Vooraanstaand advocaat Willem Jan van Andel kondigt na 34 jaar bij Wijn & Stael zijn vertrek aan.

Aangemaakt: 02 april 2024

Vooraanstaand advocaat Willem Jan van Andel kondigt na 34 jaar bij Wijn & Stael zijn vertrek aan.

Willem Jan van Andel, advocaat en partner bij Wijn & Stael, maakt bekend dat hij in verband met zijn pensionering de praktijk neerlegt en het advocatenkantoor in april 2024 zal verlaten. Na een indrukwekkende carrière van 34 jaar in de advocatuur, zal Willem Jan afscheid nemen van zijn rol als vooraanstaand advocaat in het ondernemingsrecht, insolventierecht en de herstructureringspraktijk. Willem Jan heeft in zijn rol als onderzoeker in opdracht van de Ondernemingskamer verschillende spraakmakende onderzoeken uitgevoerd; enkele voorbeelden zijn de enquêteprocedures van PCM Uitgevers, Esperaza Holding B.V. en (de aandeelhouder van) het Slotervaart Ziekenhuis.

Naast zijn praktijk heeft Willem Jan zich ook altijd in het wetenschappelijke debat begeven. Dit heeft geresulteerd in 85 publicaties, variërend van tijdschriftartikelen en bundelbijdragen tot annotaties, met als hoogtepunt zijn nog altijd gezaghebbende preadvies voor de Vereniging voor Burgerlijk Recht over de Peeters/Gatzen-vordering uit 2006.

Een veelzijdige advocaat met een indrukwekkende staat van dienst
Tijdens zijn carrière bij Wijn & Stael adviseerde hij financiële instellingen, bestuurders, commissarissen, aandeelhouders, accountants en groepen crediteuren. In zijn werk als advocaat kwam zijn vermogen om een complex speelveld snel te doorgronden, zijn juridische en cijfermatige denkkracht gecombineerd met zijn overtuigingskracht en vindingrijkheid goed tot zijn recht. Hij staat bekend om zijn betrokkenheid bij spraakmakende zaken en heeft hij als bewindvoerder en curator gefungeerd in tal van grote surseances en geruchtmakende faillissementen, waaronder die van Landis Group N.V., Econcern N.V. en recent nog de levensverzekeraar Conservatrix N.V. Daarnaast trad hij op als advocaat van gedupeerden van DSB Bank N.V. en was hij als advocaat nauw betrokken bij het faillissement van warenhuis V&D en autobedrijf Kroymans.

"Na ruim drie decennia bij Wijn & Stael start ik een nieuw hoofdstuk," aldus Willem Jan van Andel. "Ik kijk terug op een buitengewoon vruchtbare carrière, waarin ik met passie voor het vak heb mogen bijdragen aan de groei en reputatie van dit vooraanstaande advocatenkantoor."

Maatschappelijke missie
Naast zijn werk als advocaat zette Willem Jan zich in voor verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder de Stichting Isai Ma(i)yam. Deze stichting biedt intensieve dagbesteding aan jongeren met een verstandelijke beperking en ondersteunt kinderen in India die zonder hulp niet in staat zijn om zich aan de armoede en uitzichtloosheid waarin zij de eerste jaren van hun leven zijn opgegroeid, te ontworstelen. Vrijwel ieder jaar gaat hij naar het project in India om met eigen ogen de bereikte resultaten te kunnen zien.

Blijvende indruk en erfenis
Hoewel Willem Jan met pensioen gaat, laat hij een blijvende indruk achter op het kantoor en de advocatuur als geheel vanwege zijn jarenlange ervaring, expertise en zijn positieve invloed op collega’s en de organisatiecultuur. Willem Jan is een scherp jurist met een ongekend analytisch vermogen en degenen die met hem hebben samengewerkt, zijn maar al te goed bekend met zijn ogenschijnlijk onuitputtelijke kennis van het recht. De praktijk, die dankzij zijn inzet nationale en internationale erkenning heeft gekregen, wordt voortgezet door ons ervaren en gespecialiseerde team van advocaten met dezelfde toewijding, professionaliteit en deskundigheid. We zijn ervan overtuigd dat de sterke basis die Willem Jan heeft helpen leggen, ons in staat zal stellen om succesvol vooruit te gaan.

Over Wijn & Stael Advocaten
Wijn & Stael Advocaten N.V. is een ambitieus, maatschappelijk betrokken en landelijk opererend advocatenkantoor, gevestigd in de historische binnenstad van Utrecht. Het kantoor is toonaangevend in ondernemingsrecht, M&A, herstructurering & insolventierecht, cassatie, arbeidsrecht, bestuursrecht, omgevingsrecht en vastgoed. Wijn & Stael werkt voor kleine en grote ondernemingen, financiële instellingen, zorginstellingen, overheden, non-profitorganisaties, belangenorganisaties en particulieren.

Voor meer informatie en verzoeken, kunt u contact opnemen met: Jeroen Baak, Manager Marketing Communicatie & Business Development op +31 302 320 806 of via J.Baak@wijnenstael.nl.

Laatste updates

Ranking Chambers Europe 2024
  • Nieuws
  • Herstructurering & Insolventie
  • Cassatie
  • Commercial Litigation
  • Corporate Litigation
  • Financial Litigation
14 maart 2024

Ranking Chambers Europe 2024