Recente transacties M&A

Recente transacties M&A

Recente transacties M&A

Juni 2023 Anders Invest heeft een belang verworven in Lamboo Dried & Deco
Lamboo Dried & Deco is de Nederlandse producent van droogbloemen en importeur van natuurlijke decoraties. Met meer dan 40 jaar expertise is Lamboo Dried & Deco specialist in het creëren en produceren van de meest gewilde en authentieke gedroogde producten.

Cindy Hoogteijling en Alex Zijlstra hebben de verkopend aandeelhouder geadviseerd bij deze transactie.

Op 20 juni hebben het bestuur van Anders Invest Food & Agri en het bestuur van Lamboo de samenwerking gefinaliseerd. Voor klanten en leveranciers van Lamboo zal er niets veranderen. De activiteiten zullen op dezelfde manier en onder dezelfde naam worden voortgezet. Jan Lamboo blijft directeur van Lamboo Dried & Deco. Vanuit Anders Invest zal Evert Hein Schuiteman verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van Lamboo.

Maart 2023 Het Zweedse Asker Healthcare Group heeft 100 procent van GeniMedical B.V overgenomen van de oprichters
Cindy Hoogteijling en Alex Zijlstra hebben de oprichters bijgestaan bij deze transactie.

Asker Healthcare Group bouwt en verwerft toonaangevende bedrijven die een positief verschil maken in het Europese zorgecosysteem door veilige en hoogwaardige medische benodigdheden, apparaten en apparatuur te leveren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden.

Het in Houten gevestigde GeniMedical ontwikkelt en verkoopt orthopedische oplossingen zoals spalken, beugels en gipsproducten in Nederland, België, Oostenrijk en Denemarken.

December 2022 Cindy Hoogteijling heeft de eigenaar van Difrax bijgestaan bij de verkoop van Difrax aan het Poolse Canpol
Difrax is opgericht in 1967 door Frank en Dimphna van Eijkelenborg en in 1999 nam dochter Vivienne van Eijkelenborg het bedrijf over. Vanaf dat moment kwam er een sterke focus op productontwikkeling en export naar (Europese) landen, wat leidde tot een groot succes. Difrax werd met de iconische S-fles en de vlindervormige, hip gekleurde fopspenen marktleider in de Benelux.

Canpol is een Poolse babyaccessoires producent en is al ruim 30 jaar het leidende merk in de thuismarkt en levert aan meer dan 50 landen, met een focus op Oost-Europa. Met deze overname zet Canpol hun eerste grote stap in West-Europa.

December 2022 Mentha sluit een samenwerking met Jollein om verdere internationale groei mogelijk te maken. 
Cindy Hoogteijling en Alex Zijlstra hebben de verkopers van “Jollein” bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Mentha Capital.

De Nederlandse specialist in baby- en peuterartikelen komt met de hulp van Mentha in een nieuwe groeifase terecht, die het marktaandeel in bestaande regio’s moet versterken, en uitbreiding naar andere landen mogelijk moet maken.

Al 50 jaar is Jollein een specialist in ‘baby soft goods’ zoals slaapzakken, voetenzakken, dekens en doeken. Het bedrijf dat naast de textielcategorie ook houten speelgoed en tafelgerei voor peuters tot circa 6 jaar aanbiedt, is marktleider in Nederland en inmiddels actief in 41 landen. Jollein is bekend bij vrijwel alle jonge moeders om het assortiment van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Juni 2022 Advisering Anders Invest bij het nemen van een 70% participatie in Arte uit Helmond
Cindy Hoogteijling heeft de verkopers in deze transactie bijgestaan. Arte is topspeler in de productie van duurzame werkbladen in graniet, composiet, Dekton en keramiek. Arte heeft een omzet van circa € 15-20 miljoen en biedt werkgelegenheid aan 65 medewerkers.

Arte is in 1995 gestart in Deurne en sinds de verhuizing naar Helmond in 2001 wordt geproduceerd met een hoogwaardig machinepark en ver doorgevoerde automatisering. Arte produceert keukenbladen en steentoepassingen voor interieurprojecten. Verkoop is aan een brede kring van keukenspeciaalzaken, interieurontwerpers en architecten in het midden- en hoogsegment.

Juni 2022 Advisering het Food & Agri Fonds van Anders Invest bij overname Horizon Natuurvoeding
Cindy Hoogteijling heeft de verkoper van Horizon Natuurvoeding bijgestaan.Het Food & Agri Fonds van Anders Invest heeft op 28 juni 2022 samen met twee co-investeerders een 100% belang verworven in Horizon Natuurvoeding.

Horizon produceert en distribueert biologische notenpasta’s, verpakte noten & zuidvruchten en stropen, waaronder ahornsiroop. Het bedrijf verkoopt biologische notenpasta’s onder de eigen merken, Horizon, Monki, Jori en Krekeltje, met name in de biologische supermarkten en natuurvoedingwinkels. Daarnaast handelt het bedrijf in biologische noten, zuidvruchten en zaden voor de levensmiddelenindustrie. Het bedrijf heeft een omzet van ongeveer 16 mio en ongeveer 25 medewerkers.

Mei 2022 Advisering GP Groot advies en engineering bij overname Gebiedsmanagers te Maassluis over.
Cindy Hoogteijling heeft de verkopers van Gebiedsmanagers bijgestaan in dit traject. Gebiedsmanagers is een stedelijk-civieltechnisch advies- en ingenieursbureau met 25 medewerkers en richt zich sinds de oprichting in 2013 op de procesmatige begeleiding, ontwerp en voorbereiding van stedelijke herinrichtingen en gebiedsontwikkelingen. Vanuit het kantoor in Maassluis werken zij veel voor gemeenten, projectontwikkelaars en aannemers waarbij Zuid-Holland en Zeeland hun belangrijkste werkgebied is.

