Case

Recente transacties M&A

Enkele recente transacties waarbij Cindy Hoogteijling heeft geadviseerd:

December 2020: advisering van de aandeelhouders van ippies.nl B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan het Finse Bonusway. Sinds 2007 exploiteert ippies.nl een online loyaliteitsplatform. Consumenten sparen via ippies.nl punten welke als betaalmiddel kunnen worden gebruikt bij meer dan 2100 aangesloten webwinkels. De transactie biedt ippies.nl, naast verscheidene synergievoordelen, de mogelijkheid te profiteren van de kennis van Bonusway en zich verder te focussen op groei.

Oktober 2020: begeleiding van Spar Holding bij het nemen van een meerderheidsbelang participatie The Tosti Club Group B.V., dat elf vestigingen heeft in steden als Rotterdam, Breda en Nijmegen. In Arnhem en Zwolle is The Tosti Club al onderdeel van de plaatselijke SPAR-vestiging. Met de overname breidt SPAR zijn marktaandeel in het segment FOODSERVICE aanzienlijk uit. Meer informatie leest u in het persbericht.

Augustus 2020: Trigano neemt meerderheidsbelang in Gimeg Holding B.V.
Het Franse beursgenoteerde Trigano heeft een meerderheidsbelang in Gimeg Holding B.V. genomen. Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouders van Gimeg bijgestaan bij de verkoop aan Trigano. Met de investering wil Gimeg haar internationale marktpositie verder uitbouwen. Gimeg is een toonaangevende full service importeur/groothandel actief in de kampeer- en recreatiemarkt en in de markt voor binnen- en buitenhaarden. Meer informatie is te vinden in het persbericht van Gimeg.

Juli 2020: Verkoop aandelen Hamilton Medical Nederland aan Grafimedics B.V.
Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouder van Hamilton Medical Nederland bijgestaan bij de verkoop aan GrafiMedics B.V. Hamilton Medical Nederland is een toonaangevend distributeur op het gebied van hoogwaardige beademingstoestellen voor onder andere Intensive Cares, ambulances, traumahelikopters en defensie. Het betreft de Nederlandse distributeur van de Zwitserse producent Hamilton Medical.

Mei 2020: Begeleiding verkopers van Nova Zembla Zorg aan Valuas Zorggroep
Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de aandeelhouders van Nova Zembla Zorg bijgestaan bij de verkoop aan Valuas Zorggroep. Met de overname wil Nova Zembla Zorg de kwaliteit van zorg en welzijn nog verder optimaliseren. Lees hier meer informatie.

Mei 2020: BB Capital neemt meerderheidsbelang in Cosmetique Totale B.V
BB Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Cosmetique Totale B.V. Cindy Hoogteijling heeft de verkoper begeleid bij het realiseren van deze transactie. Met de investering wil Cosmetique Totale zo goed mogelijk voorzien in de toenemende vraag naar gespecialiseerde huidbehandelingen. Cosmetique Totale, opgericht in 2004, houdt zich bezig met huidbehandelingen. Het gaat onder meer om behandeling van littekens, rimpels en verwijdering van tatoeages, waarbij gebruik wordt gemaakt van laserapparatuur. Cosmetique Totale heeft in Nederland tien eigen vestigingen en heeft daarnaast nog 200 mobiele locaties. Meer informatie is te vinden in het nieuwsbericht van BB Capital en in het artikel in het FD.

Januari 2020: advisering van de verkopend aandeelhouder bij de verkoop van alle aandelen in een thuiszorgorganisatie aan een branchegenoot.

Januari 2020: Mentha Capital B.V. belang in paraDIGMA Groep B.V.
Mentha Capital B.V. heeft een belang in paraDIGMA Groep B.V. genomen. Humphrey Lakens en Cindy Hoogteijling hebben de verkoper van paraDigma Groep begeleid bij het realiseren van deze transactie. paraDIGMA Groep is een snel groeiende groep bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Onderdeel Argo Advies is een arbodienst met een eigenzinnige kijk op verzuim, die leidt tot vooruitstrevend en zeer effectief verzuim- en gezondheidsbeleid in organisaties. De groep biedt verder onder meer psychologische interventies, outplacement en re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek en advies en bedrijfsopleidingen. Lees hier meer informatie.

Oktober 2019: advisering van de aandeelhouders van Industrial Automation Partners (IAP) bij de verkoop van haar aandelen aan Process Automation Solutions.

Oktober 2019: advisering van de aandeelhouders van Traveldeal B.V. bij de verkoop van hun aandelen aan Bookunited B.V. Door deze overname versterkt Bookunited haar positie en marktbereik in de Benelux. Traveldeal, aanbieder van vakantiedeals in Europa, kan op haar beurt gebruik maken van het reisplatform van Bookunited en profiteren van Bookunited’s technische kennis en reisaanbod.

September 2019: advisering van de verkopers van de Gromax bedrijven bij de verkoop van een gedeelte van de aandelen aan een investeringsmaatschappij. Gromax is een verhuurbedrijf van professionele machines en gereedschappen voor diverse sectoren, aan zowel bedrijven als particulieren. De onderneming heeft gezamenlijk 7 vestigingen in de regio tussen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en de Noordzeekust.

