Cases Alex Zijlstra

Cases Alex Zijlstra

Recente transacties M&A

Enkele recente transacties waarbij Alex Zijlstra heeft geadviseerd:

Juni 2023: Anders Invest heeft een belang verworven in Lamboo Dried & Deco. Lamboo Dried & Deco is de Nederlandse producent van droogbloemen en importeur van natuurlijke decoraties. Met meer dan 40 jaar expertise is Lamboo Dried & Deco specialist in het creëren en produceren van de meest gewilde en authentieke gedroogde producten.

Alex Zijlstra heeft de verkopend aandeelhouder geadviseerd bij deze transactie.

Op 20 juni hebben het bestuur van Anders Invest Food & Agri en het bestuur van Lamboo de samenwerking gefinaliseerd. Voor klanten en leveranciers van Lamboo zal er niets veranderen. De activiteiten zullen op dezelfde manier en onder dezelfde naam worden voortgezet. Jan Lamboo blijft directeur van Lamboo Dried & Deco. Vanuit Anders Invest zal Evert Hein Schuiteman verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van Lamboo.

Maart 2023: Het Zweedse Asker Healthcare Group heeft 100 procent van GeniMedical B.V overgenomen van de oprichters. Alex Zijlstra heeft de oprichters bijgestaan bij deze transactie.

Asker Healthcare Group bouwt en verwerft toonaangevende bedrijven die een positief verschil maken in het Europese zorgecosysteem door veilige en hoogwaardige medische benodigdheden, apparaten en apparatuur te leveren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden.

Het in Houten gevestigde GeniMedical ontwikkelt en verkoopt orthopedische oplossingen zoals spalken, beugels en gipsproducten in Nederland, België, Oostenrijk en Denemarken.

December 2022: Alex Zijlstra heeft de verkopers van “Jollein” bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Mentha Capital.

Mentha sluit een samenwerking met Jollein om verdere internationale groei mogelijk te maken. De Nederlandse specialist in baby- en peuterartikelen komt met de hulp van Mentha in een nieuwe groeifase terecht, die het marktaandeel in bestaande regio’s moet versterken, en uitbreiding naar andere landen mogelijk moet maken.

Al 50 jaar is Jollein een specialist in ‘baby soft goods’ zoals slaapzakken, voetenzakken, dekens en doeken. Het bedrijf dat naast de textielcategorie ook houten speelgoed en tafelgerei voor peuters tot circa 6 jaar aanbiedt, is marktleider in Nederland en inmiddels actief in 41 landen. Jollein is bekend bij vrijwel alle jonge moeders om het assortiment van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Juli 2022: Het management heeft de aandelen in Bouwbedrijf Gelens overgenomen. Alex Zijlstra heeft het management buy-out team begeleid bij het realiseren van deze transactie.

Bouwbedrijf Gelens is een divers bouwbedrijf, actief op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, nieuwbouw, verbouw, onderhoud en restauratie. Het bedrijf is gevestigd te Etten-Leur, en had ten tijde van de buy-out ongeveer 30 medewerkers.

Mei 2022: Volvo CE neemt een meerderheidsbelang in Limach. Alex heeft de aandeelhouders van Limach in deze transactie bijgestaan. Limach is een initiatief van een tweetal gedreven ondernemers die, met passie voor nieuwe innovaties, als eerste een elektrische graafmachine op de markt hebben gebracht.

Maart 2022: Linehub heeft Basebuilder overgenomen. Alex heeft de verkopers van Basebuilder bijgestaan. Basebuilder verbindt bedrijven over de hele wereld met hun klanten door online en offline doelgroepen naar branded activatiecampagnes te leiden.

Maart 2022: Advisering bij de verkoop van GLO Integration-groep aan Deloitte Consulting B.V. Alex heeft de aandeelhouder van de GLO Integration-groep bijgestaan bij de verkoop van de aandelen aan Deloitte Consulting B.V. GLO Integration is een toonaangevende IT-specialist, die advies geeft op het gebied van IT-integratie (met name MuleSoft). Met het bundelen van hun kennis en ervaring op het gebied van strategie, innovatie, design, beheer en data willen GLO Integration en Deloitte hun klanten nog beter helpen met digitale initiatieven en innovaties.