Mei 2022 Volvo CE neemt een meerderheidsbelang in Limach.
Cindy Hoogteijling heeft de aandeelhouders van Limach bijgestaan in deze transactie. Limach is een initiatief van een tweetal gedreven ondernemers die, met passie voor nieuwe innovaties, als eerste een elektrische graafmachine op de markt hebben gebracht.

April 2022: Advisering bij de verkoop van Van der Hoek Technische Groothandel
Abbas Ali Hyder en Humphrey Lakens hebben Van der Hoek Technische Groothandel bijgestaan bij de verkoop aan De Boer Drachten. Van der Hoek is opgericht in 1928 en heeft zich in de loop van de jaren toegespitst op de toelevering van boomkwekerijen, tuinbouw en bouw & infrabedrijven. De Boer Drachten (opgericht in 1933) richt zich op vakmensen en is een totaalleverancier voor de particulier, rundveehouder, akkerbouwer, hovenier, campinghouder, gemeente en overheid en professionele doe-het-zelvers. Door de overname zet zij de eerste stappen buiten Drachten.

April 2022: Advisering bij de verkoop van Reinout van Haeringen Holding BV
Abbas Ali Hyder en Humphrey Lakens hebben Reinout van Haeringen Holding BV bijgestaan bij de verkoop van Lucy Software aan Prometheus Group. LUCY Industrial Management Solutions levert Co-Console en Weld-Console software om de veiligheid, technische integriteit en tijdige certificering van kapitaalintensieve projecten op een georganiseerde en controleerbare manier te waarborgen. Prometheus is een Amerikaans softwarebedrijf dat toepassingen ontwikkelt voor het monitoren en visualiseren van data en onderhouden en optimaliseren van technische installaties. Prometheus is opgericht in 1998 en gevestigd in Raleigh, North Carolina in de Verenigde Staten.

Maart 2022: Advisering van overname Basebuilder aan Linehub
Cindy Hoogteijling heeft de verkopers van Basebuilder geadviseerd bij de overname van Linehub. Basebuilder verbindt bedrijven over de hele wereld met hun klanten door online en offline doelgroepen naar branded activatiecampagnes te leiden.

Maart 2022: Advisering bij de verkoop van MariFlex Group
Abbas Ali Hyder, Patricia Kleijn en Humphrey Lakens hebben Mariflex Group bijgestaan bij de verkoop van haar aandelen aan Specialised Tanker Services BV. MariFlex is al meer dan 40 jaar een vertrouwde partner op het gebied van schip-tot-schip op-/overslag, binnenvaart en filtratie activiteiten. Met haar expertise en ervaring biedt MariFlex een totaaloplossing voor diverse maritieme diensten. Met deze overname wil Specialised Tanker Services haar maritieme dienstverleningen uitbreiden haar marktpositie versterken.

Maart 2022: Advisering bij de verkoop van Koel- en Vrieshuis Jos Veldboer BV aan Lineage Logistics.
Lineage Logistics heeft 100% van de aandelen in Koel- en Vrieshuis Jos Veldboer BV verworven. Koel- en Vrieshuis Jos Veldboer houdt zich bezig met activiteiten op het gebied van koelopslag, koel- en ontdooibehandelingen en aanverwante transport- en logistieke diensten. Lineage Logistics is een van de grootste koelopslagbedrijven ter wereld. Wijn & Stael Advocaten heeft de verkopende aandeelhouder van Koel- en Vrieshuis Jos Veldboer bij deze transactie geadviseerd.

Januari 2022: Advisering bij de overname van ITvisors aan Aiden
Cindy Hoogteijling heeft de verkopers van ITvisors bijgestaan. Met de toevoeging van ITvisors wordt er niet alleen extra SAP-expertise toegevoegd aan de Aiden groep. Als partner van Mendix en Siemens brengt ITvisors namelijk ook een schat aan kennis en ervaring in low-code met zich mee. In combinatie met SAP-technologie kunnen hiermee versneld oplossingen voor onze klanten op maat worden gecreëerd.

Januari 2022: Advisering bij de overname van LPD Techniek aan Maintec.
Maarten Mussche en Abbas Ali Hyder hebben Maintec geadviseerd bij de overname van LPD Techniek. Maintec vakschool biedt haar kandidaten en opdrachtgevers daarmee een nieuwe opleiding aan: het opleiden van ventilatiemonteurs. Maintec is opleider en detacheerder van technische vaklieden en onderdeel van TecqGroep.

Januari 2022: Advisering bij de verkoop van Regts B.V. aan Isero B.V.
Humphrey Lakens, Shanna Derksen, Abbas Ali Hyder Elisabeth Sneeuw en Alex Zijlstra hebben de aandeelhouders van Regts B.V. bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan de Isero B.V. Regts is een technische groothandel met meerdere vestigingen in Friesland en bestaat al sinds 1930. Met de overname verstevigt Isero haar positie in de markt en biedt het continuïteit voor de lange termijn. Isero is een dochtermaatschappij van Grafton Group plc en marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt.

December 2021: Advisering bij de verkoop van NC Medical aan Hospidex.
Cindy Hoogteijling en Alex Zijlstra hebben de verkoper van NC Medical bijgestaan bij de verkoop van haar aandelen aan haar Belgische branchegenoot Hospidex. NC Medical is een medische toeleverancier en levert onder meer wegwerkbedpannen en desinfectiemiddelen aan zorginstellingen. Met de overname van NC Medical breidt Hospidex haar aanwezigheid uit in de Nederlandse markt voor zorgdiensten.

