Case

Cases Humphrey Lakens

Enkele recente transacties waarbij Humphrey Lakens heeft geadviseerd:

Juli 2020: advisering van Sandridge Investments bij de verkoop van haar aandelen in Popken Metaal aan Van Harte Beleggingen. Popken Metaal produceert gerolvormde profielen van staal en aluminium in diverse diktes en breedtes. Deze profielen worden gebruikt in verschillende sectoren zoals de bouw, scheepvaart en industrie. Popken Metaal bestaat inmiddels al ruim 90 jaar en is gevestigd te Assen.

Juni 2019: advisering van de aandeelhouder van Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk bij de verkoop van haar aandelen aan bouwende ontwikkelaar VORM. Van Rooijen-Balk is gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van gevels inclusief alle bijbehorende werkzaamheden, zoals steigerwerk, stelwerk, voegwerk en lijmwerk. De onderneming voert voor een vaste groep opdrachtgevers aansprekende projecten uit op het gebied van woning- en utiliteitsbouw, onderhoud en renovatie. De opdrachtgevers van Van Rooijen-Balk bestaan voornamelijk uit (middel)grote bouwbedrijven. Van Rooijen-Balk behaalde vorig jaar een omzet van 29 miljoen euro, heeft honderd werknemers in dienst en daarnaast een groot netwerk aan (zelfstandige) specialisten, die op de projecten worden ingezet. Voor VORM past deze overname in haar gedachte over ketenintegratie, waarbij door een nauwere samenwerking in de bouwketen efficiencyvoordelen behaald worden, faalkosten worden verminderd en onnodige overheadkosten geëlimineerd worden.

Juni 2019: advisering van de aandeelhouders van Account Software Groep (“ASG”) bij de verkoop van hun aandelen aan Visma Nederland. ASG is opgericht in 1990 en gevestigd te Veenendaal. Als grootste reseller van Visma software in Nederland biedt ASG standaard- en maatwerksoftware aan op het gebied van accountancy, logistiek en handel. Visma Nederland is een dochteronderneming van het Noorse Visma AS. Visma is marktleider in Scandinavië en biedt cloud platforms aan die financiën, logistieke processen en accounting digitaliseren. Met deze overname hoopt ASG bij te kunnen dragen aan het nog succesvoller maken van Visma in Nederland. ASG behoudt zijn bedrijfsnaam en zal de werkzaamheden met hetzelfde team vanuit het kantoor in Veenendaal voortzetten.

Mei 2019: advisering van investeringsmaatschappij Foreman Capital bij de overname van wegenbouwer Van der Steen. Van der Steen is opgericht in 1911 en legt zich toe op wegonderhoud in met name de regio Utrecht (bijvoorbeeld de aanleg van de nieuwe Catharijnesingel). Door de overname hoopt Van der Steen op meer financiële armslag om te groeien in de markt van wegonderhoud.

April 2019: advisering van de aandeelhouders van drie ondernemingen die (internationaal) actief zijn op het gebied van wenskaarten en stationary bij de verkoop van hun aandelen aan een investeringsmaatschappij.

April 2019: advisering van de aandeelhouders van drie ondernemingen die actief zijn op het gebied van metaalbewerking en zich toeleggen op het toeleveren van enkelvoudige en samengestelde halffabricaten en modules aan een investeringsmaatschappij.

Maart 2019: advisering van de aandeelhouders van RVS Leek bij de verkoop van hun aandelen aan Snij Noord. RVS Leek is een producent en bewerker van een grote diversiteit aan roestvrijstalen, aluminium en stalen producten.

Februari 2019: advisering van de aandeelhouders van Oranje Materieel bij de verkoop van hun aandelen aan de Meuva groep. Oranje is opgericht in 1943 en gevestigd in Rotterdam. Oranje is specialist op het gebied van duurzaam amoveren, asbestsanering, bodemsanering, bouw- en woonrijp maken van locaties en duurzame recycling. De combinatie van technische kennis, passie en betrokkenheid hebben Oranje tot koploper in de branche gemaakt. Een positie die via Meuva verder zal worden uitgebouwd.

Januari 2019: Advisering van Anteryon bij de verkoop van Anteryon aan het Chinese Jingfang Optotelectronics. Anteryon is een in Eindhoven gevestigde producent van lenzen, lasers en andere optische systemen. In 2006 werd Anteryon afgesplitst van Philips. Door de overname kan Jingfang Optotelectronics in China een grootschalige productie opstarten van consumentenproducten. Anteryon biedt de Chinezen 'sleuteltechnologieën’ voor de ontwikkeling van optische systemen voor bijvoorbeeld vingerafdrukscanners of gezichtsherkenning in mobiele telefoons.

