Cases Abbas Ali Hyder

Cases Abbas Ali Hyder

Recente transacties M&A

Enkele recente transacties waarbij Abbas Ali Hyder heeft geadviseerd:

Juni 2022: Het Food & Agri Fonds van Anders Invest heeft op 28 juni 2022 samen met twee co-investeerders een 100% belang verworven in Horizon Natuurvoeding. Abbas heeft de verkoper van Horizon Natuurvoeding bijgestaan. Horizon produceert en distribueert biologische notenpasta’s, verpakte noten & zuidvruchten en stropen, waaronder ahornsiroop. Het bedrijf verkoopt biologische notenpasta’s onder de eigen merken, Horizon, Monki, Jori en Krekeltje, met name in de biologische supermarkten en natuurvoedingwinkels. Daarnaast handelt het bedrijf in biologische noten, zuidvruchten en zaden voor de levensmiddelenindustrie. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 16 mio en ongeveer 25 medewerkers.

April 2022: Advisering bij de verkoop van Van der Hoek Technische Groothandel aan De Boer Drachten. Van der Hoek is opgericht in 1928 en heeft zich in de loop van de jaren toegespitst op de toelevering van boomkwekerijen, tuinbouw en bouw & infrabedrijven. De Boer Drachten (opgericht in 1933) richt zich op vakmensen en is een totaalleverancier voor de particulier, rundveehouder, akkerbouwer, hovenier, campinghouder, gemeente en overheid en professionele doe-het-zelvers. Door de overname zet zij de eerste stappen buiten Drachten.

April 2022: Abbas Ali Hyder heeft Reinout van Haeringen Holding BV bijgestaan bij de verkoop van Lucy Software aan Prometheus Group. LUCY Industrial Management Solutions levert Co-Console en Weld-Console software om de veiligheid, technische integriteit en tijdige certificering van kapitaalintensieve projecten op een georganiseerde en controleerbare manier te waarborgen. Prometheus is een Amerikaans softwarebedrijf dat toepassingen ontwikkelt voor het monitoren en visualiseren van data en onderhouden en optimaliseren van technische installaties. Prometheus is opgericht in 1998 en gevestigd in Raleigh, North Carolina in de Verenigde Staten.

Maart 2022: Abbas Ali Hyder heeft Mariflex Group bijgestaan bij de verkoop van haar aandelen aan Specialised Tanker Services BV. MariFlex is al meer dan 40 jaar een vertrouwde partner op het gebied van schip-tot-schip op-/overslag, binnenvaart en filtratie activiteiten. Met haar expertise en ervaring biedt MariFlex een totaaloplossing voor diverse maritieme diensten. Met deze overname wil Specialised Tanker Services haar maritieme dienstverleningen uitbreiden haar marktpositie versterken.

Maart 2022: Advisering bij de verkoop van Koel- en Vrieshuis Jos Veldboer BV aan Lineage Logistics. Lineage Logistics heeft 100% van de aandelen in Koel- en Vrieshuis Jos Veldboer BV verworven. Koel- en Vrieshuis Jos Veldboer houdt zich bezig met activiteiten op het gebied van koelopslag, koel- en ontdooibehandelingen en aanverwante transport- en logistieke diensten. Lineage Logistics is een van de grootste koelopslagbedrijven ter wereld. Abbas Ali Hyder heeft de verkopende aandeelhouder van Koel- en Vrieshuis Jos Veldboer bij deze transactie geadviseerd.
 

Januari 2022: Advisering bij de overname van LPD Techniek aan Maintec. Abbas Ali Hyder heeft Maintec geadviseerd bij de overname van LPD Techniek. Maintec vakschool biedt haar kandidaten en opdrachtgevers daarmee een nieuwe opleiding aan: het opleiden van ventilatiemonteurs. Maintec is opleider en detacheerder van technische vaklieden en onderdeel van TecqGroep.

Januari 2022: Advisering bij de verkoop van Regts B.V. aan Isero B.V. Abbas Ali Hyder heeft de aandeelhouders van Regts B.V. bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan de Isero B.V. Regts is een technische groothandel met meerdere vestigingen in Friesland en bestaat al sinds 1930. Met de overname verstevigt Isero haar positie in de markt en biedt het continuïteit voor de lange termijn. Isero is een dochtermaatschappij van Grafton Group plc en marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt.

