Nieuws
02-03-2022

Advocatenkantoren slaan handen ineen voor Oekraïne met actie: Stand firm!

Een collectief van 20 van de 50 grootste advocatenkantoren van Nederland doet een oproep aan alle advocatenkantoren in Nederland om te weigeren transacties uit te voeren die mogelijk het oogmerk hebben de belangen veilig te stellen van de Russische president, de Russische staat, Russische (staats)bedrijven of de Russische elite voor zover zij niet openlijk stelling nemen tegen de inval in Oekraïne. Op deze manier willen zij voorkomen dat de belangen worden behartigd van degenen die (indirect) de oorlog tegen Oekraïne faciliteren.

De advocatenkantoren stellen in hun verklaring dat nu het moment is om kleur te bekennen en in gezamenlijkheid verantwoordelijkheid te nemen onder het motto: Stand firm!

"Als gevolg van de invasie en oorlog in Oekraïne en de dreiging van de inzet van nucleaire wapens, worden de vrede en democratie in Europa ernstig bedreigd. Oekraïne verdedigt haar democratie met man en macht, maar dit is zonder externe steun een ongelijke strijd. Nu is het moment om ervoor te zorgen dat we niet zwijgzaam toekijken of de blik afwenden en doorwerken", aldus de kantoren.

Aan de actie doen mee:
Barentskrans, Bird & Bird (Netherlands) LLP, Boels Zanders Advocaten, Brinkhof, Cleerdin & Hamer Advocaten, CMS Nederland, Dirkzwager legal & tax, DVDW, Florent, Kennedy Van der Laan, KienhuisHoving Advocaten en Notarissen, La Gro Geelkerken, LXA Advocaten, Nysingh advocaten en notarissen, Ploum, Stek, Trip Advocaten Notarissen, Van Benthem & Keulen, Van Diepen Van der Kroef en Wijn & Stael Advocaten.

Het collectieve statement vindt u hier.

Betrokken advocaten

Expertises