Oktober 2018: advisering van de aandeelhouders van de VLS-Group bij de verkoop van hun aandelen aan Broekman Logistics. De VLS-Group is een toonaangevende Europese leverancier van geïntegreerde logistiek en toegevoegde waarde diensten voor de chemische industrie. Het is een dochter van de in Israël gevestigde Gadot Group, een marktleider in Israël op het gebied van de chemische distributie. Alle VLS-warehousing faciliteiten in België en Nederland zijn overgenomen door Broekman Logistics. Broekman Logistics versterkt met de overname haar positie als marktleider in de BeNeLux voor opslag, distributie en toegevoegde waarde logistiek voor verpakte en speciale chemicaliën.

Oktober 2018: advisering van de aandeelhouder van Berg Groep bij de verkoop van hun aandelen aan Royal Brinkman. Berg Groep ontwikkelt diverse technieken en systemen die de (bedrijfs)processen van haar klanten vereenvoudigen. Berg Groep richt zich hierbij onder meer de glastuinbouwsector. Zo heeft Berg Groep een productenprogramma ontwikkeld waarmee de logistiek in de kas kan worden uitgevoerd en geoptimaliseerd. Royal Brinkman is een internationaal opererende tuinbouwtoeleverancier met vestigingen in Europa, Zuid-Amerika en Australië. Met de overname spelen partijen in op de toenemende vraag naar bedrijfsspecifieke oplossingen voor logistieke processen in de glastuinbouwsector en verwezenlijkt Royal Brinkman haar groeiambities.

Augustus 2018: advisering van het management van Agglomix bij de buy-out van Agglomix van het Engelse Specialty Powders. Agglomix is dé Nederlandse specialist op het gebied van poedertechnologie en het vervaardigen van farmaceutische grondstoffen. Agglomix is gevestigd in Tilburg en biedt bedrijven binnen de food- en pharmabranche specifieke kennis en mogelijkheden op het gebied van poederbewerking en verpakking. Door de gewenste poedereigenschappen te creëren, optimaliseert Agglomix de procesvoering en wordt de kwaliteit van het eindproduct verbeterd.

Juli 2018: advisering van de aandeelhouders van W. van den Heuvel en Zoon Infra bij de verkoop van hun aandelen aan de Van Gelder Groep. W. van den Heuvel en Zoon Infra, dat is gevestigd in de omgeving Rotterdam, is gespecialiseerd in werkzaamheden op het gebied van Lightrail. Hierbij gaat het voornamelijk om het realiseren, vervangen en onderhouden van tram- en metrospoor. Door de overname verwacht de Van Gelder Groep nog beter te kunnen inspelen op het aannemen en realiseren van grote binnenstedelijke projecten.

Juli 2018: advisering van Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn (een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en DSO Deelnemingen) bij de verkoop van het vastgoed van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht aan de Engelse vastgoedinvesteerder Round Hill Capital en het Amerikaanse private equityfonds KKR. Het vastgoed wordt omgevormd tot huisvesting voor studenten en starters. Het pand waarin het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis was gevestigd, zal worden verbouwd tot 114 “short stay” woningen. Daarnaast zal op het terrein een toren van 23 verdiepingen worden gebouwd met 463 studentenwoningen, naast twee blokken met 173 woningen. Ook komen er op de locatie gemeenschappelijke ruimtes voor studenten.

Juli 2018: advisering van Anton Groep bij de overname van de activiteiten van Front Security en Ingenieursburo De Leeuw. Anton Groep biedt verschillende innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchtvaart. Front Security is een bouwkundig beveiligingsbedrijf op het gebied van rolluiken, rolhekken en schaarhekken. De producten worden toegepast voor het afsluiten of beveiligen van winkelpuien, bedrijfsgebouwen, doorgangen, balies, parkeergarages, carports en “passenger boarding bridges” op vliegvelden. Ingenieursburo De Leeuw is binnenzonwering specialist en is in Nederland en België o.a. de leverancier en monteur van het Multifilm zonweringsysteem.

Juni 2018: advisering van de aandeelhouders van Add to Favorites bij de verkoop van hun aandelen aan investeerder CNBB Venture Partners. Add to Favorites is een specialist in marketing automation. CNBB Venture Partners kocht eerder Blinker en Mailplus en vormde die om tot Spotler. Add to Favorites blijft als een zelfstandige entiteit en onder eigen naam opereren.

Juni 2018: advisering van de familie Van Enckevort bij de verkoop van haar aandelen in de Van Enckevort groep aan Polvo. De Van Enckevort groep levert hang- en sluitwerk, bouw- en interieurbeslag, gereedschappen en machines, toegangssystemen en werkkleding aan veelal aannemers en woningbouwverenigingen. De Van Enckevort groep heeft circa honderd werknemers en dertien vestigingen in Oost-Brabant en Limburg. Polvo is van de grotere spelers op de Nederlandse markt voor ijzerwaren en maakt onderdeel uit van Pallieter Groep, een familieholding met meer dan 1.000 werknemers.

