Mr. X.D. van Leeuwen

Xander

Advocaat

Xander is gespecialiseerd in aansprakelijkheid van financiële instellingen en accountants. Hij procedeert en adviseert regelmatig over kwesties op het gebied van civielrechtelijke aansprakelijkheid, insolventierecht en goederenrecht. Daarnaast heeft Xander ervaring met (internationale) arbitrages en ondernemingsrechtelijke geschillen.

Xander is gedreven, oplossingsgericht en werkt gestructureerd. Cliënten waarderen zijn pragmatische aanpak.

Xander studeerde in 2009 af aan de Universiteit van Amsterdam en heeft tevens een periode aan de University of Toronto gestudeerd. Voordat Xander in dienst trad bij Wijn & Stael werkte hij achtereenvolgens bij DLA Piper en NautaDutilh, waar hij zich naast zijn reguliere werkzaamheden als advocaat bezighield met Corporate Social Responsibility. Xander is daarnaast bij twee financiële instellingen gedetacheerd geweest.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Lid van de Vereniging Corporate Litigation
  • Lid van de Dutch Arbitration Association

OPLEIDING

  • Law Firm School (2011)
  • Master Nederlands recht, richting privaatrecht, Universiteit van Amsterdam (2009)

RECHTSGEBIEDENREGISTER

Xander heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht (Litigation)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Publicaties van Xander van Leeuwen

NIEUWE WET VOOR COLLECTIEVE ACTIES IN NEDERLAND IN AMERIKAANSE STIJL

Op 1 januari 2020 is de Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie (WAMCA) in werking getreden. Deze wet maakt het gemakkelijker om vorderingen voor massaschades aanhangig te maken bij Nederland...

Lees meer

Coronavirus geen reden voor afblazen overname

De impact van het coronavirus op alle aspecten van het maatschappelijk leven is groot. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voor het coronavirus tot gerechtelijke procedures zou leiden. Lang h...

Lees meer