November 2021: Advisering bij de verkoop van Bipharma aan de Centrale Bereidingsapotheek Nederland (Ceban).
Cindy Hoogteijling en Alex Zijlstra hebben de aandeelhouders van Bipharma bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan de Ceban Groep. Bipharma is als farmaceutisch marketing en sales-bedrijf met een uniek productportfolio actief in diverse niche markten. Ceban is een grootbereidingsapotheek. Met de acquisitie van Bipharma wil Ceban haar positie als leverancier voor apotheekbereidingen en indifferente crèmes en zalven uitbreiden.

Oktober 2021: Advisering bij de verkoop van CG Research aan Norstat.
Humphrey Lakens, Cindy Hoogteijling en Alex Zijlstra hebben de aandeelhouders van CG Research bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Norstat. CG Research richt zich op marktonderzoek en is de grootste research facilitator van Nederland. Norstat is een Europese data provider met zijn roots in Noorwegen. CG Research zal, samen met het eerder door Norstat overgenomen Respondenten.nl, verder gaan onder de vlag van Norstat.

Oktober 2021: Advisering bij de verkoop van Van Zaal Transport aan Floriway.
Cindy Hoogteijling en Alex Zijlstra hebben de aandeelhouders van Van Zaal Transport bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Floriway. Van Zaal Transport is een middelgroot transportbedrijf dat producten gerelateerd aan de sierteelt transporteert in Nederland, België en delen van Duitsland. Floriway is een samenwerking tussen Van Zaal Transport, Royal FloraHolland en twee andere vervoerders. Door de overnames zal Floriway als zelfstandig transportbedrijf logistieke diensten leveren met betrekking tot sierteeltproducten. Met Floriway wil Royal FloraHolland een groter deel van de logistieke sierteeltketen optimaliseren.

Juni 2021: Advisering bij de verkoop van Bies aan Verenigd Ondernemers Fonds.
Humphrey Lakens en Alex Zijlstra hebben de aandeelhouders van Bies bijgestaan bij de verkoop van hun aandelen aan Verenigd Ondernemers Fonds. Bies is één van de grootste toeleveranciers van (CNC) draai- en freeswerk in Nederland en levert vele soorten, kwalitatief hoogwaardige componenten en geassembleerde onderdelen voor verschillende industrieën. Verenigd Ondernemers Fonds is een Nederlandse investeringsmaatschappij gericht op MKB ondernemingen in de maakindustrie en wil met de overname een doorslaggevende bijdrage leveren aan de volgende groeistap van Bies.

Juni 2021: Advisering bij de nieuwe samenwerking tussen Vette & Verhaart en Craft Capital.
Abbas Ali Hyder, Alex Zijlstra, Humphrey Lakens en Willem-Jan van Andel hebben Vette & Verhaart geadviseerd bij een nieuwe samenwerking met investeringsmaatschappij Craft Capital. Vette & Verhaart is actief in de kweek en verkoop van mosselen en oesters. Ook is zij actief in de handel in kreeften, schelpjes en andere zeeproducten. Vette & Verhaart is onderdeel van Continental Shellfish Organisation en verkoopt de producten aan toonaangevende partijen in binnen- en buitenland, veelal onder de merknaam Qualimer. Met de nieuwe samenwerking wil het bedrijf verder groeien en de positie in de markt versterken.

Mei 2021: Advisering bij de verkoop van Yarden aan DELA
Abbas Ali Hyder, Alex Zijlstra, Koen Rutten en Stefan Holterman hebben de aandeelhouder van Yarden geadviseerd bij de verkoop van haar aandelen aan DELA. Yarden is een grote uitvaartorganisatie met ruim 100 jaar ervaring en bijna 1 miljoen leden. Het gaat om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties en deelnemingen. Door de overname is het voortbestaan van Yarden zeker gesteld en kunnen Yarden-verzekerden rekenen op financiële stabiliteit en er ontstaat ruimte voor meer inflatiebescherming voor de leden van Yarden.

April 2021: Advisering bij de verkoop van Govers B.V. aan Isero
Humphrey Lakens, Abbas Ali Hyder en Shanna Derksen hebben de aandeelhouder van Govers B.V. bijgestaan bij de verkoop van haar aandelen aan Isero. Govers is een gerenommeerde ijzerwarengroothandel met meerdere vestigingen in Noord-Holland. De overname biedt Govers continuïteit voor de lange termijn. De klanten van Govers profiteren door de overname van de voordelen van Isero, zoals een groot vestigingen netwerk, een breed en diep beschikbaar assortiment en een moderne online omgeving. Isero is een dochtermaatschappij van Grafton Group plc en marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt. Met deze overname werkt Isero verder aan haar een marktpositie.

April 2021: Advisering bij de verkoop van INTO Telecom & IT aan de Yielder Group
Humphrey Lakens en Abbas Ali Hyder hebben de aandeelhouders van INTO Telecom & IT geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan de Yielder Group. INTO Telecom & IT is opgericht in 2002 en is de grootste leverancier op het gebied van telecommunicatie voor ondernemend Nederland. INTO biedt haar klanten samengestelde diensten en oplossingen op het gebied van telecommunicatie en de digitale werkomgeving, inclusief optimale beveiliging en support. INTO doet dit als strategisch business partner van onder meer KPN, Microsoft, T-Mobile en Vodafone. Met Yielder kan INTO verder bouwen aan haar IT-ambities en heeft zij mogelijkheden om verder uit te bouwen.