Mei 2018: advisering van de aandeelhouder van Autocheck Systems bij de verkoop van haar aandelen aan het Duitse ekz.bibliotheksservice GmbH (EKZ). Autocheck Systems ontwikkelt en levert RFID systeemoplossingen voor bibliotheken in de Benelux. De RFID systemen van Autocheck omvatten onder andere zelfbedieningssystemen, automatische check-in en sorteersystemen en beveiligingssystemen. Met vijf toonaangevende bedrijven in de bibliotheek / mediasector biedt EKZ uitgebreide service voor bibliotheken in heel Europa. EKZ biedt onder andere innovatief presentatiemateriaal, efficiënte boekingstechnologieën en bibliotheeksystemen.

Mei 2018: advisering van Brainnet bij de overname van de brokeractiviteiten van branchegenoot Novisource Contracting Services. De overname van de brokeractiviteiten van Novisource Contracting Services past goed in de groeistrategie van Brainnet en biedt kansen om haar positie in onder meer de IT en Finance sector te verstevigen. Brainnet is de grootste onafhankelijke inhuurspecialist voor professionals in Nederland. Brainnet ontzorgt opdrachtgevers en realiseert grip, inzicht en controle op het totale inhuurproces. Van het zoeken én vinden van professionals, het bemensen van complete projectteams, het screenen van professionals, het opstellen van overeenkomsten, urenregistratie, het verzorgen van betalingen, performance-management van leveranciers, risicoafdekking tot real-time managementinformatie.

April 2018: Advisering bij de management buy-out van een toonaangevende fabrikant van materialen voor de installatiebranche.

Maart 2018: advisering van de aandeelhouders van Dersimo bij de verkoop van hun aandelen aan het Engelse Headlam. Dersimo levert producten van diverse merken en levert ook onder eigen label. Headlam profileert zich als grootste groothandel in vloeren in Europa en heeft vestigingen in Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Als dochteronderneming van Headlam zal Dersimo vanuit Maassluis de activiteiten in Nederland continueren.

Februari 2018: advisering van een toonaangevende leverancier van producten en diensten op het gebied van hout- en bouwmateriaal bij de verkoop van een deel van haar vastgoedportefeuille.

Januari 2018: advisering van de Van den Biggelaar Groep, gevestigd in Velddriel, bij de overname van alle aandelen in het kapitaal van de Bunnik Groep uit Nieuwerbrug. Tot de Bunnik Groep behoren A. Bunnik BV, Bunnik Materieel BV en Bunnik Milieutec BV. Deze bedrijven richten zich op infrastructuur, milieutechniek, groenvoorziening en baggeren in Noord- en Zuidwest-Nederland. De Van den Biggelaar Groep is onder meer het moederconcern van het landelijk opererende Van den Biggelaar Grond- en waterbouw BV, het in Zuid-Nederland actieve BLM Wegenbouw BV en Stevacon Bouw BV. Met de overname van de Bunnik Groep breidt de Van den Biggelaar Groep haar werkterrein verder uit.

Januari 2018: advisering van de aandeelhouder van Technisch Installatiebedrijf C.A. Berger B.V. bij de verkoop van de aandelen aan De van Losser Installatiegroep. Technisch Installatiebedrijf Berger richt zich op het installeren van elektra in woningen en utiliteitsprojecten.

Januari 2018: advisering van de aandeelhouder van een producent van innovatieve kunststofproducten bij de verkoop van zijn aandelen aan een investeringsmaatschappij.

December 2017: advisering van de Anton Groep (actief op het gebied van innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchthavens) bij de overname van de Loos Beton Groep, actief op het gebied van storten en afwerken van betonvloeren voor zowel infraprojecten als projecten in de utiliteitsmarkt.

December 2017: advisering van de aandeelhouders van Rohasys (actief in ontwikkeling en productie van systemen voor de robotisering en automatisering van processen in laboratoria) bij de verkoop van hun aandelen aan SEAL Analytical Ltd., onderdeel van de Engelse beursgenoteerde Porvair Group.

November 2017: advisering van de aandeelhouders van BMP Benelux (een distributeur van ruwe plastic materialen in Nederland en België) bij het aangaan van een joint venture met het Spaanse Chemieuro, dat wereldwijd actief is met handel in commodities en distributie van chemische en plastic producten.

Oktober 2017: advisering van Zwaard IJzerhandel bij de verkoop van haar activiteiten aan branchegenoot Polvo.

September 2017: advisering van de aandeelhouder van Brouwmarkt (de grootste webshop, retailer en groothandel in Nederland die producten levert voor o.a. het brouwen van bier, wijn, en gedistilleerde dranken aan professionele afnemers en particulieren) bij de verkoop van haar aandelen aan het Zwitserse Evergrain International.

