Case

Cases M&A

W. van den Heuvel en Zoon Infra
Wij adviseerden de aandeelhouders van W. van den Heuvel en Zoon Infra bij de verkoop van hun aandelen aan de Van Gelder Groep. W. van den Heuvel en Zoon Infra, dat is gevestigd in de omgeving Rotterdam, is gespecialiseerd in werkzaamheden op het gebied van Lightrail. Hierbij gaat het voornamelijk om het realiseren, vervangen en onderhouden van tram- en metrospoor. Door de overname verwacht de Van Gelder Groep nog beter te kunnen inspelen op het aannemen en realiseren van grote binnenstedelijke projecten.

Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn
Wij adviseerden Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn (een samenwerking tussen Van Beek & Partners Vastgoedbeleggingen, Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling en DSO Deelnemingen) bij de verkoop van het vastgoed van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht aan de Engelse vastgoedinvesteerder Round Hill Capital en het Amerikaanse private equityfonds KKR. Het vastgoed wordt omgevormd tot huisvesting voor studenten en starters. Het pand waarin het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis was gevestigd, zal worden verbouwd tot 114 “short stay” woningen. Daarnaast zal op het terrein een toren van 23 verdiepingen worden gebouwd met 463 studentenwoningen, naast twee blokken met 173 woningen. Ook komen er op de locatie gemeenschappelijke ruimtes voor studenten. 

Anton Groep
Wij adviseerden Anton Groep bij de overname van de activiteiten van Front Security en Ingenieursburo De Leeuw. Anton Groep biedt verschillende innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchtvaart. Front Security is een bouwkundig beveiligingsbedrijf op het gebied van rolluiken, rolhekken en schaarhekken. De producten worden toegepast voor het afsluiten of beveiligen van winkelpuien, bedrijfsgebouwen, doorgangen, balies, parkeergarages, carports en “passenger boarding bridges” op vliegvelden. Ingenieursburo De Leeuw is binnenzonwering specialist en is in Nederland en België o.a. de leverancier en monteur van het Multifilm zonweringsysteem.

Add to Favorites
Wij adviseerden de aandeelhouders van Add to Favorites bij de verkoop van hun aandelen aan investeerder CNBB Venture Partners. Add to Favorites is een specialist in marketing automation. CNBB Venture Partners kocht eerder Blinker en Mailplus en vormde die om tot Spotler. Add to Favorites blijft als een zelfstandige entiteit en onder eigen naam opereren. 

Van Enckevort Groep
Wij adviseerden de familie Van Enckevort bij de verkoop van haar aandelen in de Van Enckevort Groep aan Polvo. De Van Enckevort groep levert hang- en sluitwerk, bouw- en interieurbeslag, gereedschappen en machines, toegangssystemen en werkkleding aan veelal aannemers en woningbouwverenigingen. De Van Enckevort groep heeft circa honderd werknemers en dertien vestigingen in Oost-Brabant en Limburg. Polvo is van de grotere spelers op de Nederlandse markt voor ijzerwaren en maakt onderdeel uit van Pallieter Groep, een familieholding met meer dan 1.000 werknemers. 

Autocheck Systems
Wij adviseerden de aandeelhouder van Autocheck Systems bij de verkoop van haar aandelen aan het Duitse ekz.bibliotheksservice GmbH (EKZ). Autocheck Systems ontwikkelt en levert RFID systeemoplossingen voor bibliotheken in de Benelux. De RFID systemen van Autocheck omvatten onder andere zelfbedieningssystemen, automatische check-in en sorteersystemen en beveiligingssystemen. Met vijf toonaangevende bedrijven in de bibliotheek / mediasector biedt EKZ uitgebreide service voor bibliotheken in heel Europa. EKZ biedt onder andere innovatief presentatiemateriaal, efficiënte boekingstechnologieën en bibliotheeksystemen.

Brainnet
Wij adviseerden Brainnet bij de overname van de brokeractiviteiten van branchegenoot Novisource Contracting Services. De overname van de brokeractiviteiten van Novisource Contracting Services past goed in de groeistrategie van Brainnet en biedt kansen om haar positie in onder meer de IT en Finance sector te verstevigen. Brainnet is de grootste onafhankelijke inhuurspecialist voor professionals in Nederland. Brainnet ontzorgt opdrachtgevers en realiseert grip, inzicht en controle op het totale inhuurproces. Van het zoeken én vinden van professionals, het bemensen van complete projectteams, het screenen van professionals, het opstellen van overeenkomsten, urenregistratie, het verzorgen van betalingen, performance-management van leveranciers, risicoafdekking tot real-time managementinformatie.

Dersimo 
Wij adviseerden de aandeelhouders van Dersimo bij de verkoop van hun aandelen aan het Engelse Headlam. Dersimo levert producten van diverse merken en levert ook onder eigen label. Headlam profileert zich als grootste groothandel in vloeren in Europa en heeft vestigingen in Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Als dochteronderneming van Headlam zal Dersimo vanuit Maassluis de activiteiten in Nederland continueren.

Van den Biggelaar Groep
Wij adviseerden de Van den Biggelaar Groep, gevestigd in Velddriel, bij de overname van alle aandelen in het kapitaal van de Bunnik Groep uit Nieuwerbrug. Tot de Bunnik Groep behoren A. Bunnik BV, Bunnik Materieel BV en Bunnik Milieutec BV. Deze bedrijven richten zich op infrastructuur, milieutechniek, groenvoorziening en baggeren in Noord- en Zuidwest-Nederland. De Van den Biggelaar Groep is onder meer het moederconcern van het landelijk opererende Van den Biggelaar Grond- en waterbouw BV, het in Zuid-Nederland actieve BLM Wegenbouw BV en Stevacon Bouw BV. Met de overname van de Bunnik Groep breidt de Van den Biggelaar Groep haar werkterrein verder uit.

