Case

Recente transacties M&A

Enkele recente transacties waarbij Abbas Ali Hyder heeft geadviseerd:

April 2021: Advisering bij de verkoop van INTO Telecom & IT aan de Yielder Group. Abbas Ali Hyder heeft de aandeelhouders van INTO Telecom & IT geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan de Yielder Group. INTO Telecom & IT is opgericht in 2002 en is de grootste leverancier op het gebied van telecommunicatie voor ondernemend Nederland. INTO biedt haar klanten samengestelde diensten en oplossingen op het gebied van telecommunicatie en de digitale werkomgeving, inclusief optimale beveiliging en support. INTO doet dit als strategisch business partner van onder meer KPN, Microsoft, T-Mobile en Vodafone. Met Yielder kan INTO verder bouwen aan haar IT-ambities en heeft zij mogelijkheden om verder uit te bouwen.

Maart 2021: Advisering van de aandeelhouder van Shunter groep bij de verkoop van haar aandelen aan het Franse Alstom. Shunter is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van beheer en onderhoud aan rollend materieel voor goederen- en reizigersvervoer in Nederland. Shunter heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam en beschikt over een personeelsbestand van zo’n 110 vakkundige werknemers, verspreid over meerdere werkplaatsen en servicelocaties. Elk jaar neemt Shunter meer dan 1.000 locomotieven, treinstellen en wagons onder handen voor onderhoud, revisie en schadeherstel. Door de overname wordt Shunter onderdeel van een internationale groep. Dat geeft Shunter toegang tot nieuwe markten en uitbereidingsmogelijkheden.

Februari 2021: Advisering bij de verkoop Brainnet aan PRO Unlimited. Abbas Ali Hyder heeft de aandeelhouders van Brainnet geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen aan het Amerikaanse PRO Unlimited. Brainnet is een van de grotere Management Service Providers in Nederland die organisaties helpt bij het werven en selecteren van interim professionals, de inrichting van inhuurprocessen en het managen van alle inhuurcontracten. De overname stelt Brainnet in staat om haar positie versterken en verder te kunnen uitbreiden in de EMEA-regio.

Oktober 2020: Advisering PrivaZorg bij de overname van zelfstandige steunpunten. In het kader van de bestuurlijke fusie tussen Fundis en PrivaZorg heeft Abbas Ali Hyder PrivaZorg geadviseerd bij de overname van diverse zelfstandige steunpunten door PrivaZorg. PrivaZorg heeft door de overname alleen nog ‘eigen’ steunpunten.

Juli 2020: advisering van Sandridge Investments bij de verkoop van haar aandelen in Popken Metaal aan Van Harte Beleggingen. Popken Metaal produceert gerolvormde profielen van staal en aluminium in diverse diktes en breedtes. Deze profielen worden gebruikt in verschillende sectoren zoals de bouw, scheepvaart en industrie. Popken Metaal bestaat inmiddels al ruim 90 jaar en is gevestigd te Assen.

Januari 2020: advisering van de aandeelhouder van Robot Vloerverwarming bij de verkoop van haar aandelen aan Allied Hydronics. Robot Vloerverwarming is gevestigd in Papendrecht en produceert hoogwaardige verdeelunits. Robot Vloerverwarming biedt daarnaast alles voor complete vloerverwarmingssystemen. Denk hierbij aan warmteverliesberekeningen, verlegplannen, buizen en bevestigingsmaterialen. De verkoper blijft na de overname operationeel betrokken bij Robot Vloerverwarming. Allied Hydronics heeft een belang in Therminon. Therminon is een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling en fabricage van systemen en regelunits voor vloerverwarming en koeling. Door de overname van Robot Vloerverwarming zal de ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen binnen de bedrijven versnellen. Hierdoor zullen Robot Vloerverwarming en Therminon in staat zijn om hun klanten nog beter te bedienen.

Januari 2020: advisering van de aandeelhouder van de High Five groep bij de verkoop van haar aandelen aan het Britse Westfield Health. High Five is de grootste aanbieder van bedrijfsfitness in Nederland en heeft 54 sportcentra bij zakelijke klanten als Daimler, Shell en de NAVO. Westfield Health is van oudsher een ziektekostenverzekeraar en opent steeds meer fitnesscentra voor bedrijven.

December 2019: advisering van De Stiho Groep bij de aankoop van Bouwmaterialenhandel De Zeeuw uit Poeldijk. De Zeeuw exploiteert onder de formulenaam Bouwcenter een bouwmaterialenhandel met showroom voor tegels en sanitair. De Zeeuw zet de huidige activiteiten voort en breidt het assortiment uit met het hout en plaat van Stiho en met ijzerwaren van Giebels. Giebels is een groothandel in ijzerwaren & gereedschappen met 14 vestigingen en is ook een onderdeel van Stiho.