Juli 2017: advisering van de aandeelhouders van een groep ondernemingen die actief zijn op het gebied van duurzame oplossingen voor dak- en gevelbekleding, dakbedekking, isolatie en lichtstraten bij het realiseren van een herstructurering en werknemersparticipatie.

Juni 2017: advisering van de aandeelhouder van een online marketing bureau bij het realiseren van een managementparticipatie.

Juni 2017: advisering van de aandeelhouders van een onderneming die internationaal actief is op het gebied van de productie en verkoop van diervoeders bij een management buy-in.

Mei 2017: advisering van de aandeelhouder van een onderneming die actief is op het gebied van haarwerken bij de verkoop van haar aandelen.

April 2017: advisering van Penders Voetzorg (een portfolio onderneming van investeringsmaatschappij Foreman Capital) bij de verwerving van de aandelen van Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel. Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel zijn evenals Penders Voetzorg actief op het gebied van orthopedische schoenen en aanverwante producten.

April 2017: advisering van NovaDoc ECM (actief op het gebied van implementatie van ECM software van IBM) bij het opzetten van een joint venture.

Maart 2017: advisering van de Knauf groep (internationaal actief op het gebied van afbouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en restauratie) bij de overname van BoWall, een innovatief wandinstallatie concept.

Maart 2017: advisering van de aandeelhouder van Cryotainer bij de verkoop van haar aandelen aan de Franse multinational Air Liquide. Cryotainer is in Nederland, Duitsland en Frankrijk actief op het gebied van tijdelijke stickstoeftoevoer voor de petrochemische raffinage-industrie.

Maart 2017: advisering van de aandeelhouders van assurantiemakelaar Kettlitz Wulfse bij de verkoop van hun aandelen aan branchegenoot Vanbreda Nederland, onderdeel van het Belgische Unibreda.

Maart 2017: advisering van Novelli Presa bij de koop van RL Networks en Global IT Trade Group. RL Networks verzorgt de inkoop, verkoop en recycling van nieuwe en refurbished IT-hard en Global IT Trade Group is een groothandel in computers, randapparatuur en software.

Maart 2017: advisering van de aandeelhouders van een innovatieve onderneming die actief is op het gebied van ontwikkeling en verkoop van voedsel verwerkingstechnologie bij de uittreding van één van hen.

Oktober 2016: advisering van het managementteam van VRO Certification bij de management buy-out. VRO Certification houdt zich bezig met inspectie en certificering van keurmerken zoals SNA (NEN 4400), ABU, NBBU, Fair Produce, SNF, PVI en OSB. Daarnaast ontwikkelt VRO Certification ook nieuwe certificeringen op verzoek van brancheorganisaties of marktpartijen.

September 2016: advisering van de aandeelhouders van Abecon bij de verkoop van Abecon aan hosting- en cloudspecialist Broad Horizon. Abecon, met circa 130 werknemers en vestigingen in Nederland en België, is een vooraanstaande Microsoft-specialist en verzorgt het ontwerp, de realisatie en de ondersteuning van op Microsoft gebaseerde bedrijfsoplossingen.

September 2016: advisering van INTO, de grootste onafhankelijk opererende aanbieder van telecom en IT in Nederland, bij de acquisitie van branchegenoot Techware Telecom.

Augustus 2016: advisering van Autobedrijven ESA bij de verkoop van Popken Metaal, producent en leverancier van stalen profielen voor uiteenlopende markten, waaronder bouw en afbouw, inductie, scheepsbouw en pluimveesector. De transactie betrof een management buy-in, die mede is gefinancierd door de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord Nederland).

Juli – september 2016: advisering van een groep van ondernemingen in de technische dienstverlening bij een serie van management buy-outs.

Juli 2016: advisering van de aandeelhouder van Tetos, een onderneming die specialist is op het gebied van textielbespanning ten behoeve van beurzen en tentoonstellingen, bij de management buy-out. Juli 2016: advisering van de aandeelhouders van een vijftal ondernemingen die actief zijn in de verkoop van Europese en Aziatische auto-onderdelen aan een investeerder. Juli 2016: advisering van de aandeelhouders van ITM en TLC, ondernemingen die actief zijn op het gebied van laser- en watersnijden van metalen platen en buizen, bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan investeringsmaatschappij Convent Capital.

Juni 2016: advisering van Koornstra & Co, een exportbedrijf van groente en fruit, bij het aangaan van een strategische samenwerking met het Duitse Weyers, een producent en leverancier van groenten, fruit en kruiden.

Mei 2016: advisering van investeringsmaatschappij Foreman Capital bij het nemen van een meerderheidsbelang in Penders Voetzorg en ChooseYourShoes een van de grotere Nederlandse spelers in de markt voor de productie en verkoop van orthopedische schoenen en aanverwante producten.  

Involved attorneys

Expertises