
BB Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Cosmetique Totale B.V. Cindy Hoogteijling heeft de verkoper begeleid bij het realiseren van deze transactie. Met de investering wil Cosmetique Totale zo goed mogelijk voorzien in de toenemende vraag naar gespecialiseerde huidbehandelingen. Cosmetique Totale, opgericht in 2004, houdt zich bezig met huidbehandelingen. Het gaat onder meer om behandeling van littekens, rimpels en verwijdering van tatoeages, waarbij gebruik wordt gemaakt van laserapparatuur. Cosmetique Totale heeft in Nederland tien eigen vestigingen en heeft daarnaast nog 200 mobiele locaties. Meer informatie is te vinden in het nieuwsbericht van BB Capital en in het artikel in het FD.

Januari 2020: advisering van de verkopend aandeelhouder bij de verkoop van alle aandelen in een thuiszorgorganisatie aan een branchegenoot.

Januari 2020: Mentha Capital B.V. belang in paraDIGMA Groep B.V.
Mentha Capital B.V. heeft een belang in paraDIGMA Groep B.V. genomen. Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de verkoper van paraDigma Groep begeleid bij het realiseren van deze transactie. paraDIGMA Groep is een snel groeiende groep bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Onderdeel Argo Advies is een arbodienst met een eigenzinnige kijk op verzuim, die leidt tot vooruitstrevend en zeer effectief verzuim- en gezondheidsbeleid in organisaties. De groep biedt verder onder meer psychologische interventies, outplacement en re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek en advies en bedrijfsopleidingen. Lees hier meer informatie.

Oktober 2019: advisering van de aandeelhouders van Industrial Automation Partners (IAP) bij de verkoop van haar aandelen aan Process Automation Solutions.

Oktober 2019: advisering van de aandeelhouders van Traveldeal B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan Bookunited B.V. Door deze overname versterkt Bookunited haar positie en marktbereik in de Benelux. Traveldeal, aanbieder van vakantiedeals in Europa, kan op haar beurt gebruik maken van het reisplatform van Bookunited en profiteren van Bookunited’s technische kennis en reisaanbod.

September 2019: advisering van de verkopers van de Gromax bedrijven bij de verkoop van een gedeelte van de aandelen aan een investeringsmaatschappij. Gromax is een verhuurbedrijf van professionele machines en gereedschappen voor diverse sectoren, aan zowel bedrijven als particulieren. De onderneming heeft gezamenlijk 7 vestigingen in de regio tussen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en de Noordzeekust.

Augustus 2019: advisering bij de verkoop van Peereboom Touringcars aan Gebo Tours. Door de overname kan Gebo Tours zich gaan richten op de Randstad, met name Amsterdam.

Mei 2019: advisering van de aandeelhouders van ICT-dienstverlener Arrix uit Drachten bij de verkoop van alle aandelen aan MKB Fonds. Arrix werd opgericht in 2002 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de toonaangevende ICT dienstverleners in Noord-Nederland.

April 2019: advisering van de aandeelhouders van drie ondernemingen die (internationaal) actief zijn op het gebied van wenskaarten en stationary bij de verkoop van hun aandelen aan een investeringsmaatschappij.

April 2019: advisering van de aandeelhouders van drie ondernemingen die actief zijn op het gebied van metaalbewerking en zich toeleggen op het toeleveren van enkelvoudige en samengestelde halffabricaten en modules aan een investeringsmaatschappij.

Maart 2019: advisering van de aandeelhouders van RVS Leek bij de verkoop van hun aandelen aan Snij Noord. RVS Leek is een producent en bewerker van een grote diversiteit aan roestvrijstalen, aluminium en stalen producten.

November 2018: advisering van de enig aandeelhouder van een onderneming die optreedt als een van de grootste brokers van noten, zaden en gedroogd fruit binnen Europa aan een branchegenoot.

Januari 2018: advisering van de Van den Biggelaar Groep, gevestigd in Velddriel, bij de overname van alle aandelen in het kapitaal van de Bunnik Groep uit Nieuwerbrug. Tot de Bunnik Groep behoren A. Bunnik BV, Bunnik Materieel BV en Bunnik Milieutec BV. Deze bedrijven richten zich op infrastructuur, milieutechniek, groenvoorziening en baggeren in Noord- en Zuidwest-Nederland. De Van den Biggelaar Groep is onder meer het moederconcern van het landelijk opererende Van den Biggelaar Grond- en waterbouw BV, het in Zuid-Nederland actieve BLM Wegenbouw BV en Stevacon Bouw BV. Met de overname van de Bunnik Groep breidt de Van den Biggelaar Groep haar werkterrein verder uit.

Januari 2018: advisering van de aandeelhouder van Technisch Installatiebedrijf C.A. Berger B.V. bij de verkoop van de aandelen aan De van Losser Installatiegroep. Technisch Installatiebedrijf Berger richt zich op het installeren van elektra in woningen en utiliteitsprojecten.

December 2017: advisering van de Anton Groep (actief op het gebied van innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchthavens) bij de overname van de Loos Beton Groep, actief op het gebied van storten en afwerken van betonvloeren voor zowel infraprojecten als projecten in de utiliteitsmarkt.

December 2017: advisering van de aandeelhouders van Rohasys (actief in ontwikkeling en productie van systemen voor de robotisering en automatisering van processen in laboratoria) bij de verkoop van hun aandelen aan SEAL Analytical Ltd., onderdeel van de Engelse beursgenoteerde Porvair Group.

November 2017: advisering van de aandeelhouders van BMP Benelux (een distributeur van ruwe plastic materialen in Nederland en België) bij het aangaan van een joint venture met het Spaanse Chemieuro, dat wereldwijd actief is met handel in commodities en distributie van chemische en plastic producten.

September 2017: advisering van de aandeelhouder van Brouwmarkt (de grootste webshop, retailer en groothandel in Nederland die producten levert voor o.a. het brouwen van bier, wijn, en gedistilleerde dranken aan professionele afnemers en particulieren) bij de verkoop van haar aandelen aan het Zwitserse Evergrain International.

Mei 2017: advisering van Minibrew bij een nieuwe investeringsronde. Minibrew werkt aan een alles-in-een bierbrouwmachine, waarmee het consumenten gemakkelijk en snel speciaalbiertjes wil laten maken.

Mei 2017: advisering van de aandeelhouder van een onderneming die actief is op het gebied van haarwerken bij de verkoop van haar aandelen.

April 2017: advisering van Penders Voetzorg (een portfolio onderneming van investeringsmaatschappij Foreman Capital) bij de verwerving van de aandelen van Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel. Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel zijn evenals Penders Voetzorg actief op het gebied van orthopedische schoenen en aanverwante producten.

Maart 2017: advisering van de aandeelhouder van Cryotainer bij de verkoop van haar aandelen aan de Franse multinational Air Liquide. Cryotainer is in Nederland, Duitsland en Frankrijk actief op het gebied van tijdelijke stickstoeftoevoer voor de petrochemische raffinage-industrie.

Maart 2017: advisering van de aandeelhouders van assurantiemakelaar Kettlitz Wulfse bij de verkoop van hun aandelen aan branchegenoot Vanbreda Nederland, onderdeel van het Belgische Unibreda.

Maart 2017: advisering van Novelli Presa bij de koop van RL Networks en Global IT Trade Group. RL Networks verzorgt de inkoop, verkoop en recycling van nieuwe en refurbished IT-hard en Global IT Trade Group is een groothandel in computers, randapparatuur en software.

M&A

M&A