Architectuur anno 2024: Ontwerpen binnen de grenzen van de Omgevingswet

16 april 2024

Architectuur anno 2024: Ontwerpen binnen de grenzen van de Omgevingswet

Op dinsdag 16 april organiseert Wijn & Stael Advocaten, speciaal voor architecten, het seminar 'Architectuur anno 2024: Ontwerpen binnen de grenzen van de Omgevingswet'. Tijdens dit seminar zullen we ingaan op de gevolgen van de inwerkingtreding van de Omgevingswet voor architecten. Wat is er veranderd en waar moet rekening mee worden gehouden in een vroeg stadium van een omgevingsvergunningaanvraag? Wat is er gewijzigd aan de omgevingsvergunning voor bouwen, op welke manier kan worden afgeweken van het omgevingsplan en welke procedure moet worden doorlopen? Allemaal vragen die tijdens dit seminar worden beantwoord. Daarnaast zal ook aandacht worden besteed aan het nieuwe digitale stelsel: op welke wijze kan een functie op een locatie worden gecheckt en de regels en vergunningplichten die op een locatie gelden?

Shanna Derksen, partner bij Wijn & Stael Advocaten en gespecialiseerd in het omgevingsrecht, zal samen met Dominique de Haas en Simon de Graaff, u meer inzicht geven in:

  • De omgevingsvergunning voor bouwen: het verschil tussen oud en nieuw;  
  • Het bestemmingsplan versus het omgevingsplan;
  • Het afwijken van het omgevingsplan;
  • De aanvraagvereisten;
  • Het digitale stelsel aan de hand van een casus.

Na afloop is er uiteraard voldoende gelegenheid om tijdens de borrel nader kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Programma

14.30 uurOntvangst
15.00 uurWelkom en opening
15.05 uurInhoudelijk programma
16.30 uurQ&A
16.45 uurAfsluiting met aansluitend borrel


Locatie
Gasthuis Leeuwenbergh
Servaasbolwerk 1a
3512 NK Utrecht

Als u vooraf vragen heeft, kunt u deze indienen via het aanmeldformulier, zodat we hier mogelijk rekening mee kunnen houden. Wij ontmoeten u graag op dinsdag 16 april. Aanmelden kan via onderstaande aanmeldbutton.

Deelname aan het seminar is gratis.

Aanmeldformulier seminar

Wilt u meer weten over de Omgevingswet ? Neem een kijkje op onze Omgevingswet themapagina.

Wilt u meer weten over de Omgevingswet ? Neem een kijkje op onze Omgevingswet themapagina.