Case

Recente transacties M&A

Enkele recente transacties waarbij Alex Zijlstra heeft geadviseerd:

Februari 2021: Advisering bij de verkoop Brainnet aan PRO Unlimited. Alex heeft de aandeelhouders van Brainnet geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan het Amerikaanse PRO Unlimited. Brainnet is een van de grotere Management Service Providers in Nederland die organisaties helpt bij het werven en selecteren van interim professionals, de inrichting van inhuurprocessen en het managen van alle inhuurcontracten. De overname stelt Brainnet in staat om haar positie versterken en verder te kunnen uitbreiden in de EMEA-regio.

December 2020: advisering van de aandeelhouders van ippies.nl B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan het Finse Bonusway. Sinds 2007 exploiteert ippies.nl een online loyaliteitsplatform. Consumenten sparen via ippies.nl punten welke als betaalmiddel kunnen worden gebruikt bij meer dan 2100 aangesloten webwinkels. De transactie biedt ippies.nl, naast verscheidene synergievoordelen, de mogelijkheid te profiteren van de kennis van Bonusway en zich verder te focussen op groei.

Januari 2020: advisering van de verkoper van paraDIGMA Groep B.V.. Mentha Capital B.V. heeft een belang in paraDIGMA Groep B.V. genomen. paraDIGMA Groep is een snel groeiende groep bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Onderdeel Argo Advies is een arbodienst met een eigenzinnige kijk op verzuim. De groep biedt verder onder meer psychologische interventies, outplacement en re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek en advies en bedrijfsopleidingen.

Oktober 2019: advisering van de aandeelhouders van Traveldeal B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan Bookunited B.V. Door deze overname versterkt Bookunited haar positie en marktbereik in de Benelux. Traveldeal, aanbieder van vakantiedeals in Europa, kan op haar beurt gebruik maken van het reisplatform van Bookunited en profiteren van Bookunited’s technische kennis en reisaanbod.

September 2019: advisering van De Stiho Groep bij de aankoop van Bouwcenter Filippo. Onderdeel van de transactie is de overname van zes bouwmaterialengroothandels en vier showrooms voor keukens, badkamers en tegels. De activiteiten van Filippo worden binnen Stiho voortgezet. Stiho en Bouwcenter Filippo zijn beiden aangesloten bij inkoopcombinatie Veris Bouwmaterialengroep.

Augustus 2019: advisering bij de verkoop van Peereboom Touringcars aan Gebo Tours. Door de overname kan Gebo Tours zich gaan richten op de Randstad, met name Amsterdam.

Mei 2019: advisering van investeringsmaatschappij Foreman Capital bij de overname van wegenbouwer Van der Steen. Van der Steen is opgericht in 1911 en legt zich toe op wegonderhoud in met name de regio Utrecht (bijvoorbeeld de aanleg van de nieuwe Catharijnesingel). Door de overname hoopt Van der Steen op meer financiële armslag om te groeien in de markt van wegonderhoud.

Betrokken advocaten

Expertises