Mr. F.R. Shekel

Frederique

Advocaat

Frederique is gespecialiseerd in nationale en internationale commerciële contracten. Zij heeft een advies- en procespraktijk waarin zij ondernemingen bijstaat in elk stadium van een commerciële relatie: van het opstellen van, het onderhandelen over tot het beoordelen of beëindigen van een overeenkomst. Ook legt zij zich toe op het adviseren over en het procederen in (internationale) commerciële geschillen en aansprakelijkheidskwesties. Tevens is zij gespecialiseerd in het Weens Koopverdrag.

Cliënten omschrijven Frederique als een enthousiaste, inhoudelijk sterke en betrokken advocaat. Zij weet snel tot de kern van de zaak te komen en is strategisch en creatief.

Frederique is advocaat sinds 2009. Voordat Frederique in dienst trad bij Wijn en Stael was ze werkzaam bij Jones Day. Zij startte haar carriere bij Linklaters.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Lid van de Vereniging voor Distributie- Agentuur- en Franchiserecht
  • Lid van het International Distribution Institute
  • Arbiter bij het Willem C Vis Moot Court

OPLEIDING

  • Law Firm School (2011)
  • Master Privaatrechtelijke rechtspraktijk, Universiteit van Amsterdam (2009)
  • Master Nederlands recht, Universiteit Maastricht (2009)

RECHTSGEBIEDENREGISTRATIE

Frederique heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Verbintenissenrecht (Agentuur en distributie)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.


Publicaties van Frederique Shekel

De Wet Franchise komt er aan

3 juli 2020. Bent u op de hoogte van de gevolgen hiervan op uw franchiseonderneming? De Wet Franchise zal naar verwachting per 1 januari 2021 worden ingevoerd. De Wet Franchise bevat regels die zien o...

Lees meer

Onderwerpen voor de geheimhoudingsovereenkomst

In situaties waarin commerciële partijen vertrouwelijke informatie met elkaar uitwisselen, is het goed om de spelregels over het gebruik van die informatie en de geheimhouding daarvan vast te leggen. ...

Lees meer