Juridisch medewerker bestuursrecht/omgevingsrecht

0,4 fte.

Juridisch medewerker bestuursrecht/omgevingsrecht

“Jij bijt je graag vast in omgevingsrechtelijke vraagstukken”

Dit wordt jouw uitdaging 
Wij zijn op zoek naar een juridisch medewerker bestuursrecht/omgevingsrecht binnen onze Vastgoed & Overheidspraktijk. Deze praktijkgroep bestaat momenteel uit 7 advocaten en kent een brede advies- en procespraktijk met uiteenlopende zaken en gevarieerde cliënten zoals (institutionele) beleggers, vastgoedontwikkelaars, overheden en grote semi-publieke instellingen.

Als juridisch medewerker ga jij je voornamelijk bezighouden met het omgevingsrecht. Daarbij ligt het accent op de nieuwe Omgevingswet die per 1 januari 2024 in werking is getreden. Je gaat nauw samenwerken met de advocaten van de praktijkgroep en hen ondersteuning bieden bij de dagelijkse werkzaamheden. Denk aan het meeschrijven aan adviezen, het verrichten van (jurisprudentie) onderzoek en het meewerken aan processtukken. Uiteraard word je betrokken bij bezwaar- en beroepsprocedures en is er gelegenheid om mee te gaan naar zittingen en besprekingen. Op die manier kun je in vergaande mate meedraaien in de advocatuur en de Vastgoed & Overheidspraktijk van kantoor.

  • Jij bent een echte teamplayer; samenwerken met collega’s in een dynamische advies- en procespraktijk geeft je energie.
  • Je hebt sterk ontwikkelde sociale competenties, toont zelfvertrouwen en bent goed in staat zelfstandig te werken.
  • Je bent gedurende de maanden juni tot en met oktober 2024 beschikbaar voor twee dagen per week.

Dit bieden wij je 
Een kantoor waar in een plezierige sfeer wordt samengewerkt aan de complexe juridische uitdagingen waar wij voor staan. Je krijgt volop de mogelijkheid om inhoudelijk uitdagend werk te verrichten in de voorhoede van de rechtsontwikkeling en vanuit een inspirerende werkomgeving. Ons kantoor ligt in de prachtige binnenstad van Utrecht en heeft uitzicht op de Dom en de Singel. Wijn & Stael streeft naar een zo divers mogelijke samenstelling van haar team, omdat zij ervan overtuigd is dat verschillende achtergronden en perspectieven haar aanvullen in samenwerkingen en het vinden van oplossingen.

  • Een bruto maandsalaris van €1040 – €1200 op basis van 16 uur p/w en 8% vakantiegeld.
  • Een wekelijkse bootcamp sessie met je collega’s.
  • Een reiskostenvergoeding tot 40 km enkele reis of een vergoeding voor OV conform fiscale richtlijnen.
  • De mogelijkheid om meer ervaring op te doen in de advocatuur en Wijn & Stael beter te leren kennen.

Dit zijn wij
Wijn & Stael is een kantoor voor mensen met ambities. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die aan de top van de advocatuur willen meedraaien. Wijn & Stael staat voor excellente oplossingen voor complexe juridische vraagstukken. Daarnaast staan thema’s als duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit bij ons hoog op de agenda. De cultuur bij Wijn & Stael is open; persoonlijk contact, samenwerking en aandacht voor opleiding & ontwikkeling zijn belangrijke pijlers van ons succes. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de vitaliteit van onze medewerkers. Wij zijn een sociaal kantoor en ondernemen regelmatig leuke uitjes met elkaar, daarnaast hechten wij veel waarde aan een goede werk-privé balans, duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit.  

Wijn & Stael staat voor excellente oplossingen voor complexe juridische vraagstukken

Dit heb je in huis 
Vanwege de inhoudelijke focus is kennis van en affiniteit met het omgevingsrecht essentieel. Je bevindt je momenteel in de laatste fase van je masteropleiding. Je bent gedreven in studie en werk en vindt het leuk om je vast te bijten in omgevingsrechtelijke vraagstukken. Bij voorkeur studeer je in dit vakgebied af of heb je omgevingsrechtelijke vakken gevolgd. Je hebt eerder met een stage of werkstudentschap ervaring opgedaan binnen de advocatuur en bent leergierig, secuur en ambitieus in je werk.

De sollicitatieprocedure 
Het is tot en met 30 april 2024 mogelijk om te solliciteren. Op uiterlijk 3 mei hoor jij of je wordt uitgenodigd voor een online assessment, welke de week daarop zal plaatsvinden. De laatste ronde bestaat uit een gesprek op kantoor, welke plaats zal vinden op 13 mei. Wanneer er een wederzijdse klik is, gaat je eerste werkdag 3 juni zijn. 

Interesse? 
Stuur dan een korte motivatiebrief met bijlagen (CV, cijferlijsten van bachelor en master, eventuele getuigschriften en/of stagebeoordelingen) naar solliciteren@wijnenstael.nl. 

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Kyra Geerts op 030-2320889 of k.geerts@wijnenstael.nl.

Kyra Geerts - HR adviseur

“Wijn & Stael Advocaten is altijd zoek naar betrokken en gemotiveerde talenten. Ben je benieuwd naar ons kantoor? Ik vertel je er graag meer over. Neem gerust gerust contact met mij op voor een kop koffie”

Neem contact op met Kyra
Kyra Geerts - HR adviseur
Kyra Geerts - HR adviseur

Solliciteer direct!