Maart 2021: Advisering bij de verkoop van Alstom aan Shunter
Humprey Lakens, Abbas Ali Hyder, Heidi dekker en Shanna Derksen hebben aandeelhouder van Shunter groep geadviseerd bij de verkoop van haar aandelen aan het Franse Alstom. Shunter is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van beheer en onderhoud aan rollend materieel voor goederen- en reizigersvervoer in Nederland. Shunter heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam en beschikt over een personeelsbestand van zo’n 110 vakkundige werknemers, verspreid over meerdere werkplaatsen en servicelocaties. Elk jaar neemt Shunter meer dan 1.000 locomotieven, treinstellen en wagons onder handen voor onderhoud, revisie en schadeherstel. Door de overname wordt Shunter onderdeel van een internationale groep. Dat geeft Shunter toegang tot nieuwe markten en uitbereidingsmogelijkheden.

Februari 2021: Advisering bij de verkoop Brainnet aan PRO Unlimited
Humphrey Lakens, Abbas Ali Hyder, Joyce Snijder en Alex Zijlstra hebben de aandeelhouders van Brainnet geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan het Amerikaanse PRO Unlimited. Brainnet is een van de grotere Management Service Providers in Nederland die organisaties helpt bij het werven en selecteren van interim professionals, de inrichting van inhuurprocessen en het managen van alle inhuurcontracten. De overname stelt Brainnet in staat om haar positie versterken en verder te kunnen uitbreiden in de EMEA-regio.

December 2020: Advisering van ZieZoo Groep B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan Blos Kinderopvang.
Cindy Hoogteijling heeft de aandeelhouders van ZieZoo Groep B.V. geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan Blos Kinderopvang. ZieZoo Groep B.V. biedt buitenschoolse opvang en kinderdagopvang aan voor kinderen van 0 tot 12 jaar in Delfgauw, Nootdorp, Pijnacker en Voorburg. ZieZoo is gestart met voornamelijk BSO-locaties maar heeft de afgelopen jaren ingespeeld op de groeiende vraag van ouders naar kinderopvang. In de regio staat ZieZoo bekend om haar kleinschalige en persoonlijke aanpak, de betrokken medewerkers en hoge kwaliteitseisen.

December 2020: Advisering ippies.nl B.V. aan Bonusway
Cindy Hoogteijling, Stefan Holterman en Alex Zijlstra hebben de aandeelhouders van ippies.nl B.V. geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan het Finse Bonusway. Sinds 2007 exploiteert ippies.nl een online loyaliteitsplatform. Consumenten sparen via ippies.nl punten welke als betaalmiddel kunnen worden gebruikt bij meer dan 2100 aangesloten webwinkels. De transactie biedt ippies.nl, naast verscheidene synergievoordelen, de mogelijkheid te profiteren van de kennis van Bonusway en zich verder te focussen op groei.

December 2020: Advisering Culgi bij verkoop aan Siemens
Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouders van Culgi bijgestaan bij de verkoop aan Siemens. Culgi maakt software voor complexe simulaties in de procesindustrie en de chemie. Culgi wordt onderdeel van Siemens Digital Industries Software en zijn technologie wordt ondergebracht in de Xcelerator-portfolio en Simcenter-software van Siemens.

Oktober 2020: Advisering PrivaZorg bij de overname van zelfstandige steunpunten
In het kader van de bestuurlijke fusie tussen Fundis en PrivaZorg heeft Abbas Ali Hyder PrivaZorg geadviseerd bij de overname van diverse zelfstandige steunpunten door PrivaZorg. PrivaZorg heeft door de overname alleen nog ‘eigen’ steunpunten.

Oktober 2020 Begeleiding Spar Holding bij participatie The Tosti Club Group B.V.
Cindy Hoogteijling heeft SPAR bijgestaan bij het nemen van een meerderheidsbelang in The Tosti Club, dat elf vestigingen heeft in steden als Rotterdam, Breda en Nijmegen. In Arnhem en Zwolle is The Tosti Club al onderdeel van de plaatselijke SPAR-vestiging. Met de overname breidt SPAR zijn marktaandeel in het segment Foodservice aanzienlijk uit

Augustus 2020: Advisering van de aandeelhouder van Water Spetters B.V. bij de verkoop van alle aandelen aan Blos Kinderopvang. Cindy Hoogteijling heeft de aandeelhouders van Water Spetters B.V. geadviseerd bij de verkoop van alle aandelen aan Blos. Water Spetters B.V. drijft een onderneming die kinderdagopvang en buitenschoolse opvang aanbiedt voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Augustus 2020: Trigano neemt meerderheidsbelang in Gimeg Holding B.V.
Het Franse beursgenoteerde Trigano heeft een meerderheidsbelang in Gimeg Holding B.V. genomen. Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouders van Gimeg bijgestaan bij de verkoop aan Trigano. Met de investering wil Gimeg haar internationale marktpositie verder uitbouwen. Gimeg is een toonaangevende full service importeur/groothandel actief in de kampeer- en recreatiemarkt en in de markt voor binnen- en buitenhaarden. Meer informatie is te vinden in het persbericht van Gimeg.

Juli 2020: Verkoop aandelen van Popken Metaal B.V. aan Van Harte Beleggingen B.V.
Humphrey Lakens en Abbas Ali Hyder hebben Sandridge Investments geadviseerd bij de verkoop van haar aandelen in Popken Metaal aan Van Harte Beleggingen. Popken Metaal produceert gerolvormde profielen van staal en aluminium in diverse diktes en breedtes. Popken Metaal B.V. werkt voor nationale en internationale bedrijven in de sectoren: Afbouw en bouw, Pluimvee Industrie, Industrie, Meubelindustrie, Scheepvaart, Solar. Popken Metaal bestaat inmiddels al ruim 90 jaar en is gevestigd te Assen.

