Advocaat-stagiaire omgevingsrecht/ bestuursrecht

1,0 fte.

Advocaat-stagiaire omgevingsrecht/ bestuursrecht

Wijn & Stael is een kantoor voor mensen met ambities. Wij behandelen veel complexe zaken die regelmatig ook de landelijke media halen. Dat biedt volop mogelijkheden voor mensen die aan de top van de advocatuur willen meedraaien. Wijn & Stael staat voor excellente oplossingen voor complexe juridische vraagstukken. Daarnaast staan thema’s als duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit bij ons hoog op de agenda.

Onze cultuur
De cultuur bij Wijn & Stael is open; persoonlijk contact, samenwerking en aandacht voor opleiding & ontwikkeling zijn belangrijke pijlers van ons succes. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de vitaliteit van onze medewerkers. Wij zijn anders dan de meeste kantoren. Wij vinden de onderlinge verbondenheid erg belangrijk en je kan bij iedereen naar binnenlopen. Wij hechten veel waarde aan een goede werk-privé balans en worden erg blij van alle sociale (en sportieve) uitjes met elkaar.

Wat zijn jouw uitdagingen?
Je zult werkzaam zijn in een bloeiende Vastgoed & Overheid praktijk. De praktijk, die momenteel bestaat uit 8 advocaten, behandelt uiteenlopende zaken voor gevarieerde cliënten. Onze cliëntenportefeuille bestaat met name uit (ontwikkelende) beleggers, aannemers, zorginstellingen, woningcorporaties en overheden.

Binnen de Vastgoed & Overheid praktijk houdt een deel zich volop bezig met het omgevingsrecht en de Omgevingswet. De advocaten geven daarover lezingen, workshops en doceren bij cliënten en diverse opleidingsinstituten. Zij kunnen met recht experts genoemd worden op het gebied van het omgevingsrecht/Omgevingswet. De advocaten hebben een passie voor het vak dat aanstekelijk is. Er wordt op een plezierige en informele wijze samengewerkt waarbij ieder zijn/haar eigen kracht kan inzetten.

Je zult primair werkzaam zijn op het gebied van het omgevingsrecht (waaronder de Omgevingswet) en deels ook op het gebied van het (algemeen) bestuursrecht en milieurecht. Er is volop ruimte om als advocaat-stagiaire je eigen verantwoordelijkheid te nemen en tegelijkertijd een beroep te doen op je ervaren kantoorgenoten. Het blijft onze uitdaging om onze cliënten oplossingen te bieden voor complexe vraagstukken.

Dit heb je in huis
Wij zoeken een ondernemende advocaat-stagiaire die graag in de volle breedte van de praktijk opgeleid wil worden. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en hebt de drive om werk van hoge kwaliteit te leveren. Creativiteit en strategisch inzicht zijn vereist om samen met de cliënt het beste resultaat te bereiken. Goede sociale vaardigheden zijn essentieel. Wij zijn op zoek naar een echte teamplayer.

Wat bieden wij jou?
Een kantoor waar we werken aan complexe vraagstukken in een plezierige sfeer waarin veel (onderling) wordt samengewerkt, binnen en buiten de sectie. Je krijgt volop de mogelijkheid om inhoudelijk uitdagend werk te doen in de voorhoede van de rechtsontwikkeling en vanuit een inspirerende omgeving. Je draait direct al zelfstandig mee in de praktijk. Er wordt advocatuur op topniveau bedreven en we dagen iedereen uit om te groeien en het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij hebben we steeds oog voor ontwikkeling en verdieping op zowel juridisch als persoonlijk vlak. Je wordt begeleid door een ervaren advocaat en volgt, naast de beroepsopleiding voor de advocatuur, onze interne cursussen in de Staelfabriek.

Tenslotte bieden we een prachtige plek om te werken. Ons pand ligt midden in de prachtige binnenstad van Utrecht, met uitzicht op de Dom en de Singel.

Qua arbeidsvoorwaardenpakket bieden we:

  • een zeer aantrekkelijk salaris, afhankelijk van de ervaring die je meebrengt;
  • reiskostenvergoeding of een vergoeding voor OV conform fiscale richtlijnen;
  • 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
  • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, hier investeren wij veel in;
  • goede thuiswerkmogelijkheden;
  • premievrij pensioen en de mogelijkheid om pensioen bij te sparen.

Interesse?
Nieuwsgierig geworden? Heb je interesse in deze functie en herken je je in bovengenoemde omschrijving? Kom gerust een kop koffiedrinken om kennis te maken of stuur een korte motivatiebrief met bijlagen (CV, cijferlijsten van bachelor en master, eventuele getuigschriften) naar solliciteren@wijnenstael.nl of via onderstaand sollicitatieformulier. Wij zien uit naar jouw sollicitatie!

Heb je vragen over de vacature, bel of mail met Meike Uijterwijk (HR Manager a.i.), zij neemt alle tijd om antwoord te geven op vragen via 030-23 20 800.

Onze procedure bestaat uit een drietal sollicitatiegesprekken en een assessment (online en locatie).

Wijn & Stael streeft naar een zo divers mogelijke samenstelling van haar team, omdat zij ervan overtuigd is dat verschillende achtergronden en perspectieven haar aanvullen in samenwerkingen en het vinden van oplossingen. Als modern werkgever biedt Wijn & Stael haar medewerkers uiteraard de mogelijkheid om flexibel te werken.

Meike Uijterwijk Manager HR a.i.

“Wijn & Stael Advocaten is altijd zoek naar betrokken en gemotiveerde talenten. Ben je benieuwd naar ons kantoor? Ik vertel je er graag meer over. Neem gerust gerust contact met mij op voor een kop koffie”

Neem contact op met Meike
Meike Uijterwijk Manager HR a.i.
Meike Uijterwijk Manager HR a.i.

Solliciteer direct!