OP WEG NAAR DE OMGEVINGSWET!

Dé webinarreeks om u voor te bereiden op de komst van de Omgevingswet.

De Omgevingswet treedt naar verwachting op 1 juli 2023 in werking. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkelingen vereenvoudigen en samenvoegen. De fysieke leefomgeving staat daarbij centraal. Er kunnen onder de Omgevingswet meer en andere regels gesteld worden over onder andere wonen, bouwwerken, infrastructuur, water, bodem, lucht, natuur, geluid, kostenverhaal en erfgoed.

Er zijn dus grote ontwikkelingen en veranderingen op komst, maar wat betekent de inwerkingtreding voor u als projectontwikkelaar, bedrijf, overheidsorgaan, inrichting of woningbouwcorporatie?

Met deze webinarreeks geven wij u inzicht in de gevolgen die de wetswijziging met zich brengt. Aan de hand van een serie van zes afleveringen nemen onze omgevingswetdeskundigen u mee door een aantal belangrijke thema’s binnen deze nieuwe wet.

Iedere eerste donderdag van de maand vindt het webinar plaats. Gewoon vanachter uw bureau wordt u in drie kwartier bijgepraat en ontvangt u praktische tips. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Meld u snel aan en krijg inzicht in de gevolgen die de Omgevingswet voor u heeft!

Wat betekent de inwerkingtreding voor u als aannemer, projectontwikkelaar, architect, opdrachtgever, overheidsorgaan of andersoortig bedrijf? Om u voor te bereiden op de ontwikkelingen en veranderingen die de invoering met zich brengt, praten wij u in dit webinar graag bij.

Laatste webinar in deze reeks

Onderstaand een beschrijving van het laatste webinar in deze reeks over de Omgevingswet. Zet deze datum alvast in uw agenda, zodat u niets mist.

1 december 2022: Kostenverhaal
09.15 uur - 10.00 uur

In ons laatste webinar uit de Omgevingswetserie gaan we het hebben over kostenverhaal. Dit onderwerp is onder het huidige omgevingsrecht vaak aanleiding voor discussie met de gemeente. De wet bepaalt momenteel relatief weinig en bevoegde gezagen gebruiken dan ook allerlei aanvliegroutes om hun rekeningen rond te krijgen. Onder de Omgevingswet is er over kostenverhaal ook het een en ander geregeld en een aantal belangrijke begrippen zullen veranderen. Meer weten? Schrijf je (alvast) in! 

Heeft u vragen over de Omgevingswet, loopt u tegen specifieke problemen aan die te maken hebben met de invoering ervan? Onze Omgevingswetdeskundigen kunnen u helpen of een antwoord geven op uw vragen. Ook kunnen wij voor u inhouse cursussen verzorgen. Aarzel niet en neem gerust met één van hen contact op. Een overzicht van onze Omgevingswetdeskundigen vindt u hier.


Contact

Maliesingel 20 (receptie) 3581 BE Utrecht

Telefoon +31 30-2320800 Fax +31 85-8080241 email hidden; JavaScript is required

Lees meer