Juni 2021: Advisering bij de verkoop van Cascade Communicatie aan Total DesignAbbas Ali Hyder heeft Design Connection IJspeert geadviseerd bij de verkoop van het Amsterdamse communicatiebureau Cascade aan Total Design. Cascade is gespecialiseerd in corporate design, visuele communicatie en jaarverslagen. Total Design heeft haar bekendheid mede te danken aan de huisstijlontwikkeling voor Randstad, de wegbewijzering van Schiphol en het ontwerp van het Nederlandse paspoort. Total Design wil zich met de kennis en de ervaring van het team van Cascade binnen de gelederen, meer gaan toeleggen op online financial reporting en corporate communicatie voor nieuwe en bestaande klanten

Juni 2021: Advisering bij de nieuwe samenwerking tussen Vette & Verhaart en Craft Capital. Abbas Ali Hyder heeft Vette & Verhaart geadviseerd bij een nieuwe samenwerking met investeringsmaatschappij Craft Capital. Vette & Verhaart is actief in de kweek en verkoop van mosselen en oesters. Ook is zij actief in de handel in kreeften, schelpjes en andere zeeproducten. Vette & Verhaart is onderdeel van Continental Shellfish Organisation en verkoopt de producten aan toonaangevende partijen in binnen- en buitenland, veelal onder de merknaam Qualimer. Met de nieuwe samenwerking wil het bedrijf verder groeien en de positie in de markt versterken.

Mei 2021: Advisering bij de verkoop van Yarden aan DELAAbbas Ali Hyder heeft Yarden geadviseerd bij de verkoop van haar aandelen aan DELA. Yarden is een grote uitvaartorganisatie met ruim 100 jaar ervaring en bijna 1 miljoen leden. Het gaat om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties en deelnemingen. Door de overname kunnen Yarden-verzekerden rekenen op financiële stabiliteit en er ontstaat ruimte voor meer inflatiebescherming voor de leden van Yarden.

April 2021: Advisering bij de verkoop van Govers aan Isero. Abbas Ali Hyder heeft de aandeelhouder van Govers B.V. bijgestaan bij de verkoop van haar aandelen aan Isero. Govers is een gerenommeerde ijzerwarengroothandel met meerdere vestigingen in Noord-Holland. De overname biedt Govers continuïteit voor de lange termijn. De klanten van Govers profiteren door de overname van de voordelen van Isero, zoals een groot vestigingen netwerk, een breed en diep beschikbaar assortiment en een moderne online omgeving. Isero is een dochtermaatschappij van Grafton Group plc en marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt. Met deze overname werkt Isero verder aan haar een marktpositie.

April 2021: Advisering bij de verkoop van INTO Telecom & IT aan de Yielder Group. Abbas Ali Hyder heeft de aandeelhouders van INTO Telecom & IT geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan de Yielder Group. INTO Telecom & IT is opgericht in 2002 en is de grootste leverancier op het gebied van telecommunicatie voor ondernemend Nederland. INTO biedt haar klanten samengestelde diensten en oplossingen op het gebied van telecommunicatie en de digitale werkomgeving, inclusief optimale beveiliging en support. INTO doet dit als strategisch business partner van onder meer KPN, Microsoft, T-Mobile en Vodafone. Met Yielder kan INTO verder bouwen aan haar IT-ambities en heeft zij mogelijkheden om verder uit te bouwen.

Maart 2021: Advisering van de aandeelhouder van Shunter groep bij de verkoop van haar aandelen aan het Franse Alstom. Shunter is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van beheer en onderhoud aan rollend materieel voor goederen- en reizigersvervoer in Nederland. Shunter heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam en beschikt over een personeelsbestand van zo’n 110 vakkundige werknemers, verspreid over meerdere werkplaatsen en servicelocaties. Elk jaar neemt Shunter meer dan 1.000 locomotieven, treinstellen en wagons onder handen voor onderhoud, revisie en schadeherstel. Door de overname wordt Shunter onderdeel van een internationale groep. Dat geeft Shunter toegang tot nieuwe markten en uitbereidingsmogelijkheden.