Augustus 2019: advisering bij de verkoop van Peereboom Touringcars aan Gebo Tours. Door de overname kan Gebo Tours zich gaan richten op de Randstad, met name Amsterdam.

Mei 2019: advisering van de aandeelhouders van ICT-dienstverlener Arrix uit Drachten bij de verkoop van alle aandelen aan MKB Fonds. Arrix werd opgericht in 2002 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de toonaangevende ICT dienstverleners in Noord-Nederland.

April 2019: advisering van de aandeelhouders van drie ondernemingen die (internationaal) actief zijn op het gebied van wenskaarten en stationary bij de verkoop van hun aandelen aan een investeringsmaatschappij.

April 2019: advisering van de aandeelhouders van drie ondernemingen die actief zijn op het gebied van metaalbewerking en zich toeleggen op het toeleveren van enkelvoudige en samengestelde halffabricaten en modules aan een investeringsmaatschappij.

Maart 2019: advisering van de aandeelhouders van RVS Leek bij de verkoop van hun aandelen aan Snij Noord. RVS Leek is een producent en bewerker van een grote diversiteit aan roestvrijstalen, aluminium en stalen producten.

November 2018: advisering van de enig aandeelhouder van een onderneming die optreedt als een van de grootste brokers van noten, zaden en gedroogd fruit binnen Europa aan een branchegenoot.

Januari 2018: advisering van de Van den Biggelaar Groep, gevestigd in Velddriel, bij de overname van alle aandelen in het kapitaal van de Bunnik Groep uit Nieuwerbrug. Tot de Bunnik Groep behoren A. Bunnik BV, Bunnik Materieel BV en Bunnik Milieutec BV. Deze bedrijven richten zich op infrastructuur, milieutechniek, groenvoorziening en baggeren in Noord- en Zuidwest-Nederland. De Van den Biggelaar Groep is onder meer het moederconcern van het landelijk opererende Van den Biggelaar Grond- en waterbouw BV, het in Zuid-Nederland actieve BLM Wegenbouw BV en Stevacon Bouw BV. Met de overname van de Bunnik Groep breidt de Van den Biggelaar Groep haar werkterrein verder uit.

Januari 2018: advisering van de aandeelhouder van Technisch Installatiebedrijf C.A. Berger B.V. bij de verkoop van de aandelen aan De van Losser Installatiegroep. Technisch Installatiebedrijf Berger richt zich op het installeren van elektra in woningen en utiliteitsprojecten.

December 2017: advisering van de Anton Groep (actief op het gebied van innovatieve oplossingen voor de staal- en betonbouw, industriële installaties, rail & infra en de luchthavens) bij de overname van de Loos Beton Groep, actief op het gebied van storten en afwerken van betonvloeren voor zowel infraprojecten als projecten in de utiliteitsmarkt.

December 2017: advisering van de aandeelhouders van Rohasys (actief in ontwikkeling en productie van systemen voor de robotisering en automatisering van processen in laboratoria) bij de verkoop van hun aandelen aan SEAL Analytical Ltd., onderdeel van de Engelse beursgenoteerde Porvair Group.

November 2017: advisering van de aandeelhouders van BMP Benelux (een distributeur van ruwe plastic materialen in Nederland en België) bij het aangaan van een joint venture met het Spaanse Chemieuro, dat wereldwijd actief is met handel in commodities en distributie van chemische en plastic producten.

September 2017: advisering van de aandeelhouder van Brouwmarkt (de grootste webshop, retailer en groothandel in Nederland die producten levert voor o.a. het brouwen van bier, wijn, en gedistilleerde dranken aan professionele afnemers en particulieren) bij de verkoop van haar aandelen aan het Zwitserse Evergrain International.

Mei 2017: advisering van Minibrew bij een nieuwe investeringsronde. Minibrew werkt aan een alles-in-een bierbrouwmachine, waarmee het consumenten gemakkelijk en snel speciaalbiertjes wil laten maken.

Mei 2017: advisering van de aandeelhouder van een onderneming die actief is op het gebied van haarwerken bij de verkoop van haar aandelen.

April 2017: advisering van Penders Voetzorg (een portfolio onderneming van investeringsmaatschappij Foreman Capital) bij de verwerving van de aandelen van Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel. Cuppen Orthopedie en Voet & Winkel zijn evenals Penders Voetzorg actief op het gebied van orthopedische schoenen en aanverwante producten.

Maart 2017: advisering van de aandeelhouder van Cryotainer bij de verkoop van haar aandelen aan de Franse multinational Air Liquide. Cryotainer is in Nederland, Duitsland en Frankrijk actief op het gebied van tijdelijke stickstoeftoevoer voor de petrochemische raffinage-industrie.

Maart 2017: advisering van de aandeelhouders van assurantiemakelaar Kettlitz Wulfse bij de verkoop van hun aandelen aan branchegenoot Vanbreda Nederland, onderdeel van het Belgische Unibreda.

Maart 2017: advisering van Novelli Presa bij de koop van RL Networks en Global IT Trade Group. RL Networks verzorgt de inkoop, verkoop en recycling van nieuwe en refurbished IT-hard en Global IT Trade Group is een groothandel in computers, randapparatuur en software.

Expertises