News
02-03-2022

Advocatenkantoren slaan handen ineen voor Oekraïne met actie: Stand firm!

Een collectief van 20 van de 50 grootste advocatenkantoren van Nederland doet een oproep aan alle advocatenkantoren in Nederland iedere transactie die mogelijk het oogmerk heeft de belangen veilig te stellen van de Russische president, de Russische staat, Russische (staats)bedrijven of de Russische elite weigeren uit te voeren. Op deze manier willen zij voorkomen dat de belangen worden behartigd van degenen die (indirect) de oorlog tegen Oekraïne faciliteren.

De advocatenkantoren stellen in hun verklaring dat nu het moment is om kleur te bekennen en in gezamenlijkheid verantwoordelijkheid te nemen onder het motto: Stand firm!

"Als gevolg van de invasie en oorlog in Oekraïne en de dreiging van de inzet van nucleaire wapens, worden de vrede en democratie in Europa ernstig bedreigd. Oekraïne verdedigt haar democratie met man en macht, maar dit is zonder externe steun een ongelijke strijd. Nu is het moment om ervoor te zorgen dat we niet zwijgzaam toekijken of de blik afwenden en doorwerken", aldus de kantoren.


Aan de actie doen mee:

BarentsKrans, Bird & Bird LLP, Boels Zanders Advocaten, Brinkhof, Cleerdin & Hamer Advocaten, CMS Nederland, Dirkzwager legal & tax, DVDW, Florent, Kennedy Van der Laan, KienhuisHoving Advocaten en Notarissen, La Gro Geelkerken, Nysingh advocaten en notarissen, Ploum, Stek, Trip Advocaten Notarissen, Van Benthem & Keulen, Van Diepen Van der Kroef, Van Doorne en Wijn & Stael Advocaten.

Het collectieve statement vindt u hier [link naar pfd]

Involved attorneys

Expertises