Februari 2021: Advisering bij de verkoop Brainnet aan PRO Unlimited. Abbas Ali Hyder heeft de aandeelhouders van Brainnet geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan het Amerikaanse PRO Unlimited. Brainnet is een van de grotere Management Service Providers in Nederland die organisaties helpt bij het werven en selecteren van interim professionals, de inrichting van inhuurprocessen en het managen van alle inhuurcontracten. De overname stelt Brainnet in staat om haar positie versterken en verder te kunnen uitbreiden in de EMEA-regio.

Oktober 2020: Advisering PrivaZorg bij de overname van zelfstandige steunpunten. In het kader van de bestuurlijke fusie tussen Fundis en PrivaZorg heeft Abbas Ali Hyder PrivaZorg geadviseerd bij de overname van diverse zelfstandige steunpunten door PrivaZorg. PrivaZorg heeft door de overname alleen nog ‘eigen’ steunpunten.

Juli 2020: advisering van Sandridge Investments bij de verkoop van haar aandelen in Popken Metaal aan Van Harte Beleggingen. Popken Metaal produceert gerolvormde profielen van staal en aluminium in diverse diktes en breedtes. Deze profielen worden gebruikt in verschillende sectoren zoals de bouw, scheepvaart en industrie. Popken Metaal bestaat inmiddels al ruim 90 jaar en is gevestigd te Assen.

Januari 2020: advisering van de aandeelhouder van Robot Vloerverwarming bij de verkoop van haar aandelen aan Allied Hydronics. Robot Vloerverwarming is gevestigd in Papendrecht en produceert hoogwaardige verdeelunits. Robot Vloerverwarming biedt daarnaast alles voor complete vloerverwarmingssystemen. Denk hierbij aan warmteverliesberekeningen, verlegplannen, buizen en bevestigingsmaterialen. De verkoper blijft na de overname operationeel betrokken bij Robot Vloerverwarming. Allied Hydronics heeft een belang in Therminon. Therminon is een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling en fabricage van systemen en regelunits voor vloerverwarming en koeling. Door de overname van Robot Vloerverwarming zal de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen binnen de bedrijven versnellen. Hierdoor zullen Robot Vloerverwarming en Therminon in staat zijn om hun klanten nog beter te bedienen.

Januari 2020: advisering van de aandeelhouder van de High Five groep bij de verkoop van haar aandelen aan het Britse Westfield Health. High Five is de grootste aanbieder van bedrijfsfitness in Nederland en heeft 54 sportcentra bij zakelijke klanten als Daimler, Shell en de NAVO. Westfield Health is van oudsher een ziektekostenverzekeraar en opent steeds meer fitnesscentra voor bedrijven.

December 2019: advisering van De Stiho Groep bij de aankoop van Bouwmaterialenhandel De Zeeuw uit Poeldijk. De Zeeuw exploiteert onder de formulenaam Bouwcenter een bouwmaterialenhandel met showroom voor tegels en sanitair. De Zeeuw zet de huidige activiteiten voort en breidt het assortiment uit met het hout en plaat van Stiho en met ijzerwaren van Giebels. Giebels is een groothandel in ijzerwaren & gereedschappen met 14 vestigingen en is ook een onderdeel van Stiho.

December 2019: advisering van de aandeelhouders van BTN/Henny van Ommeren bij de verkoop van hun aandelen aan DC Netherlands. BTN/Henny van Ommeren heeft 8 vestigingen in Nederland en de omzet is de laatste jaren gegroeid naar circa EUR 30 miljoen. DC Netherlands is de Nederlandse tak van het Franse Descours & Cabaud (D&C), een multinational met een omzet van ruim EUR 4 miljard.

September 2019: advisering van De Stiho Groep bij de aankoop van Bouwcenter Filippo. Onderdeel van de transactie is de overname van zes bouwmaterialengroothandels en vier showrooms voor keukens, badkamers en tegels. De activiteiten van Filippo worden binnen Stiho voortgezet. Stiho en Bouwcenter Filippo zijn beiden aangesloten bij inkoopcombinatie Veris Bouwmaterialengroep.

