Marketingcommunicatie adviseur

0,8 - 1,0 fte.

Marketingcommunicatie adviseur

Wijn & Stael zet volop in op groei. Dit brengt uitdagingen en kansen met zich mee, wat zorgt voor een dynamische werkomgeving. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwsgierige, gedreven en assertieve Marketingcommunicatie adviseur. Je bent de sparringpartner op het gebied van marketing & communicatie binnen Wijn & Stael met als doel het vergroten van de naamsbekendheid en zichtbaarheid. Je weet van aanpakken en een vraag is nooit te veel voor je. In jouw rol krijg je veel vrijheid voor je eigen creativiteit, die je los mag laten binnen projecten, evenementen en op de organisatie strategieën. Je draagt bij aan de commerciële ontwikkeling van ons kantoor, zodat de naamsbekendheid en de zichtbaarheid toeneemt.

De organisatie
Wij zijn een ambitieus, maatschappelijk betrokken en landelijk opererend advocatenkantoor, gevestigd in de historische binnenstad van Utrecht. Het kantoor is toonaangevend in ondernemingsrecht, insolventierecht, cassatie, arbeidsrecht en vastgoed. Wijn & Stael werkt voor kleine en grote ondernemingen, financiële instellingen, zorginstellingen, overheden, non-profitorganisaties, belangenorganisaties en particulieren.

Met zo'n 70 medewerkers werkt wij iedere dag met hart en ziel aan de best mogelijke juridische dienstverlening. Dit bereiken wij door onze betrokkenheid bij zowel de klant als bij de medewerkers. Dit is een van onze belangrijkste pijlers. Naast de betrokkenheid onderscheidt ons kantoor zich in het plezier op de werkvloer. Je komt echt in een warm bad terecht. Iedereen gaat samen voor het resultaat, maar er is daarnaast veel aandacht voor het menselijke aspect, overleg en samenwerken. De cultuur binnen Wijn & Stael wordt gekenmerkt door de korte lijntjes, de informele omgangsvormen en je kan iedere kamer binnenstappen met een klop.

Naast dit warme bad onderscheidt Wijn & Stael zich in ontwikkeling, duurzaamheid en vitaliteit. Groei en ontwikkeling staan hoog in het vaandel. Iedereen krijgt de mogelijkheid om zijn of haar talent te ontwikkelen door de brede pallet aan opleidingsmogelijkheden. Daarnaast krijg je de ruimte om zelfstandig of in teamverband te werken en worden jouw keuzes gerespecteerd. Iedereen mag er zijn, want Wijn & Stael hecht veel aan diversiteit & inclusiviteit.

Wij zijn op zoek naar een hands-on, gedreven, sociale en resultaatgerichte Marketingcommunicatie adviseur.

Help jij ons om Wijn & Stael nog beter op de kaart te zetten?

Inhoud van de functie 

 • Je adviseert en ondersteunt de Manager Marketingcommunicatie & Business Development bij de marketing- en communicatiejaarplannen en sectieplannen.
 • Je ondersteunt en adviseert de senior advocaten bij het opstellen van plannen ten behoeve van praktijkopbouw en personal branding.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, beheren en uitvoeren van project- en eventplannen (doelstelling, planning en budgettering).
 • Het uitvoeren van sectie- en praktijkplannen behoort tot je medeverantwoordelijkheid.
 • Met jouw relatiemanagement zorg je voor de bevordering van cross- en up-sell bij de key-accounts van Wijn & Stael.
 • Je bent verantwoordelijk en houdt de regie op inhoud en vorm bij het opstellen en uitbrengen van RFI's, RFP's, Pitches en offertes.
 • Het signaleren van trends en ontwikkelingen ten behoeve van een actueel en succesvolle content- en social mediastrategie en SEO- en SEA-optimalisatie van Wijn & Stael.
 • Je coördineert en handelt de interne en externe communicatie af, zoals updates, social media, website en (video)podcasts.
 • Het signaleren van knelpunten en het formuleren van actiepunten ter optimalisatie van het CRM-systeem.
 • Je zorgt voor de bewaking van de huisstijl, reputatie, naamsbekendheid en imago van Wijn & Stael.
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van commerciële initiatieven in samenwerking met de advocaten.
 • Als projectmanager ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoer van het MVO-plan in samenwerking met projectgroep MVO.