December 2019: advisering van de aandeelhouders van BTN/Henny van Ommeren bij de verkoop van hun aandelen aan DC Netherlands. BTN/Henny van Ommeren heeft 8 vestigingen in Nederland en de omzet is de laatste jaren gegroeid naar circa EUR 30 miljoen. DC Netherlands is de Nederlandse tak van het Franse Descours & Cabaud (D&C), een multinational met een omzet van ruim EUR 4 miljard.

September 2019: advisering van De Stiho Groep bij de aankoop van Bouwcenter Filippo. Onderdeel van de transactie is de overname van zes bouwmaterialengroothandels en vier showrooms voor keukens, badkamers en tegels. De activiteiten van Filippo worden binnen Stiho voortgezet. Stiho en Bouwcenter Filippo zijn beiden aangesloten bij inkoopcombinatie Veris Bouwmaterialengroep.

Juli 2019: advisering van de aandeelhouders van de Nederlands-Roemeense softwareontwikkelaar NetRom bij de verkoop van hun aandelen aan private equity investeerder IceLake Capital. NetRom is met een jaaromzet van circa 20 miljoen euro en meer dan 330 ontwikkelaars hoofdzakelijk actief vanuit de Roemeense universiteitsstad Craiova. NetRom heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste softwareontwikkelaars van Nederlandse softwarebedrijven en corporate eindgebruikers. Veel kennis is opgebouwd met softwareontwikkeling in specifieke sectoren, zoals de telecom-, fintech- en healthcare-sector. Met de komst van IceLake Capital heeft NetRom zich verzekerd van een sterke investeerder en een actieve partner. Er wordt beoogd om NetRom de komende jaren te laten groeien door onder meer te investeren in een unieke bedrijfscampus en door gerichte overnames te doen.

Juni 2019: advisering van de aandeelhouder van Bouwbedrijf Van Rooijen-Balk bij de verkoop van haar aandelen aan ontwikkelaar en bouwer VORM. Van Rooijen-Balk is gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van gevels inclusief alle bijbehorende werkzaamheden, zoals steigerwerk, stelwerk, voegwerk en lijmwerk. De onderneming voert voor een vaste groep opdrachtgevers aansprekende projecten uit op het gebied van woning- en utiliteitsbouw, onderhoud en renovatie. De opdrachtgevers van Van Rooijen-Balk bestaan voornamelijk uit (middel)grote bouwbedrijven. Van Rooijen-Balk behaalde vorig jaar een omzet van 29 miljoen euro, heeft honderd werknemers in dienst en daarnaast een groot netwerk aan (zelfstandige) specialisten, die op de projecten worden ingezet. Voor VORM past deze overname in haar gedachte over ketenintegratie, waarbij door een nauwere samenwerking in de bouwketen efficiencyvoordelen behaald worden, faalkosten worden verminderd en onnodige overheadkosten geëlimineerd worden.

Juni 2019: advisering van de aandeelhouders van Account Software Groep (ASG) bij de verkoop van hun aandelen aan Visma Nederland. ASG is opgericht in 1990 en gevestigd te Veenendaal. Als grootste reseller van Visma software in Nederland biedt ASG standaard- en maatwerksoftware aan op het gebied van accountancy, logistiek en handel. Visma Nederland is een dochteronderneming van het Noorse Visma AS. Visma is marktleider in Scandinavië en biedt cloud platforms aan die financiën, logistieke processen en accounting digitaliseren. Met deze overname hoopt ASG bij te kunnen dragen aan het nog succesvoller maken van Visma in Nederland. ASG behoudt zijn bedrijfsnaam en zal de werkzaamheden met hetzelfde team vanuit het kantoor in Veenendaal voortzetten.

Mei 2019: advisering van investeringsmaatschappij Foreman Capital bij de overname van wegenbouwer Van der Steen. Van der Steen is opgericht in 1911 en legt zich toe op wegonderhoud in met name de regio Utrecht (bijvoorbeeld de aanleg van de nieuwe Catharijnesingel). Door de overname hoopt Van der Steen op meer financiële armslag om te groeien in de markt van wegonderhoud.

Februari 2019: advisering van de aandeelhouders van Oranje Materieel bij de verkoop van hun aandelen aan de Meuva Groep. Oranje is opgericht in 1943 en gevestigd in Rotterdam. Oranje is specialist op het gebied van duurzaam amoveren, asbestsanering, bodemsanering, bouw- en woonrijp maken van locaties en duurzame recycling. De combinatie van technische kennis, passie en betrokkenheid hebben Oranje tot koploper in de branche gemaakt. Een positie die via Meuva verder zal worden uitgebouwd.

Januari 2019: Advisering van Anteryon bij de verkoop van Anteryon aan het Chinese Jingfang Optotelectronics. Anteryon is een in Eindhoven gevestigde producent van lenzen, lasers en andere optische systemen. In 2006 werd Anteryon afgesplitst van Philips. Door de overname kan Jingfang Optotelectronics in China een grootschalige productie opstarten van consumentenproducten. Anteryon biedt de Chinezen 'sleuteltechnologieën’ voor de ontwikkeling van optische systemen voor bijvoorbeeld vingerafdrukscanners of gezichtsherkenning in mobiele telefoons.

