Mr. E.E. Neele

Eveline

Advocaat

Eveline Neele werkt sinds 2021 bij Wijn & Stael. Ze is gespecialiseerd in het faillissementsrecht en in civiele cassatie. Ze adviseert en procedeert in een breed scala aan civielrechtelijke zaken.

Gedreven advocaat met een brede blik
Eveline is een energieke, analytische en betrokken advocaat. Ze houdt van een intellectuele uitdaging en gaat doortastend met complexe juridische vraagstukken aan de slag. Daarbij opereert ze weloverwogen en creatief: "Ik denk graag in kansen en mogelijkheden en kijk verder dan alleen de juridische dimensie. In mijn analyses neem ik alle belangen en overwegingen mee en vorm ik zorgvuldig mijn oordeel. Ik geniet van de veelzijdigheid van mijn vak én van de samenwerking met cliënten en collega's."

Ambitieus en praktijkgericht
Eveline rondde zowel haar bachelor Rechtsgeleerdheid als haar master Onderneming en recht cum laude af. Daarnaast werkte ze tijdens haar studie als buitengriffier bij de Rechtbank Midden-Nederland en bij de Rechtswinkel Utrecht. Ze liep stage bij twee internationale advocatenkantoren.

OPLEIDING

  • Lid van de JIRA (Vereniging Jonge Insolventierecht Advocaten)
  • Lid van de VJP (Vereniging Jonge Procesadvocaten)

OPLEIDING

  • Master Onderneming en recht, Universiteit Utrecht (2020, cum laude)
  • Bachelor Rechtsgeleerdheid, Utrecht Law College (2019, cum laude)

Publicaties van Eveline Neele

Aansprakelijkheid gerechtsdeskundige: ernstig verwijt vereist?

Op 14 oktober 2022 oordeelde de Hoge Raad over de maatstaf die geldt voor de aansprakelijkheid van een gerechtsdeskundige. Uit het arrest blijkt dat er geen ernstig verwijt of ernstige fout vereist is...

Lees meer

Hoofdlijnen van de BV

Eveline Neele schreef samen met Hugo van Winden, Nelly Wisse en Etzel van Dooren een webpublicatie over de BV. In de webpublicatie wordt de lezer op praktische wijze door alle onderdelen geleid die vo...

Lees meer