Nieuws
18-04-2017

Seminar arbeidsrecht "Hoe ver reikt het gezag van de werkgever?"

08-06-2017 of 13-06-2017
15:00 - 17:30 uur

De werkgever is op grond van het instructierecht bevoegd de werknemer aanwijzingen te geven omtrent de wijze waarop hij zijn werkzaamheden verricht. Maar hoe ver reikt de invloed van de werkgever daarbuiten eigenlijk? Heeft de werkgever invloed op de wijze waarop de werknemer zich in zijn vrije tijd gedraagt? Kan de werkgever de werknemer bijvoorbeeld verbieden in zijn vrije tijd drank en drugs te gebruiken of een gevaarlijke sport te beoefenen? En in hoeverre heeft de werkgever zeggenschap over het uiterlijk van de werknemer, zijn eetpatroon en de manier waarop hij zich uit op social media? Wanneer is het recht van de werknemer op een persoonlijke levenssfeer in het geding? Deze vragen komen uitgebreid aan de orde tijdens ons seminar arbeidsrecht.

Daarnaast zullen wij u vanzelfsprekend bijpraten over de laatste ontwikkelingen. In dit verband besteden wij onder meer aandacht aan de billijke vergoeding en de meest actuele jurisprudentie aangaande de verschillende ontslaggronden. Tevens zal worden ingegaan op nieuwe wetgeving. Bent u bijvoorbeeld al op de hoogte van de aanstaande wijzigingen in de Arbeidsomstandighedenwet?

Na afloop van het seminar is gelegenheid om onder het genot van een borrel na te praten en ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Locatie & Aanmelding
Het seminar vindt plaats in de Stadsschouwburg Utrecht, Lucas Bolwerk 24 te Utrecht. Kijk voor een routebeschrijving op de website van de Stadsschouwburg.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar arbeidsrecht@wijnenstael.nl.
Vermeld de gekozen datum, uw voor- en achternaam en eventueel organisatie en functie.