Januari 2022: Aiden heeft ITvisors overgenomen. Alex heeft de verkopers van ITvisors bijgestaan. Met de toevoeging van ITvisors wordt er niet alleen extra SAP-expertise toegevoegd aan de Aiden groep. Als partner van Mendix en Siemens brengt ITvisors namelijk ook een schat aan kennis en ervaring in low-code met zich mee. In combinatie met SAP-technologie kunnen hiermee versneld oplossingen voor onze klanten op maat worden gecreëerd.

Januari 2022: Advisering bij de verkoop van Regts B.V. aan Isero B.V.. Alex heeft de aandeelhouders van Regts B.V. bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan de Isero B.V. Regts is een technische groothandel met meerdere vestigingen in Friesland en bestaat al sinds 1930. Met de overname verstevigt Isero haar positie in de markt en biedt het continuïteit voor de lange termijn. Isero is een dochtermaatschappij van Grafton Group plc en marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt.

December 2021: Advisering bij de verkoop van NC Medical aan Hospidex. Alex heeft de verkoper van NC Medical bijgestaan bij de verkoop van haar aandelen aan haar Belgische branchegenoot Hospidex. NC Medical is een medische toeleverancier en levert onder meer wegwerkbedpannen en desinfectiemiddelen aan zorginstellingen. Met de overname van NC Medical breidt Hospidex haar aanwezigheid uit in de Nederlandse markt voor zorgdiensten.
 

November 2021: Advisering bij de verkoop van Bipharma aan de Centrale Bereidingsapotheek Nederland (Ceban). Alex heeft de aandeelhouders van Bipharma bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan de Ceban Groep. Bipharma is als farmaceutisch marketing en sales-bedrijf met een uniek productportfolio actief in diverse niche markten. Ceban is een grootbereidingsapotheek. Met de acquisitie van Bipharma wil Ceban haar positie als leverancier voor apotheekbereidingen en indifferente crèmes en zalven uitbreiden.

Oktober 2021: Advisering bij de verkoop van CG Research aan Norstat. Alex heeft de aandeelhouders van CG Research bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Norstat. CG Research richt zich op marktonderzoek en is de grootste research facilitator van Nederland. Norstat is een Europese data provider met zijn roots in Noorwegen. CG Research zal, samen met het eerder door Norstat overgenomen Respondenten.nl, verder gaan onder de vlag van Norstat.

Oktober 2021: Advisering bij de verkoop van Van Zaal Transport aan Floriway. Alex heeft de aandeelhouders van Van Zaal Transport bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Floriway. Van Zaal Transport is een middelgroot transportbedrijf dat producten gerelateerd aan de sierteelt transporteert in Nederland, België en delen van Duitsland. Floriway is een samenwerking tussen Van Zaal Transport, Royal FloraHolland en twee andere vervoerders. Door de overnames zal Floriway als zelfstandig transportbedrijf logistieke diensten leveren met betrekking tot sierteeltproducten. Met Floriway wil Royal FloraHolland een groter deel van de logistieke sierteeltketen optimaliseren.

Juni 2021: Advisering bij de verkoop van Bies aan Verenigd Ondernemers Fonds. Alex heeft de aandeelhouders van Bies bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Verenigd Ondernemers Fonds. Bies is één van de grootste toeleveranciers van (CNC) draai- en freeswerk in Nederland en levert vele soorten, kwalitatief hoogwaardige componenten en geassembleerde onderdelen voor verschillende industrieën. Verenigd Ondernemers Fonds is een Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op MKB ondernemingen in de maakindustrie en wil met de overname een doorslaggevende bijdrage leveren aan de volgende groeistap van Bies.