Juli 2020: Verkoop van MuConsult aan Nimbus, de aandeelhouder van Panteia
Het M&A team van Wijn & Stael heeft onder leiding van partner Humphrey Lakens de aandeelhouder van MuConsult B.V. begeleidt bij de verkoop aan Nimbus. Nimbus is aandeelhouder van Panteia en beoogt een verregaande samenwerking tussen Panteia en MuConsult te realiseren. MuConsult is een onderzoeks- en adviesbureau gericht op personenvervoer, mobiliteit en verkeer. Panteia is een internationaal werkend onderzoeks- en adviesbedrijf.

Juli 2020 Verkoop aandelen Hamilton Medical Nederland aan Grafimedics B.V.
Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouder van Hamilton Medical Nederland bijgestaan bij de verkoop aan GrafiMedics B.V.Hamilton Medical Nederland is een toonaangevend distributeur op het gebied van hoogwaardige beademingstoestellen voor onder andere Intensive Cares, ambulances, traumahelikopters en defensie. Het betreft de Nederlandse distributeur van de Zwitserse producent Hamilton Medical.

Juni 2020: BB Capital neemt meerderheidsbelang in circulair IT-bedrijf Infradax
BB Capital Investments heeft een meerderheidsbelang genomen in Infradax, specialist in circulaire IT-oplossingen. Het M&A team van Wijn&Stael heeft onder leiding van partner Humphrey Lakens de aandeelhouders van Infradax geadviseerd bij de verkoop aan BB Capital. Met de investering wil Infradax haar marktpositie in Nederland en Europa uitbouwen. Infradax, opgericht in 2002, is een internationale IT Lifecycle specialist, met een focus op circulaire IT diensten. Zij levert service en hardware oplossingen die bedrijven in staat stelt om kosten en risico’s te minimaliseren tijdens alle fases van de IT levenscyclus. Meer informatie is te vinden in het persbericht van BB Capital en in het artikel in het FD.

Mei 2020: Begeleiding verkopers van Nova Zembla Zorg aan Valuas Zorggroep
Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouders van Nova Zembla Zorg bijgestaan bij de verkoop aan Valuas Zorggroep. Met de overname wil Nova Zembla Zorg de kwaliteit van zorg en welzijn nog verder optimaliseren.

Mei 2020: BB Capital neemt meerderheidsbelang in Cosmetique Totale B.V
BB Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Cosmetique Totale B.V. Cindy Hoogteijling heeft de verkoper begeleid bij het realiseren van deze transactie. Met de investering wil Cosmetique Totale zo goed mogelijk voorzien in de toenemende vraag naar gespecialiseerde huidbehandelingen. Cosmetique Totale, opgericht in 2004, houdt zich bezig met huidbehandelingen. Het gaat onder meer om behandeling van littekens, rimpels en verwijdering van tatoeages, waarbij gebruik wordt gemaakt van laserapparatuur. Cosmetique Totale heeft in Nederland tien eigen vestigingen en heeft daarnaast nog 200 mobiele locaties. Meer informatie is te vinden in het nieuwsbericht van BB Capital en in het artikel in het FD.

April 2020: Cegeka neemt Finavista over
Het M&A team van Wijn & Stael heeft onder leiding van partner Humphrey Lakens de aandeelhouders van Finavista begeleid bij de verkoop aan Cegeka dat in België en Nederland actief is in IT-oplossingen. Finavista is actief op het gebied van datamigratie, data governance, datakwaliteit en data-analyse.

Januari 2020: Begeleiding van de verkoop paraDIGMA Groep B.V.
Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de verkoop van het belang in de paraDigma Groep begeleid. paraDIGMA Groep is een snel groeiende groep bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid en is overgenomen door Mentha Capital B.V. Onderdeel Argo Advies is een arbodienst met een eigenzinnige kijk op verzuim, die leidt tot vooruitstrevend en zeer effectief verzuim- en gezondheidsbeleid in organisaties. De groep biedt verder onder meer psychologische interventies, outplacement en re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek en advies en bedrijfsopleidingen

Januari 2020: Begeleiding verkoop High Five groep
Humphrey Lakens en Abbas Ali Hyder hebben de verkoop van de High Five groep begeleid. High Five is de grootste aanbieder van bedrijfsfitness in Nederland en is overgenomen door het Britse Westfield Health. High Five heeft 54 sportcentra bij zakelijke klanten als Daimler, Shell en de NAVO. Westfield Health is van oudsher een ziektekostenverzekeraar en is steeds meer fitnesscentra voor bedrijven aan het openen. De overname past bij haar doelstelling om werknemers gezonder te maken. Een artikel over deze overname staat vandaag in het FD. Lees hier het artikel.

Januari 2020: Verkoop aandelen van Robot Vloerverwarming aan Allied Hydronics
Humphrey Lakens en Abbas Ali Hyder hebben de verkoop van Robot Vloerverwarming begeleid. Robot Vloerverwarming is gevestigd in Papendrecht en produceert hoogwaardige verdeelunits. Robot Vloerverwarming biedt daarnaast alles aan voor complete vloerverwarmingssystemen. Door de overname van Robot Vloerverwaring zal de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen binnen de bedrijven versnellen.

NetRom
Wij adviseerden de aandeelhouders van de Nederlands-Roemeense softwareontwikkelaar NetRom bij de verkoop van hun aandelen aan Private equity investeerder IceLake Capital. NetRom is met een jaaromzet van circa €20 miljoen en meer dan 330 ontwikkelaars hoofdzakelijk actief vanuit de Roemeense universiteitsstad Craiova. NetRom heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste softwareontwikkelaar van Nederlandse softwarebedrijven en corporate eindgebruikers. Veel kennis is opgebouwd met softwareontwikkeling in specifieke sectoren, zoals de telecom-, fintech- en healthcare-sector. Met de komst van IceLake Capital heeft NetRom zich verzekerd van een sterke investeerder en een actieve partner. Er wordt beoogd om NetRom de komende jaren te laten groeien door onder meer te investeren in een unieke bedrijfscampus en door gerichte overnames te doen.
 

Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk
Wij adviseerden de aandeelhouder van Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk bij de verkoop van haar aandelen aan bouwende ontwikkelaar VORM. Van Rooijen-Balk is gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van gevels inclusief alle bijbehorende werkzaamheden, zoals steigerwerk, stelwerk, voegwerk en lijmwerk. De onderneming voert voor een vaste groep opdrachtgevers aansprekende projecten uit op het gebied van woning- en utiliteitsbouw, onderhoud en renovatie. De opdrachtgevers van Van Rooijen-Balk bestaan voornamelijk uit (middel)grote bouwbedrijven. Van Rooijen-Balk behaalde vorig jaar een omzet van 29 miljoen euro, heeft honderd werknemers in dienst en daarnaast een groot netwerk aan (zelfstandige) specialisten, die op de projecten worden ingezet. Voor VORM past deze overname in haar gedachte over ketenintegratie, waarbij door een nauwere samenwerking in de bouwketen efficiencyvoordelen behaald worden, faalkosten worden verminderd en onnodige overheadkosten geëlimineerd worden.

Account Software Groep
Wij adviseerden de aandeelhouders van Account Software Groep (“ASG”) bij de verkoop van hun aandelen aan Visma Nederland. ASG is opgericht in 1990 en gevestigd te Veenendaal. Als grootste reseller van Visma software in Nederland biedt ASG standaard- en maatwerksoftware aan op het gebied van accountancy, logistiek en handel. Visma Nederland is een dochteronderneming van het Noorse Visma AS. Visma is marktleider in Scandinavië en biedt cloud platforms aan die financiën, logistieke processen en accounting digitaliseren. Met deze overname hoopt ASG bij te kunnen dragen aan het nog succesvoller maken van Visma in Nederland. ASG behoudt zijn bedrijfsnaam en zal de werkzaamheden met hetzelfde team vanuit het kantoor in Veenendaal voortzetten.

Foreman Capital
Wij adviseerden investeringsmaatschappij Foreman Capital bij de overname van wegenbouwer Van der Steen. Van der Steen is opgericht in 1911 en legt zich toe op wegonderhoud in met name de regio Utrecht (bijvoorbeeld de aanleg van de nieuwe Catharijnesingel). Door de overname hoopt Van der Steen op meer financiële armslag om te groeien in de markt van wegonderhoud.

Oranje Materieel
Wij adviseerden de aandeelhouders van Oranje Materieel bij de verkoop van hun aandelen aan de Meuva groep. Oranje is opgericht in 1943 en gevestigd in Rotterdam. Oranje is specialist op het gebied van duurzaam amoveren, asbestsanering, bodemsanering, bouw- en woonrijp maken van locaties en duurzame recycling. De combinatie van technische kennis, passie en betrokkenheid hebben Oranje tot koploper in de branche gemaakt. Een positie die via Meuva verder zal worden uitgebouwd.

Anteryon
Wij adviseerden Anteryon bij de verkoop van Anteryon aan het Chinese Jingfang Optotelectronics. Anteryon is een in Eindhoven gevestigde producent van lenzen, lasers en andere optische systemen. In 2006 werd Anteryon afgesplitst van Philips. Door de overname kan Jingfang Optotelectronics in China een grootschalige productie opstarten van consumentenproducten. Anteryon biedt de Chinezen 'sleuteltechnologieën’ voor de ontwikkeling van optische systemen voor bijvoorbeeld vingerafdrukscanners of gezichtsherkenning in mobiele telefoons.

VLS-Group
Wij adviseerden de aandeelhouders van de VLS-Group bij de verkoop van hun aandelen aan Broekman Logistics. De VLS-Group is een toonaangevende Europese leverancier van geïntegreerde logistiek en toegevoegde waarde diensten voor de chemische industrie. Het is een dochter van de in Israël gevestigde Gadot Group, een marktleider in Israël op het gebied van de chemische distributie. Alle VLS-warehousing faciliteiten in België en Nederland zijn overgenomen door Broekman Logistics. Broekman Logistics versterkt met de overname haar positie als marktleider in de BeNeLux voor opslag, distributie en toegevoegde waarde logistiek voor verpakte en speciale chemicaliën.

Berg Groep
Wij adviseerden de aandeelhouder van Berg Groep bij de verkoop van aandelen aan Royal Brinkman. Berg Groep ontwikkelt diverse technieken en systemen die de (bedrijfs)processen van haar klanten vereenvoudigen. Berg Groep richt zich hierbij onder meer de glastuinbouwsector. Zo heeft Berg Groep een productenprogramma ontwikkeld waarmee de logistiek in de kas kan worden uitgevoerd en geoptimaliseerd. Royal Brinkman is een internationaal opererende tuinbouwtoeleverancier met vestigingen in Europa, Zuid-Amerika en Australië. Met de overname spelen partijen in op de toenemende vraag naar bedrijfsspecifieke oplossingen voor logistieke processen in de glastuinbouwsector en verwezenlijkt Royal Brinkman haar

Agglomix
Wij adviseerden het management van Agglomix bij de buy-out van Agglomix van het Engelse Specialty Powders. Agglomix is dé Nederlandse specialist op het gebied van poedertechnologie en het vervaardigen van farmaceutische grondstoffen. Agglomix is gevestigd in Tilburg en biedt bedrijven binnen de food- en pharmabranche specifieke kennis en mogelijkheden op het gebied van poederbewerking en verpakking. Door de gewenste poedereigenschappen te creëren, optimaliseert Agglomix de procesvoering en wordt de kwaliteit van het eindproduct verbeterd.