Juli 2019: advisering van de aandeelhouders van de Nederlands-Roemeense softwareontwikkelaar NetRom bij de verkoop van hun aandelen aan private equity investeerder IceLake Capital. NetRom is met een jaaromzet van circa 20 miljoen euro en meer dan 330 ontwikkelaars hoofdzakelijk actief vanuit de Roemeense universiteitsstad Craiova. NetRom heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste softwareontwikkelaars van Nederlandse softwarebedrijven en corporate eindgebruikers. Veel kennis is opgebouwd met softwareontwikkeling in specifieke sectoren, zoals de telecom-, fintech- en healthcare-sector. Met de komst van IceLake Capital heeft NetRom zich verzekerd van een sterke investeerder en een actieve partner. Er wordt beoogd om NetRom de komende jaren te laten groeien door onder meer te investeren in een unieke bedrijfscampus en door gerichte overnames te doen.

Juni 2019: advisering van de aandeelhouder van Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk bij de verkoop van haar aandelen aan ontwikkelaar en bouwer VORM. Van Rooijen-Balk is gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van gevels inclusief alle bijbehorende werkzaamheden, zoals steigerwerk, stelwerk, voegwerk en lijmwerk. De onderneming voert voor een vaste groep opdrachtgevers aansprekende projecten uit op het gebied van woning- en utiliteitsbouw, onderhoud en renovatie. De opdrachtgevers van Van Rooijen-Balk bestaan voornamelijk uit (middel)grote bouwbedrijven. Van Rooijen-Balk behaalde vorig jaar een omzet van 29 miljoen euro, heeft honderd werknemers in dienst en daarnaast een groot netwerk aan (zelfstandige) specialisten, die op de projecten worden ingezet. Voor VORM past deze overname in haar gedachte over ketenintegratie, waarbij door een nauwere samenwerking in de bouwketen efficiencyvoordelen behaald worden, faalkosten worden verminderd en onnodige overheadkosten geëlimineerd worden.

Juni 2019: advisering van de aandeelhouders van Account Software Groep (ASG) bij de verkoop van hun aandelen aan Visma Nederland. ASG is opgericht in 1990 en gevestigd te Veenendaal. Als grootste reseller van Visma software in Nederland biedt ASG standaard- en maatwerksoftware aan op het gebied van accountancy, logistiek en handel. Visma Nederland is een dochteronderneming van het Noorse Visma AS. Visma is marktleider in Scandinavië en biedt cloud platforms aan die financiën, logistieke processen en accounting digitaliseren. Met deze overname hoopt ASG bij te kunnen dragen aan het nog succesvoller maken van Visma in Nederland. ASG behoudt zijn bedrijfsnaam en zal de werkzaamheden met hetzelfde team vanuit het kantoor in Veenendaal voortzetten.
 

Mei 2019: advisering van investeringsmaatschappij Foreman Capital bij de overname van wegenbouwer Van der Steen. Van der Steen is opgericht in 1911 en legt zich toe op wegonderhoud in met name de regio Utrecht (bijvoorbeeld de aanleg van de nieuwe Catharijnesingel). Door de overname hoopt Van der Steen op meer financiële armslag om te groeien in de markt van wegonderhoud.

Februari 2019: advisering van de aandeelhouders van Oranje Materieel bij de verkoop van hun aandelen aan de Meuva Groep. Oranje is opgericht in 1943 en gevestigd in Rotterdam. Oranje is specialist op het gebied van duurzaam amoveren, asbestsanering, bodemsanering, bouw- en woonrijp maken van locaties en duurzame recycling. De combinatie van technische kennis, passie en betrokkenheid hebben Oranje tot koploper in de branche gemaakt. Een positie die via Meuva verder zal worden uitgebouwd.

Januari 2019: Advisering van Anteryon bij de verkoop van Anteryon aan het Chinese Jingfang Optotelectronics. Anteryon is een in Eindhoven gevestigde producent van lenzen, lasers en andere optische systemen. In 2006 werd Anteryon afgesplitst van Philips. Door de overname kan Jingfang Optotelectronics in China een grootschalige productie opstarten van consumentenproducten. Anteryon biedt de Chinezen 'sleuteltechnologieën’ voor de ontwikkeling van optische systemen voor bijvoorbeeld vingerafdrukscanners of gezichtsherkenning in mobiele telefoons.