Juni 2021: Advisering bij de nieuwe samenwerking tussen Vette & Verhaart en Craft Capital. Alex heeft Vette & Verhaart geadviseerd bij een nieuwe samenwerking met investeringsmaatschappij Craft Capital. Vette & Verhaart is actief in de kweek en verkoop van mosselen en oesters. Ook is zij actief in de handel in kreeften, schelpjes en andere zeeproducten. Vette & Verhaart is onderdeel van Continental Shellfish Organisation en verkoopt de producten aan toonaangevende partijen in binnen- en buitenland, veelal onder de merknaam Qualimer. Met de nieuwe samenwerking wil het bedrijf verder groeien en de positie in de markt versterken.

Mei 2021: Advisering bij de verkoop van Yarden aan DELAAlex heeft Yarden geadviseerd bij de verkoop van haar aandelen aan DELA. Yarden is een grote uitvaartorganisatie met ruim 100 jaar ervaring en bijna 1 miljoen leden. Het gaat om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties en deelnemingen. Door de overname kunnen Yarden-verzekerden rekenen op financiële stabiliteit en er ontstaat ruimte voor meer inflatiebescherming voor de leden van Yarden.

Februari 2021: Advisering bij de verkoop Brainnet aan PRO Unlimited. Alex heeft de aandeelhouders van Brainnet geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan het Amerikaanse PRO Unlimited. Brainnet is een van de grotere Management Service Providers in Nederland die organisaties helpt bij het werven en selecteren van interim professionals, de inrichting van inhuurprocessen en het managen van alle inhuurcontracten. De overname stelt Brainnet in staat om haar positie versterken en verder te kunnen uitbreiden in de EMEA-regio.

December 2020: advisering van de aandeelhouders van ippies.nl B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan het Finse Bonusway. Sinds 2007 exploiteert ippies.nl een online loyaliteitsplatform. Consumenten sparen via ippies.nl punten welke als betaalmiddel kunnen worden gebruikt bij meer dan 2100 aangesloten webwinkels. De transactie biedt ippies.nl, naast verscheidene synergievoordelen, de mogelijkheid te profiteren van de kennis van Bonusway en zich verder te focussen op groei.

Januari 2020: advisering van de verkoper van paraDIGMA Groep B.V.. Mentha Capital B.V. heeft een belang in paraDIGMA Groep B.V. genomen. paraDIGMA Groep is een snel groeiende groep bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Onderdeel Argo Advies is een arbodienst met een eigenzinnige kijk op verzuim. De groep biedt verder onder meer psychologische interventies, outplacement en re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek en advies en bedrijfsopleidingen.

Oktober 2019: advisering van de aandeelhouders van Traveldeal B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan Bookunited B.V. Door deze overname versterkt Bookunited haar positie en marktbereik in de Benelux. Traveldeal, aanbieder van vakantiedeals in Europa, kan op haar beurt gebruik maken van het reisplatform van Bookunited en profiteren van Bookunited’s technische kennis en reisaanbod.

September 2019: advisering van De Stiho Groep bij de aankoop van Bouwcenter Filippo. Onderdeel van de transactie is de overname van zes bouwmaterialengroothandels en vier showrooms voor keukens, badkamers en tegels. De activiteiten van Filippo worden binnen Stiho voortgezet. Stiho en Bouwcenter Filippo zijn beiden aangesloten bij inkoopcombinatie Veris Bouwmaterialengroep.

Augustus 2019: advisering bij de verkoop van Peereboom Touringcars aan Gebo Tours. Door de overname kan Gebo Tours zich gaan richten op de Randstad, met name Amsterdam.

Mei 2019: advisering van investeringsmaatschappij Foreman Capital bij de overname van wegenbouwer Van der Steen. Van der Steen is opgericht in 1911 en legt zich toe op wegonderhoud in met name de regio Utrecht (bijvoorbeeld de aanleg van de nieuwe Catharijnesingel). Door de overname hoopt Van der Steen op meer financiële armslag om te groeien in de markt van wegonderhoud.

M&A

M&A