Technisch Installatiebedrijf C.A. Berger B.V. 
Wij adviseerden de aandeelhouder van Technisch Installatiebedrijf C.A. Berger B.V. bij de verkoop van de aandelen aan De van Losser Installatiegroep. Technisch Installatiebedrijf Berger richt zich op het installeren van elektra in woningen en utiliteitsprojecten.

De Anton Groep 
Wij adviseerden de Anton Groep (actief op het gebied van innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchthavens) bij de overname van de Loos Beton Groep, actief op het gebied van storten en afwerken van betonvloeren voor zowel infraprojecten als projecten in de utiliteitsmarkt. 

Rohasys
 
Wij adviseerden de aandeelhouders van Rohasys (actief in ontwikkeling en productie van systemen voor de robotisering en automatisering van processen in laboratoria) bij de verkoop van hun aandelen aan SEAL Analytical Ltd., onderdeel van de Engelse beursgenoteerde Porvair Group

BMP Benelux 
Wij adviseerden de aandeelhouders van BMP Benelux (een distributeur van ruwe plastic materialen in Nederland en België) bij het aangaan van een joint venture met het Spaanse Chemieuro, dat wereldwijd actief is met handel in commodities en distributie van chemische en plastic producten.

Polva
Wij adviseerden Zwaard IJzerhandel bij de verkoop van haar activiteiten aan branchegenoot Polvo.

Brouwmarkt
Wij adviseerden de aandeelhouder van Brouwmarkt (de grootste webshop, retailer en groothandel in Nederland die producten levert voor o.a. het brouwen van bier, wijn, en gedistilleerde dranken aan professionele afnemers en particulieren) bij de verkoop van haar aandelen aan het Zwitserse Evergrain International.

Penders Voetzorg 
Wij adviseerden Penders Voetzorg (een portfolio onderneming van investeringsmaatschappij Foreman Capital) bij de verwerving van de aandelen van Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel. Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel zijn evenals Penders Voetzorg actief op het gebied van orthopedische schoenen en aanverwante producten.  

NovaDoc ECM 
Wij adviseerden NovaDoc ECM (actief op het gebied van implementatie van ECM software van IBM) bij het opzetten van een joint venture. 

Knauf Groep
Wij adviseerden de Knauf groep (internationaal actief op het gebied van afbouwsystemen en -materialen voor nieuwbouw, renovatie en restauratie) bij de overname van BoWall, een innovatief wandinstallatie concept. 

Cryotrainer
Wij adviseerden de aandeelhouder van Cryotainer bij de verkoop van haar aandelen aan de Franse multinational Air Liquide. Cryotainer is in Nederland, Duitsland en Frankrijk actief op het gebied van tijdelijke stickstoeftoevoer voor de petrochemische raffinage-industrie. 

Kettlitz Wulfse
Wij adviseerden de aandeelhouders van assurantiemakelaar Kettlitz Wulfse bij de verkoop van hun aandelen aan branchegenoot Vanbreda Nederland, onderdeel van het Belgische Unibreda. 

RL Networks 
Wij adviseerden Novelli Presa bij de koop van RL Networks en Global IT Trade Group. RL Networks verzorgt de inkoop, verkoop en recycling van nieuwe en refurbished IT-hard en Global IT Trade Group is een groothandel in computers, randapparatuur en software. 

VRO Certification
Wij adviseerden het managementteam van VRO Certification bij de management buy-out. VRO Certification houdt zich bezig met inspectie en certificering van keurmerken zoals SNA (NEN 4400), ABU, NBBU, Fair Produce, SNF, PVI en OSB. Daarnaast ontwikkelt VRO Certification ook nieuwe certificeringen op verzoek van brancheorganisaties of marktpartijen. 

Abecon 
Wij adviseerden de aandeelhouders van Abecon bij de verkoop van Abecon aan hosting- en cloudspecialist Broad Horizon. Abecon, met circa 130 werknemers en vestigingen in Nederland en België, is een vooraanstaande Microsoft-specialist en verzorgt het ontwerp, de realisatie en de ondersteuning van op Microsoft gebaseerde bedrijfsoplossingen. 

INTO
Wij adviseerden INTO, de grootste onafhankelijk opererende aanbieder van telecom en IT in Nederland, bij de acquisitie van branchegenoot Techware Telecom

Autobedrijven ESA
Wij adviseerden Autobedrijven ESA bij de verkoop van Popken Metaal, producent en leverancier van stalen profielen voor uiteenlopende markten, waaronder bouw en afbouw, inductie, scheepsbouw en pluimveesector. De transactie betrof een management buy-in, die mede is gefinancierd door de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord Nederland). 

Tetos
Wij adviseerden de aandeelhouder van Tetos, een onderneming die specialist is op het gebied van textielbespanning ten behoeve van beurzen en tentoonstellingen, bij de management buy-out.   

ITM en TLC
Wij adviseerden de aandeelhouders van ITM en TLC, ondernemingen die actief zijn op het gebied van laser- en watersnijden van metalen platen en buizen, bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan investeringsmaatschappij Convent Capital.

Koornstra & Co.
Wij adviseerden Koornstra & Co, een exportbedrijf van groente en fruit, bij het aangaan van een strategische samenwerking met het Duitse Weyers, een producent en leverancier van groenten, fruit en kruiden. 

Foreman Capital
Wij adviseerden investeringsmaatschappij Foreman Capital bij het nemen van een meerderheidsbelang in Penders Voetzorg en ChooseYourShoes een van de grotere Nederlandse spelers in de markt voor de productie en verkoop van orthopedische schoenen en aanverwante producten.