Oktober 2018: advisering van de aandeelhouders van de VLS-Group bij de verkoop van hun aandelen aan Broekman Logistics. De VLS-Group is een toonaangevende Europese leverancier van geïntegreerde logistiek en toegevoegde waarde diensten voor de chemische industrie. Het is een dochter van de in Israël gevestigde Gadot Group, een marktleider in Israël op het gebied van de chemische distributie. Alle VLS-warehousing faciliteiten in België en Nederland zijn overgenomen door Broekman Logistics. Broekman Logistics versterkt met de overname haar positie als marktleider in de BeNeLux voor opslag, distributie en toegevoegde waarde logistiek voor verpakte en speciale chemicaliën.

Oktober 2018: advisering van de aandeelhouder van Berg Groep bij de verkoop van haar aandelen aan Royal Brinkman. Berg Groep ontwikkelt diverse technieken en systemen die de (bedrijfs)processen van haar klanten vereenvoudigen. Berg Groep richt zich hierbij onder meer de glastuinbouwsector. Zo heeft Berg Groep een productenprogramma ontwikkeld waarmee de logistiek in de kas kan worden uitgevoerd en geoptimaliseerd. Royal Brinkman is een internationaal opererende tuinbouwtoeleverancier met vestigingen in Europa, Zuid-Amerika en Australië. Met de overname spelen partijen in op de toenemende vraag naar bedrijfsspecifieke oplossingen voor logistieke processen in de glastuinbouwsector en verwezenlijkt Royal Brinkman haar groeiambities.

Augustus 2018: advisering van het management van Agglomix bij de buy-out van Agglomix van het Engelse Specialty Powders. Agglomix is dé Nederlandse specialist op het gebied van poedertechnologie en het vervaardigen van farmaceutische grondstoffen. Agglomix is gevestigd in Tilburg en biedt bedrijven binnen de food- en pharmabranche specifieke kennis en mogelijkheden op het gebied van poederbewerking en verpakking. Door de gewenste poedereigenschappen te creëren, optimaliseert Agglomix de procesvoering en wordt de kwaliteit van het eindproduct verbeterd.

Juli 2018: advisering van Anton Groep bij de overname van de activiteiten van Front Security en Ingenieursburo De Leeuw. Anton Groep biedt verschillende innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchtvaart. Front Security is een bouwkundig beveiligingsbedrijf op het gebied van rolluiken, rolhekken en schaarhekken. De producten worden toegepast voor het afsluiten of beveiligen van winkelpuien, bedrijfsgebouwen, doorgangen, balies, parkeergarages, carports en “passenger boarding bridges” op vliegvelden. Ingenieursburo De Leeuw is binnenzonwering specialist en is in Nederland en België o.a. de leverancier en monteur van het Multifilm zonweringsysteem.

Juni 2018: advisering van de familie Van Enckevort bij de verkoop van haar aandelen in de Van Enckevort groep aan Polvo. De Van Enckevort groep levert hang- en sluitwerk, bouw- en interieurbeslag, gereedschappen en machines, toegangssystemen en werkkleding aan veelal aannemers en woningbouwverenigingen. De Van Enckevort groep heeft circa honderd werknemers en dertien vestigingen in Oost-Brabant en Limburg. Polvo is één van de grotere spelers op de Nederlandse markt voor ijzerwaren en maakt onderdeel uit van Pallieter Groep, een familieholding met meer dan 1.000 werknemers.

Mei 2018: advisering van Brainnet bij de overname van de brokeractiviteiten van branchegenoot Novisource Contracting Services. De overname van de brokeractiviteiten van Novisource Contracting Services past goed in de groeistrategie van Brainnet en biedt kansen om haar positie in onder meer de IT en Finance sector te verstevigen. Brainnet is de grootste onafhankelijke inhuurspecialist voor professionals in Nederland. Brainnet ontzorgt opdrachtgevers en realiseert grip, inzicht en controle op het totale inhuurproces. Van het zoeken én vinden van professionals, het bemensen van complete projectteams, het screenen van professionals, het opstellen van overeenkomsten, urenregistratie, het verzorgen van betalingen, performance-management van leveranciers, risicoafdekking tot real-time managementinformatie.

Maart 2018: advisering van de aandeelhouders van Dersimo bij de verkoop van hun aandelen aan het Engelse Headlam. Dersimo levert producten van diverse merken en levert ook onder eigen label. Headlam profileert zich als grootste groothandel in vloeren in Europa en heeft vestigingen in Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Als dochteronderneming van Headlam zal Dersimo vanuit Maassluis de activiteiten in Nederland continueren.

M&A

M&A