Mr. drs. T.C.A. Dijkhuizen

Tom

Advocaat

Tom Dijkhuizen is sinds 2018 advocaat en werkt sinds 2021 bij Wijn & Stael op het gebied van corporate & financial litigation. Hij procedeert in ondernemingsrechtelijke geschillen en (enquête)procedures bij de Ondernemingskamer. Daarnaast adviseert hij over ondernemingsrecht en in het bijzonder over corporate governance.

Analytisch en betrokken

Tom is een bevlogen, analytische en betrokken advocaat. Hij houdt van een intellectuele uitdaging en bijt zich graag vast in complexe juridische vraagstukken. Daarbij verdiept hij zich grondig in de situatie van de cliënt en heeft hij feilloos door welke belangen en pijnpunten de meeste aandacht behoeven. “Een goede samenwerking met de cliënt is voor mij de sleutel om een optimaal resultaat te behalen.”

Specialist in financieel recht

Tom werkte eerder bij NautaDutilh en is gedetacheerd geweest bij een grote financiële instelling. Ook heeft hij als docent/onderzoeker gewerkt bij de Universiteit Leiden en het Max Planck Institute for Comparative and International Private Law in Hamburg. Momenteel werkt hij aan een proefschrift over de corporate governance van banken, waar hij ook regelmatig over publiceert.

Nevenfuncties & Lidmaatschappen

  • Lid van de Vereniging Corporate Litigation

Opleiding

  • Beroepsopleiding Advocaten (2020)
  • Law Firm School (2020)
  • Master Ondernemingsrecht, specialisatie Financieel Recht, Universiteit Leiden (2011)
  • Research Master Public Administration, Universiteit Leiden

Publicaties van Tom Dijkhuizen

Kifid ziet over het hoofd dat consument wel degelijk schade lijdt

Op 25 januari 2022 heeft de Geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (het Kifid) een uitspraak gedaan in een geschil tussen een consument, die zich liet bijstaan door ...

Lees meer