W. van den Heuvel en Zoon Infra
Wij adviseerden de aandeelhouders van W. van den Heuvel en Zoon Infra bij de verkoop van hun aandelen aan de Van Gelder Groep. W. van den Heuvel en Zoon Infra, dat is gevestigd in de omgeving Rotterdam, is gespecialiseerd in werkzaamheden op het gebied van Lightrail. Hierbij gaat het voornamelijk om het realiseren, vervangen en onderhouden van tram- en metrospoor. Door de overname verwacht de Van Gelder Groep nog beter te kunnen inspelen op het aannemen en realiseren van grote binnenstedelijke projecten.

Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn
Wij adviseerden Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn (een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en DSO Deelnemingen) bij de verkoop van het vastgoed van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht aan de Engelse vastgoedinvesteerder Round Hill Capital en het Amerikaanse private equityfonds KKR. Het vastgoed wordt omgevormd tot huisvesting voor studenten en starters. Het pand waarin het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis was gevestigd, zal worden verbouwd tot 114 “short stay” woningen. Daarnaast zal op het terrein een toren van 23 verdiepingen worden gebouwd met 463 studentenwoningen, naast twee blokken met 173 woningen. Ook komen er op de locatie gemeenschappelijke ruimtes voor studenten.

Anton Groep
Wij adviseerden Anton Groep bij de overname van de activiteiten van Front Security en Ingenieursburo De Leeuw. Anton Groep biedt verschillende innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchtvaart. Front Security is een bouwkundig beveiligingsbedrijf op het gebied van rolluiken, rolhekken en schaarhekken. De producten worden toegepast voor het afsluiten of beveiligen van winkelpuien, bedrijfsgebouwen, doorgangen, balies, parkeergarages, carports en “passenger boarding bridges” op vliegvelden. Ingenieursburo De Leeuw is binnenzonwering specialist en is in Nederland en België o.a. de leverancier en monteur van het Multifilm zonweringsysteem.

Add to Favorites
Wij adviseerden de aandeelhouders van Add to Favorites bij de verkoop van hun aandelen aan investeerder CNBB Venture Partners. Add to Favorites is een specialist in marketing automation. CNBB Venture Partners kocht eerder Blinker en Mailplus en vormde die om tot Spotler. Add to Favorites blijft als een zelfstandige entiteit en onder eigen naam opereren.

Van Enckevort Groep
Wij adviseerden de familie Van Enckevort bij de verkoop van haar aandelen in de Van Enckevort Groep aan Polvo. De Van Enckevort groep levert hang- en sluitwerk, bouw- en interieurbeslag, gereedschappen en machines, toegangssystemen en werkkleding aan veelal aannemers en woningbouwverenigingen. De Van Enckevort groep heeft circa honderd werknemers en dertien vestigingen in Oost-Brabant en Limburg. Polvo is van de grotere spelers op de Nederlandse markt voor ijzerwaren en maakt onderdeel uit van Pallieter Groep, een familieholding met meer dan 1.000 werknemers.

Autocheck Systems
Wij adviseerden de aandeelhouder van Autocheck Systems bij de verkoop van haar aandelen aan het Duitse ekz.bibliotheksservice GmbH (EKZ). Autocheck Systems ontwikkelt en levert RFID systeemoplossingen voor bibliotheken in de Benelux. De RFID systemen van Autocheck omvatten onder andere zelfbedieningssystemen, automatische check-in en sorteersystemen en beveiligingssystemen. Met vijf toonaangevende bedrijven in de bibliotheek / mediasector biedt EKZ uitgebreide service voor bibliotheken in heel Europa. EKZ biedt onder andere innovatief presentatiemateriaal, efficiënte boekingstechnologieën en bibliotheeksystemen.

Brainnet
Wij adviseerden Brainnet bij de overname van de brokeractiviteiten van branchegenoot Novisource Contracting Services. De overname van de brokeractiviteiten van Novisource Contracting Services past goed in de groeistrategie van Brainnet en biedt kansen om haar positie in onder meer de IT en Finance sector te verstevigen. Brainnet is de grootste onafhankelijke inhuurspecialist voor professionals in Nederland. Brainnet ontzorgt opdrachtgevers en realiseert grip, inzicht en controle op het totale inhuurproces. Van het zoeken én vinden van professionals, het bemensen van complete projectteams, het screenen van professionals, het opstellen van overeenkomsten, urenregistratie, het verzorgen van betalingen, performance-management van leveranciers, risicoafdekking tot real-time managementinformatie.

Dersimo
Wij adviseerden de aandeelhouders van Dersimo bij de verkoop van hun aandelen aan het Engelse Headlam. Dersimo levert producten van diverse merken en levert ook onder eigen label. Headlam profileert zich als grootste groothandel in vloeren in Europa en heeft vestigingen in Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Als dochteronderneming van Headlam zal Dersimo vanuit Maassluis de activiteiten in Nederland continueren.

Van den Biggelaar Groep
Wij adviseerden de Van den Biggelaar Groep, gevestigd in Velddriel, bij de overname van alle aandelen in het kapitaal van de Bunnik Groep uit Nieuwerbrug. Tot de Bunnik Groep behoren A. Bunnik BV, Bunnik Materieel BV en Bunnik Milieutec BV. Deze bedrijven richten zich op infrastructuur, milieutechniek, groenvoorziening en baggeren in Noord- en Zuidwest-Nederland. De Van den Biggelaar Groep is onder meer het moederconcern van het landelijk opererende Van den Biggelaar Grond- en waterbouw BV, het in Zuid-Nederland actieve BLM Wegenbouw BV en Stevacon Bouw BV. Met de overname van de Bunnik Groep breidt de Van den Biggelaar Groep haar werkterrein verder uit.