Plaats binnen de organisatie
Je komt in een dynamisch marketingteam terecht, waar geen dag hetzelfde is. Het marketingteam bestaat uit drie leden. De Manager Marketingcommunicatie & Business Development, een Marketingcommunicatie medewerker en jij. Je rapporteert aan Manager Marketingcommunicatie & Business Development en ondersteunt het team op tactisch en operationeel niveau. Daarnaast begeleid je en werk je samen met de Marketingcommunicatie medewerker. De standplaats van is Utrecht.

Dit heb je in huis
Voor de rol van Marketingcommunicatie adviseur zijn wij op zoek naar een analytische en zelfstandige persoon. Je komt terecht in een warme organisatie, waar openheid, gezelligheid en hard werken voorop staan.

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een opleiding in Marketing en/of Communicatie.
 • Je hebt drie of meer jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
 • Jouw ervaring zit hem in de zakelijke dienstverlening, waar de juridische sector een pre is.
 • Je bent communicatief vaardig in het Nederlands en Engels zowel in woord als in geschrift.
 • Je hebt ervaring op het gebied van marketing in SEO, SEA, socials, contentmarketing en Google Analytics.
 • Het schrijven van teksten gaat je makkelijk af.
 • Je beschikt over kennis van en ervaring met MS Office, CRM-systemen en projectmanagement.
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing & communicatie.
 • Kennis van grafische- en videoprogramma's is een pre.

Wat bieden wij jou?
In de rol van Marketingcommunicatie adviseur krijg je de kans om samen met het team impact te maken op de gehele organisatie. Je draagt bij aan de groei van ons kantoor op het gebied van naamsbekendheid, imago en zichtbaarheid. Je komt terecht in een organisatie waar veel waarde gehecht wordt aan persoonlijk contact en samenwerken. De cultuur binnen Wijn & Stael is te typeren als een innovatieve cultuur met de uitstraling van één team. Samen zorg je voor groei.

 • een marktconform bruto jaarsalaris op basis van kennis en ervaring;
 • 32 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • een vaste 13e maand;
 • reiskostenvergoeding tot 40 km enkele reis of een vergoeding voor OV conform fiscale richtlijnen;
 • premievrij pensioen en de mogelijkheid om pensioen bij te sparen;
 • opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, hier investeren wij veel in;
 • goede thuiswerkmogelijkheden.

Interesse? Kom langs voor een kop koffie!
Herken jij je in bovengenoemde omschrijving en heb je interesse? Of misschien heb je nog wel vragen? We nodigen je graag uit om kennis te maken onder het genot van een kop koffie. Bel ons gewoon voor het maken van een afspraak. Je kunt hiervoor contact opnemen met Eline van de Kreeke, HR manager of met Jeroen Baak, Manager Marketingcommunicatie & Business Development via telefoonnummer 030 - 23 20 800.

Uiteraard mag je ons ook direct je (korte) motivatiebrief met cv sturen. Deze kan naar:  solliciteren@wijnenstael.nl of via onderstaand sollicitatieformulier. Wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken. 

De sollicitatieprocedure bestaat vervolgens uit een tweetal sollicitatiegesprekken, een assessment en een referentiecheck.

Wijn & Stael streeft naar een zo divers mogelijke samenstelling van haar team, omdat wij ervan overtuigd zijn dat verschillende achtergronden en perspectieven ons aanvullen in samenwerkingen en het vinden van oplossingen. Uiteraard bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om flexibel te werken.

Eline van de Kreeke - Manager HR

“Wijn & Stael Advocaten is altijd zoek naar betrokken en gemotiveerde talenten. Ben je benieuwd naar ons kantoor? Ik vertel je er graag meer over. Neem gerust gerust contact met mij op voor een kop koffie”

Neem contact op met Eline
Eline van de Kreeke - Manager HR
Eline van de Kreeke - Manager HR

Solliciteer direct!