Oktober 2018: advisering van de aandeelhouders van de VLS-Group bij de verkoop van hun aandelen aan Broekman Logistics. De VLS-Group is een toonaangevende Europese leverancier van geïntegreerde logistiek en toegevoegde waarde diensten voor de chemische industrie. Het is een dochter van de in Israël gevestigde Gadot Group, een marktleider in Israël op het gebied van de chemische distributie. Alle VLS-warehousing faciliteiten in België en Nederland zijn overgenomen door Broekman Logistics. Broekman Logistics versterkt met de overname haar positie als marktleider in de BeNeLux voor opslag, distributie en toegevoegde waarde logistiek voor verpakte en speciale chemicaliën.

Oktober 2018: advisering van de aandeelhouder van Berg Groep bij de verkoop van haar aandelen aan Royal Brinkman. Berg Groep ontwikkelt diverse technieken en systemen die de (bedrijfs)processen van haar klanten vereenvoudigen. Berg Groep richt zich hierbij onder meer de glastuinbouwsector. Zo heeft Berg Groep een productenprogramma ontwikkeld waarmee de logistiek in de kas kan worden uitgevoerd en geoptimaliseerd. Royal Brinkman is een internationaal opererende tuinbouwtoeleverancier met vestigingen in Europa, Zuid-Amerika en Australië. Met de overname spelen partijen in op de toenemende vraag naar bedrijfsspecifieke oplossingen voor logistieke processen in de glastuinbouwsector en verwezenlijkt Royal Brinkman haar groeiambities.

Augustus 2018: advisering van het management van Agglomix bij de buy-out van Agglomix van het Engelse Specialty Powders. Agglomix is dé Nederlandse specialist op het gebied van poedertechnologie en het vervaardigen van farmaceutische grondstoffen. Agglomix is gevestigd in Tilburg en biedt bedrijven binnen de food- en pharmabranche specifieke kennis en mogelijkheden op het gebied van poederbewerking en verpakking. Door de gewenste poedereigenschappen te creëren, optimaliseert Agglomix de procesvoering en wordt de kwaliteit van het eindproduct verbeterd.

Juli 2018: advisering van Anton Groep bij de overname van de activiteiten van Front Security en Ingenieursburo De Leeuw. Anton Groep biedt verschillende innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchtvaart. Front Security is een bouwkundig beveiligingsbedrijf op het gebied van rolluiken, rolhekken en schaarhekken. De producten worden toegepast voor het afsluiten of beveiligen van winkelpuien, bedrijfsgebouwen, doorgangen, balies, parkeergarages, carports en “passenger boarding bridges” op vliegvelden. Ingenieursburo De Leeuw is binnenzonwering specialist en is in Nederland en België o.a. de leverancier en monteur van het Multifilm zonweringsysteem.

Juni 2018: advisering van de familie Van Enckevort bij de verkoop van haar aandelen in de Van Enckevort groep aan Polvo. De Van Enckevort groep levert hang- en sluitwerk, bouw- en interieurbeslag, gereedschappen en machines, toegangssystemen en werkkleding aan veelal aannemers en woningbouwverenigingen. De Van Enckevort groep heeft circa honderd werknemers en dertien vestigingen in Oost-Brabant en Limburg. Polvo is één van de grotere spelers op de Nederlandse markt voor ijzerwaren en maakt onderdeel uit van Pallieter Groep, een familieholding met meer dan 1.000 werknemers.

Mei 2018: advisering van Brainnet bij de overname van de brokeractiviteiten van branchegenoot Novisource Contracting Services. De overname van de brokeractiviteiten van Novisource Contracting Services past goed in de groeistrategie van Brainnet en biedt kansen om haar positie in onder meer de IT en Finance sector te verstevigen. Brainnet is de grootste onafhankelijke inhuurspecialist voor professionals in Nederland. Brainnet ontzorgt opdrachtgevers en realiseert grip, inzicht en controle op het totale inhuurproces. Van het zoeken én vinden van professionals, het bemensen van complete projectteams, het screenen van professionals, het opstellen van overeenkomsten, urenregistratie, het verzorgen van betalingen, performance-management van leveranciers, risicoafdekking tot real-time managementinformatie.

Maart 2018: advisering van de aandeelhouders van Dersimo bij de verkoop van hun aandelen aan het Engelse Headlam. Dersimo levert producten van diverse merken en levert ook onder eigen label. Headlam profileert zich als grootste groothandel in vloeren in Europa en heeft vestigingen in Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Als dochteronderneming van Headlam zal Dersimo vanuit Maassluis de activiteiten in Nederland continueren.

Betrokken advocaten

Expertises