Technisch Installatiebedrijf C.A. Berger B.V.
Wij adviseerden de aandeelhouder van Technisch Installatiebedrijf C.A. Berger B.V. bij de verkoop van de aandelen aan De van Losser Installatiegroep. Technisch Installatiebedrijf Berger richt zich op het installeren van elektra in woningen en utiliteitsprojecten.

De Anton Groep
Wij adviseerden de Anton Groep (actief op het gebied van innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchthavens) bij de overname van de Loos Beton Groep, actief op het gebied van storten en afwerken van betonvloeren voor zowel infraprojecten als projecten in de utiliteitsmarkt.

Rohasys
Wij adviseerden de aandeelhouders van Rohasys (actief in ontwikkeling en productie van systemen voor de robotisering en automatisering van processen in laboratoria) bij de verkoop van hun aandelen aan SEAL Analytical Ltd., onderdeel van de Engelse beursgenoteerde Porvair Group.

BMP Benelux
Wij adviseerden de aandeelhouders van BMP Benelux (een distributeur van ruwe plastic materialen in Nederland en België) bij het aangaan van een joint venture met het Spaanse Chemieuro, dat wereldwijd actief is met handel in commodities en distributie van chemische en plastic producten.

Polva
Wij adviseerden Zwaard IJzerhandel bij de verkoop van haar activiteiten aan branchegenoot Polvo.

Brouwmarkt
Wij adviseerden de aandeelhouder van Brouwmarkt (de grootste webshop, retailer en groothandel in Nederland die producten levert voor o.a. het brouwen van bier, wijn, en gedistilleerde dranken aan professionele afnemers en particulieren) bij de verkoop van haar aandelen aan het Zwitserse Evergrain International.

Penders Voetzorg
Wij adviseerden Penders Voetzorg (een portfolio onderneming van investeringsmaatschappij Foreman Capital) bij de verwerving van de aandelen van Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel. Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel zijn evenals Penders Voetzorg actief op het gebied van orthopedische schoenen en aanverwante producten.

NovaDoc ECM
Wij adviseerden NovaDoc ECM (actief op het gebied van implementatie van ECM software van IBM) bij het opzetten van een joint venture.

Knauf Groep
Wij adviseerden de Knauf groep (internationaal actief op het gebied van afbouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en restauratie) bij de overname van BoWall, een innovatief wandinstallatie concept.

Cryotrainer
Wij adviseerden de aandeelhouder van Cryotainer bij de verkoop van haar aandelen aan de Franse multinational Air Liquide. Cryotainer is in Nederland, Duitsland en Frankrijk actief op het gebied van tijdelijke stickstoeftoevoer voor de petrochemische raffinage-industrie.

Kettlitz Wulfse
Wij adviseerden de aandeelhouders van assurantiemakelaar Kettlitz Wulfse bij de verkoop van hun aandelen aan branchegenoot Vanbreda Nederland, onderdeel van het Belgische Unibreda.

RL Networks
Wij adviseerden Novelli Presa bij de koop van RL Networks en Global IT Trade Group. RL Networks verzorgt de inkoop, verkoop en recycling van nieuwe en refurbished IT-hard en Global IT Trade Group is een groothandel in computers, randapparatuur en software.

VRO Certification
Wij adviseerden het managementteam van VRO Certification bij de management buy-out. VRO Certification houdt zich bezig met inspectie en certificering van keurmerken zoals SNA (NEN 4400), ABU, NBBU, Fair Produce, SNF, PVI en OSB. Daarnaast ontwikkelt VRO Certification ook nieuwe certificeringen op verzoek van brancheorganisaties of marktpartijen.

Abecon
Wij adviseerden de aandeelhouders van Abecon bij de verkoop van Abecon aan hosting- en cloudspecialist Broad Horizon. Abecon, met circa 130 werknemers en vestigingen in Nederland en België, is een vooraanstaande Microsoft-specialist en verzorgt het ontwerp, de realisatie en de ondersteuning van op Microsoft gebaseerde bedrijfsoplossingen.

INTO
Wij adviseerden INTO, de grootste onafhankelijk opererende aanbieder van telecom en IT in Nederland, bij de acquisitie van branchegenoot Techware Telecom.

Autobedrijven ESA
Wij adviseerden Autobedrijven ESA bij de verkoop van Popken Metaal, producent en leverancier van stalen profielen voor uiteenlopende markten, waaronder bouw en afbouw, inductie, scheepsbouw en pluimveesector. De transactie betrof een management buy-in, die mede is gefinancierd door de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord Nederland).

Tetos
Wij adviseerden de aandeelhouder van Tetos, een onderneming die specialist is op het gebied van textielbespanning ten behoeve van beurzen en tentoonstellingen, bij de management buy-out.

ITM en TLC
Wij adviseerden de aandeelhouders van ITM en TLC, ondernemingen die actief zijn op het gebied van laser- en watersnijden van metalen platen en buizen, bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan investeringsmaatschappij Convent Capital.

Koornstra & Co.
Wij adviseerden Koornstra & Co, een exportbedrijf van groente en fruit, bij het aangaan van een strategische samenwerking met het Duitse Weyers, een producent en leverancier van groenten, fruit en kruiden.

Foreman Capital
Wij adviseerden investeringsmaatschappij Foreman Capital bij het nemen van een meerderheidsbelang in Penders Voetzorg en ChooseYourShoes een van de grotere Nederlandse spelers in de markt voor de productie en verkoop van orthopedische schoenen en aanverwante producten.  

M&A

M&A