Mr. D.G.A. Cox

Daniëlla

Advocaat

Daniëlla Cox is sinds 2017 advocaat en werkt sinds 2019 bij Wijn & Stael. Ze is gespecialiseerd in insolventierecht, financiering & zekerheden en ondernemingsrecht. Ze adviseert en procedeert onder meer in aandeelhoudersgeschillen, bestuurdersaansprakelijkheidszaken en ondernemingsrechtelijke geschillen. Daarnaast wordt ze regelmatig door curatoren ingeschakeld om faillissementen (mede) te behandelen.

Energiek en resultaatgericht
Daniëlla is een gedreven en vasthoudende advocaat. Ze houdt van complexe vraagstukken en ziet het als een uitdaging om het beste resultaat te behalen voor elke cliënt. Daarbij is haar niet snel iets te veel en zoekt ze waar mogelijk naar praktische oplossingen. “Ik doe dit werk omdat ik er energie van krijg om cliënten te adviseren over complexe materie. Daarbij gebruik ik graag mijn creativiteit en streef ik altijd naar topkwaliteit. Bovendien hecht ik aan een goed persoonlijk contact met de cliënt.”

Onderzoeks- en praktijkervaring
Na het afronden van haar bachelor Nederlands Recht volgde Daniëlla de onderzoeksmaster Onderneming & Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens haar studie werkte zij onder meer als buitengriffier bij de rechtbank en deed ervaring op in de advocatuur.

NEVENFUNCTIES & LIDMAATSCHAPPEN

  • Lid van JIRA (Vereniging voor Jonge Insolventierecht Advocaten)

OPLEIDING

  • Onderzoeksmaster Onderneming & Recht, Radboud Universiteit Nijmegen (2016)

Rechtsgebiedenregister

Daniëlla heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht
  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.